28 / 04 / 2024

binalarda ekb alma zorunluluğu

binalarda ekb alma zorunluluğu

Bina enerji kimlik belgesi; binanınızın enerji sınıfının belirlendiği binanın enerji tüketimi ve karbon salınım sınıflandırmasını gösteren belgeye deniyor. İşte, bina enerji kimlik belgesi alma zorunluluğu!

Enerji Kimlik Belgesi C'den düşük yeni binalar ruhsat alamayacak!

İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğunun 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girdiğine vurgu yaparak yeni binalarda EKB sınıfının en düşük C sınıfı olması gerektiğini ifade etti. Uygulamada ısı yalıtımı Enerji Kimlik Belgesi C’den düşük olan binalar ruhsat alamayacak...

Gelibolu tarihi alan başkanlığı satın alma ve ihale yönetmeliği!

Gelibolu tarihi alan başkanlığı satın alma ve ihale usul ve esaslar hakkında yönetmelik 10 Eylül 2014 tarihinde 29115 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Gelibolu tarihi alan başkanlığı satın alma ve ihale yönetmeliği..

Konut kredisi alma süreci!

Konut kredisi, satın alınacak konut ya da arsa gibi taşınmazların banka tarafından ipotek altına alınarak uzun vadede düşük faiz oranları ile verdiği kredi oluyor. Peki konut kredisi alma süreci nasıl işliyor?

Konut kredisi alma şartları!

Bankalar, konut kredisi ile uzun vadede düşük faizli bir şekilde ev sahibi olma fırsatı sunuyor. Bankaların kredi koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Peki konut kredisi alma şartları nelerdir?

Ev kiralama ve satın alma sürecinde nelere dikkat etmek gerekir?

Bengü Öner Milliyet Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde Show Realty Profesyonel emlak Hizmetleri CEO'su Kazım Algın ile kiralama ve satın alma sürecinde yaşadığı deneyimler doğrultusunda gerçekleştirdiği söyleşiye yer verdi...

Lokman Çağırıcı: Yıkımını yaptığımız binalarda yüzde yüz mutabakat sağlıyoruz!

Kentsel dönüşümün hızla devam ettiği Bağcılar'da yaklaşık 8 bin bina, 24 bin de bağımsız birim yenilenecek. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Yıkımını yaptığımız binalarda yüzde 100 mutabakat sağlıyoruz" dedi.

Binalarda yüzde 50 enerji tasarrufu mümkün!

İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde görülmeye başlayan hortum, yıldırım ve ani bastıran sağanak yağışlar yaşamı olumsuz etkilemeye başladı. Binalarda yüzde 50 enerji tasarrufu mümkün...

Türkiye'de 145 birleşme ve satın alma işlemi gerçekleşti!

EY Kurumsal Finansman Bölümü Başkanı Müşfik Cantekinler, 2014'ün ilk yarısında Türkiye'de toplam 145 birleşme ve satın alma işlemi gerçekleştiğini, değeri açıklanan işlemlerin toplam hacminin ise 9,9 milyar dolar olduğunu söyledi...

Borcu yoktur yazısı alma dilekçesi!

SGK'dan alınan borcu yoktur yazısı, İnşaat harcı ve inşaatı tamamlanan yapılar için alınacak iskan belgesi için gerekli olan belgeler arasında karşımıza çıkıyor. Peki borcu yoktur yazısı alma dilekçesi nasıl yazılır?

Hazine arazisi satın alma dilekçe örneği!

Hazine arazisi almak için dilekçe ile taşınmaz ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmek gerekiyor. Peki dilekçe nasıl yazılır? İşte hazine arazisi satın alma dilekçe örneği...

İskan ruhsatı alma şartları!

Belediyelerden inşaat bitince alınabilen belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskan ruhsatında tapu kaydı, bağımsız bölümlerin cinsleri, yer alıyor. İskan ruhsatı almak için bazı şartlara uyulması gerekiyor. İşte, iskan ruhsatı alma şartları!

Riskli yapı lisans belgesi alma şartları nelerdir?

Riskli yapı tespiti yapan kurum ve kuruluşların bakanlık tarafından lisans belgesi alması gerekiyor. Riskli yapıların tespitini ancak lisans belgesi olan kurumlar yapabiliyor. Peki, riskli yapı lisans belgesi alma şartları nelerdir?

Konut kredisi dosya masrafı geri alma dilekçesi!

Kredi kullanan tüketiciler bankaların kendilerine açık bir şekilde belirtmeden aldıkları kredi dosya masrafını bir dilekçe ile iade etmelerini isteyebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı geri alma dilekçesi..

binalarda ekb alma zorunluluğu Haberi

binalarda ekb alma zorunluluğu

Bina enerji kimlik belgesi alma zorunluluğu!

Binanınızın enerji sınıfının belirlendiği binanın enerji tüketimi ve karbon salınım sınıflandırmasını gösteren belgeye bina enerji kimlik belgesi deniyor. Kısaca bu belgeye ekb’de deniyor.  


Bina enerji kimlik belgesinin binaların enerji tüketimini, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için alınması gereken bir belge olarak karşımıza çıkıyor.


Enerji kimlik belgesi derecelendirme yapılarak düzenleniyor. Bu derecelendirme göre A ve G harfleri aralığında yapılıyor. A verimli binayı, G ise verimsiz binayı ifade ediyor. Bir bina olması gereken yapı ve yalıtım standartlarını tam olarak sağlıyorsa C enerji sınıfını alıyor.


Bina enerji kimlik belgesi ile binanızın enerji ihtiyacının yanı sıra kullanılan ısıtma biçimi de belirtiliyor. Bina enerji kimlik belgesi enerji kimlik belgesi uzmanı tarafından düzenleniyor. Peki, Bina enerji kimlik belgesi...