18 / 05 / 2024

binalarda akar

binalarda akar

Binalarda su akışını sağlayan sisteme akar deniyor. Akar kimi gayrimenkulleri nitelendirmek için de kullanılıyor. Peki hangi gayrimenkullere akar denir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Eskişehir'de Binalarda Enerji Verimliliği Çalıştayı düzenlendi!

Büyükşehir Belediyesi sürdürülebilir şehircilik çalışmaları kapsamında binalarda enerji verimliliğini desteklemek ve iş birlikleri için uygun ortam yaratmak amacıyla sektördeki paydaşları bir araya getiren ‘Binalarda Enerji Verimliliği İçerik Geliştirme Çalıştayı’ düzenledi.

Kamuya ait binalarda yangın merdiveni şart!

Kamuya açık yüksek katlı binalarda, yangın merdiveni ile ilgili yasal düzenleme bulunmasına rağmen, inşaat aşamasında bu önemli ayrıntıya dikkat edilmiyor. Kamuya ait çok katlı birçok binada da yangın merdiveni yok.

Kale Yapı ile binalarda yüzde 50’ye varan tasarruf sağlayın!

Kale Yapı'nın binalarda ısıtma ve soğutma için harcanan enerjide yüzde 50’ye varan tasarruf sağlayan tasarımı ‘Kale Mantolama’, aynı zamanda yangın ve ses yalıtımına da katkıda bulunarak sağlıklı yaşam alanları sunuyor.

Haydar Akar'dan Osmangazi Köprüsü açıklaması!

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM Üyesi Haydar Akar devam eden Meclis çalışmalarında sık sık söz alarak Osmangazi Köprüsündeki ihale şartlarına ve devletin vermiş olduğu araç sayılarına ilişkin önemli açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Akarşah Yapı Teknik İnşaat Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akarşah Yapı Teknik İnşaat Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi, Şahin Erdoğan ve Hüseyin Koç ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 30 Haziran'da Kartal, Esentepe Milangaz Caddesi'nde kuruldu.

Binalarda yakıt ortak gider midir?

Posta Gazetesi'nin yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "Binalarda yakıt ortak gider midir?" sorusuna yanıt verdi. İşte Tamer Heper'in o yazısı..

Ozan Tüzün: Binalarda sığınak yapılmıyor!

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, binalarda sığınak olarak projelerin yapıldığını ancak, projenin dışında bina içerisine sığınakların yapılmadığını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir'den Binalarda Enerji Yönetimi eğitimi!

Çalışanların eğitimine büyük önem veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda daire başkanlıklarından katılan personellere “Binalarda Enerji Yönetimi” eğitimi verdi.

Ahmet Lütfi Akar: Endonezya'da bin 53 kalıcı konut inşa ettik!

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Endonezya'da bin 53 kalıcı konut, Osmanlı Şehitliği, Atatürk Külliyesi yaptıklarını, Sri Lanka'da ibadethaneler, kalıcı konutlar inşa ettiklerini dile getirdi.

İhsan Görgöz: Yeni yapılan binalarda sıkıntı yok!

İhsan Görgöz, “1999 Marmara Depremi’ni milat yılı olarak kabul edebiliriz. Bu depremden sonra hükümetimiz ciddi tedbirler aldı. Depremden sonra yapılan binalarda sorun yok. Ancak bu tarihten önceki yapılar için aynı şeyi söyleyemeyiz” dedi.

Haydar Akar'dan Derince Limanı açıklaması!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Derince Limanı hakkında düzenlediği basın toplantısında “ Derinceliler kendi problemine sahip çıkmıyor” dedi ve Cerratepe olayını örnek göstererek Derincelilerin sesinin yükselmesi gerektiğini vurguladı.

Binalarda enerji kimlik belgesi edinme zorunluğu!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'Binalarda enerji kimlik belgesi edinme zorunluğu' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Alaaddin Akar kimdir?

1990 yılında Öz Akar LTD. ŞTİ. ismiyle inşaat sektörlerinde ticaret hayatına başlayan Sarp Group Yönetim Kurulu Başkanı Alaaddin Akar kimdir? İşte Alaaddin Akar ve Sarp Group..

binalarda akar Haberi

binalarda akar

Hangi gayrimenkullere akar denir?

Akar denilince akla ilk olarak binalarda sıcak su-soğuk su akışını sağlayan, yağmur suyunu çatıdaki saçaktan zemine veya kanalizasyona taşıyan, lavabo ve banyodaki temiz ve kirli su akışını sağlayan sistem akla geliyor. 


Ancak "akar" kelimesi kimi gayrimenkulleri nitelendirmek için de kullanılıyor. Peki hangi gayrimenkullere akar denir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Akar nedir?

Akar, kira geliri getiren tüm büro, dükkan, ofis ve ev gibi gayrimenkulleri ifade etmek için kullanılıyor. Akar niteliğine sahip gayrimenkuller Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanun kapsamında ele alınıyor.




Işıl Seren...