04 / 05 / 2024

binalara kot verme

binalara kot verme

Binalara kot vermek ne demek? Binalara nasıl kot verilir? Merak ediyorsanız "Binalara kot verilmesi" ile ilgili detaylara ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Binalarda kot nedir?

İmar durumu veya vaziyet planına göre parselin köşe noktaları ile yapılacak binaların köşe noktalarının gösterildiği krokiye kot deniyor. Peki binalarda kot nedir? Binalara kot nasıl verilir? İşte tüm merak edilenler...

Binalara kot nasıl verilir 2017?

İmar yönetmeliğine göre parselin kot aldığı yol cephesinin bina köşeleri hizasındaki en yüksek tretuvar seviyesinden kot verilebiliyor. Peki, binalara kot nasıl verilir 2017?

Binalara akustik uzman geliyor!

TÜRKİYE genelinde tüm binalara insanların ruh sağlığının korunması ve huzurunun sağlanması amacıyla gürültü kriterleri getiren düzenlemede sona yaklaşıldı.

Kırcami'de kırmızı kot isteği!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Şube Başkanı Aydın, Kırcami bölgesinde, imar yollarında kırmızı kot projesi uygulanmasını ve bunun da imara açılacak alanlar için örnek oluşturmasını önerdi.

Kula Belediyesi yeni hastane için kot çalışmalarına başladı!

Kula Belediyesi yeni hastane yeri için çalışmalarına devam ediyor. Sağlık Bakanlığına yeni hastane yerinin tahsisinin gerçekleşmesinin ardından, hastane yerim kot alma çalışmaları Kula Belediyesi tarafından yürütülüyor.

Güvenli binalara su yalıtımı şartı!

Su yalıtımının korozyonu önleyerek depreme dayanıklı binalar oluşturmak için olmazsa olmaz bir unsur olduğu tartışılmaz bir gerçek. Peki Güvenli binalara su yalıtımı neden olmalı?

San Francisco'da yeni binalara güneş paneli zorunluluğu!

San Francisco'nun bağlı olduğu Kaliforniya eyaletinin, 2020 yılı için %100 yenilenebilir enerji kullanma hedefi var. İşte bu doğrultuda San Francisco'da inşa edilecek yeni binalara güneş enerjisi panelinin kurulması zorunluluğu getirildi.

Thermo King ATP sertifikasını Türkiye’de verme yetkisi aldı!

Thermo King, soğuk zincir taşımacılığı yapan firmaların en önemli referanslarının başında gelen ATP sertifikasını Türkiye’de verme yetkisi aldı.

Yıllık beyanname verme dönemi uzatıldı mı?

1 Mart 2016 tarihi ile başlayan kira gelir vergisi ile değer artış vergisi dönemi, 31 Mart'a kadar devam ediyor. Peki, beyanname son günü bugün mü? Yoksa yıllık beyanname verme dönemi uzatıldı mı?

İşyeri kira gelir beyanname verme sınırı 2016!

Geçtiğimiz sene işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2016 yılında vergi mükellefi oluyor. Vergiyi istisna sınırından yüksek gelir elde eden kimseler ödüyor. Peki, işyeri kira gelir beyanname verme sınırı 2016 nedir?

8 maddede site yönetim kurullarının hesap verme zorunluluğu!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'site yönetim kurullarının hesap verme zorunluluğu' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

TÜBİTAK'tan net sıfır enerjili binalara yönelik çalışma!

Türkiye Bilimsel ve Teknolojii̇k Araştırma Kurumu düşük primer enerji kullanan ve üretilen yenilenebilir enerjinin bir kısmını satarak yıllık enerji bilançosunu sıfır yapabilen "net sıfır enerjili binalara" yönelik çalışma başlattı.

Kira geliri beyanname verme süresi 2016!

Ev veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimselerin beyanname vererek kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor. Beyannameler belli bir süre içerisinde veriliyor. İşte kira geliri beyanname verme süresi 2016..

binalara kot verme Haberi

binalara kot verme

Binalara kot verilmesi!

Binalara kot verilmesi, bir binanın arsanın cephe aldığı, yolun kırmızı kotuna göre ve yolun yüksek tarafına rastlayan bina kenarı hizasındaki tretuvar  seviyesinden kot verilmesi işlemine deniyor. Peki binalara nasıl kot verilir, diye soruyorsanız, sorunuzu binalara kot verilmesi ile ilgili hükümler ile yanıtlayalım.


Binalara kot verme ile ilgili hükümleri Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında görmek mümkün. Bu hükümlere göre binalara kot vermek, 3 şekilde yapılabiliyor.


Madde 30 - 

Binalara kot verilmesinde aşağıdaki esaslara uyulur:


1) Yoldan kotlandırma

Genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden (bordür taşı üst seviyesinden) kot verilir.


Tretuvar seviyesi, (Ek ibare:RG-1/6/2013-28664) kırmızı kota göre belirlenen yol seviyesinin (0.18) m. üstü olarak kabul edilir.


Henüz oluşmamış yollarda kot talebi halinde bordür üst seviyesi, (Değişik ibare:RG-1/6/2013-28664) ilgili idare tarafından hazırlanan projesine göre...