29 / 04 / 2024

binalarda asansör denetimi nasıl yapılır

binalarda asansör denetimi nasıl yapılır

Türkiye'de muayeneden geçen 57 bin asansörden 39 binine 'kullanılamaz' raporu verildi. Muayeneden geçenlerin sadece 18 bini güvenli. Ve yine sadece 3 bin 718'i bakımdan geçtikten sonra kullanılabilir...

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği 2022!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31775 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çok katlı binalarda akıllı asansör entegrasyonu ile verimlilik!

Sensormatic’in sağladığı entegrasyon çözümü ile çok katlı binalarda çalışanların, şirketlerin ve bina yönetimlerinin en büyük sorunlarından biri olan asansör kapasitesi ve güvenliği sorunu tarihe karışıyor.

Yeni imar yönetmeliğinde asansör maddeleri!

1 Ekim 2017 itibari ile yürürlüğe girecek Yeni imar yönetmeliği ile binalardaki asansör zorunluluğu değişti mi? Kaç katlı binalarda asansör yapılması zorunlu olacak?

Asansör zorunluluğu 2017!

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan yeni imar yönetmeliği kapsamında binalarda asansör uygulaması yeniden düzenlendi. İşte yönetmelikte yer alan asansör hükümleri..

Faruk Özlü: Her asansör yılda 1 kez kontrolden geçmeli!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "500 binden fazla asansörün bulunduğu Türkiye'de 2013 yılında 152 bin asansörün denetimi yapılmıştı. Bu yıl ise bu rakamın 270 bin olarak gerçekleşmesini öngörüyoruz." dedi.

Yapılarda asansör sayısı 500 bine dayandı!

Fikri Işık, yapı kullanım izni almış binalarda toplam 477 bin 386 asansör bulunduğunu, bakanlıkça yetkilendirilen 25 A tipi muayene kuruluşunca, her asansöre yönelik yılda bir defa periyodik kontrol yapıldığını bildirdi.

Ankara'da asansör riski tavan yaptı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Yapı kullanım izni almış binalarda toplam 477 bin 386 adet asansör var. Bakanlıkça yetkilendirilen 25 adet A tipi muayene kuruluşunca her asansöre yönelik olarak yılda bir defa periyodik kontrol yapılıyor" dedi.

Binalara 10 kişilik asansör zorunluluğu geliyor!

Asansörler, 1 Ocak 2017 tarihinden sonra yapılacak tüm binalarda engelli erişimine uygun olarak tasarlanacak. Her binada en az 10 kişilik bir asansör olacak.

Asansör piyasa gözetimi ve denetimi yönetmeliği!

Asansör piyasa gözetimi ve denetimi yönetmeliği 27 Ocak 2016 tarihinde 29606 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, asansör bakım ve servis hizmeti sunanlara ilişkin yürütülecek hizmet denetimi esasları yer alıyor...

Kleemann MaisonLift panoramik asansör sistemi üretiyor!

Asansör üreticisi Kleamann, binalara 'panoramik' çözüm getiriyor. Asansör planlaması yapılmamış binalarda da uygulanabilen bir sistem olan MaisonLift asansör sisteminde asansör modelleri panoramik camdan üretiliyor.

Kleemann ‘panoramik’ asansör üretiyor!

Asansör üreticisi Kleamann, binalara ‘panoramik’ çözüm getiriyor. Asansör planlaması yapılmamış binalarda da uygulanabilen bir sistem olan MaisonLift asansör sisteminde modeller panoramik camdan üretiliyor. İşte ayrıntılar...

Binalarda asansör yenilenmesi için ücret katlara göre mi paylaşılır?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında binalarda Binalarda asansör yenilenmesi için ücret katlara göre mi paylaşılır sorusuna yanıt verdi..

binalarda asansör denetimi nasıl yapılır Haberi

binalarda asansör denetimi nasıl yapılır


Türkiye genelinde 2013 yılında yapılan denetimler sonucunda her 3 asansörden 2'sinin kullanılamaz durumda olduğu ortaya çıktı. Türk Standardları Enstitüsü (TSE), 57 bin 475'i geçen yıl olmak üzere 2012 mayıs ayından itibaren Türkiye genelinde 82 bin asansörün kontrolünü yaptı. Kontrol edilen asansörlerin yüzde 68'inin kullanılamaz durumda olduğu belirlendi. 


30 İLDEKİ 151 BELEDİYE İLE ANLAŞMA YAPTI

Kâr amacı gütmeden, kamu güvencesiyle asansörlerin yıllık kontrol faaliyetlerini yürüten TSE Muayene Gözetim Merkezi Başkanlığı, "Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği" çerçevesinde 2012 yılının mayıs ayından bu yana asansörlerin muayenelerini gerçekleştiriyor. TSE ekipleri o tarihten bu yana 30 ildeki 151 belediye ile imzalanan protokoller kapsamında Türkiye genelinde 82 bin asansörün muayenesini yaptı. 


35 BiN 747'Si 'TAMAMEN KULLANILAMAZ'

Yapılan değerlendirme sonucu güvenli şekilde kullanılabilir olduğu belirlenen 18 bin 10 asansöre yeşil...