13 / 05 / 2024

bina yönetiminde son durum

bina yönetiminde son durum

Anagayrimenkulde en az sekiz bağımsız bölümün bulunması durumunda ana taşınmaz üzerinde yönetim oluşturulması zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, oluşturulan kurulda bina yöneticisinin yetkileri nelerdir?

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Bina ve tesis yönetiminde acil yapılması gerekenler!

İTU İşletme Mühendisi, İAU Emlak Yönetimi mezunu, İSG Uzmanı, Kat milkiyeti ve Yönetim Mevzuat Danışmanı ve Eğitmeni Bilirkişi Ozan Özen, bina ve tesis yönetiminde sektörün önünü açacak çözümleri açıkladı. Özen, "Bina ve Tesis Yöneticiliği başlığında da yapılacaklar listesi hep artıyor" dedi.

Büyükçekmece'de 4 bina yıkıldı!

Türkiye'de son dönemde peş peşe yaşanan depremler kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İstanbul Büyükçekmece'de 4 bina yıkıldı...

Antalya'da son 1 yılda 15 bina yıkıldı!

Antalya'da madde bağımlılarının kullandığı metruk yapılar yıkılıyor. Son 1 yılda 15 bina yıkıldı, 12 bina kullanılmaması için tuğla ile örüldü, 10 binanın yıkılması amacıyla ise belediyeye haber verildi.

Kat sakinlerine 'bina yönetim şirketi' uyarısı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin yaptığı açıklamada bina yönetim şirketlerinin son zamanlarda arttığını söyledi.

TOKİ Konya Hüyük son başvuru günü!

33 adet konutun açık satışa sunulacağı TOKİ Konya Hüyük projesinde başvuru dönemi devam ediyor. Peki, TOKİ Konya Hüyük son başvuru günü ne zaman?

Profesyonel bina yönetimine sahip projelerin değeri yüzde 20 arttı!

First Class Trust Union'ın Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, profesyonel bina yönetimine sahip projelerin değerinin yüzde 15 ile 20 seviyesinde arttığını söyledi. Okay, konut ve ticari alanların kiralanması konusunda profesyonel çözümler ürettiklerini belirtti.

Sakarya Adapazarı'nda 3 katlı bina yıkıldı!

Sakarya’nın Adapazarı İlçesi'nde belediyenin kaçak yapı olarak belirlediği 3 katlı bina yıkıldı. Bu kapsamda yapılan çalışmalara mahalleli tepki gösterdi.

TOKİ Konya Hüyük son başvuru tarihi!

TOKİ Konya Hüyük son başvuru tarihi 30 Eylül 2016 günü olarak belirlendi. Projede daire fiyatları 76 bin 954 TL'den başlıyor.

TOKİ Konya Yalıhüyük son başvuru tarihi!

TOKİ Konya Yalıhüyük son başvuru tarihi 30 Eylül tarihine kadar uzatıldı. Toplamda 129 adet dairenin satışta olduğu projede daireler 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı.

4 maddede site yönetiminde oy birliği gerektiren kararlar!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "4 maddede site yönetiminde oy birliği gerektiren kararlar" konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Fatih Balat Yıldırım Caddesi’nde 6 metruk bina yıkılacak!

Tehlike arz eden ve olumsuz koşulların oluşmasına açık metruk yapılarla ilgili çalışma Fatih Balat Yıldırım Caddesi’nden başlıyor…İlk etapta 6 metruk bina yıkım için hazır…

First Class Gayrimenkul bina yönetiminde marka oldu!

İzmir Alsancak'ta 2008 yılında açtığı ilk şubenin ardından sektörde güven ve kaliteli hizmetle büyüyen First Class Gayrimenkul, Bornova, Bayraklı, Gaziemirve Karşıyaka ofisleriyle sektörde aranan marka oldu.

bina yönetiminde son durum Haberi

bina yönetiminde son durum

Bina yöneticisinin yetkileri nelerdir?

Bir anagayrimenkulde en az sekiz bağımsız bölümün bulunması durumunda ana taşınmaz üzerinde yönetim oluşturulması zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Anagayrimenkul kat malikleri kurulunun aldığı kararlarca yönetiliyor. Kat malikleri kurulu, apartmanın yönetimi için yönetici atayabiliyor. 


Bina yönetici, kat malikleri kurulu toplantısında atanıyor. Kat malikleri kurulunun toplanması gereken vakitler, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. 


Bina yönetimi her sene yapılan kat malikleri kurulu toplantısında yeninde seçiliyor. Görev süresi içerisinde herhangi bir problemin yaşanması dolayısı ile yöneticinin görevinden ayrılması gibi durumlarda olağanüstü kurul istenildiği zaman toplanarak, yeni yönetici atayabiliyor. Peki, bina yöneticisinin yetkileri nelerdir?


Kat Mülkiyet Kanunu'nda bina yöneticinin yetkileri, görev ve sorumlulukları ile ilgili hususlara yer veriliyor. İlgili Kanun Maddesi aşağıda yer alıyor;


Yöneticinin yetkileri;

1. Genel yönetim işlerinin görülmesi:

Madde 35 – Yöneticinin görevleri, yönetim...