29 / 04 / 2024

Binalarda enerji kimliği

Binalarda enerji kimliği

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) verilmesi zorunluluğunun ertelenmesini değerlendiren Volkan Kebir, uygulamanın yeniden gözden geçirilmesini istediklerini açıkladı.

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'ndeki değişiklik neleri etkileyecek?

Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı yaptığı açıklamada Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ndeki değişiklikleri ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte Ilıcalı'nın o açıklamaları...

Binalarda Enerji Yönetmeliği değişti: Enerji verimliliği artıyor!

Binalarda enerji yönetmenliğinde yaşanan gelişmeler hakkında konuşan İZODER Başkanı Emrullah Eruslu önemli bilgiler verdi.

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31755 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Binalarda enerji performansı yönetmeliği resmen değişiyor!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu Binalarda enerji performansı yönetmeliği ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

Binalarda enerji verimliliği nasıl yapılmalı?

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, “Binalarda ve Sanayide Enerji Verimliliği” temalı bir webinar gerçekleştirdi. Etkinlikte, sanayide ve binalarda enerji verimliliği sağlanması amacıyla atılması gereken adımlar değerlendirildi. 

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği ile ilgili soru önergesi verildi!

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamında kayıtlı olan binalara dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamuoyunun yüzde 42,6'sı binalarda enerji kimlik belgesinden haberdar değil!

Video konferans ile Enerji Verimliliği Bilinç Endeksi Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ''Kamuoyunun yüzde 42,6'sı binalarda enerji kimlik belgesinden haberdar değil'' dedi.

GYODER'in 'Binalarda Enerji ve Kaynak Verimliliği' semineri 12 Haziran'da!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'Binalarda Enerji ve Kaynak Verimliliği' başlıklı seminer 12 Haziran günü online olarak ZOOM uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilecek....

Binalarda enerji verimliliği yalıtımla başlar!

6-12 Ocak Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla açıklama yapan İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, "Ülkemizdeki tüm binaları yalıtımlı hale getirerek her yıl 9 milyar dolar tasarruf edebiliriz" dedi...

Enerji kimliği olmayan bina satılamayacak !

Enerji Kimlik Belgesi olmayan binaların satışı veya kiralaması 2020'den itibaren yapılamayacak. Belgesi olmayan binalar için ayrıca cezai yaptırım uygulanacak.

Binalarda enerji kimliği çok önemli!

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) verilmesi zorunluluğunun ertelenmesini değerlendiren Volkan Kebir, uygulamanın yeniden gözden geçirilmesini istediklerini açıkladı.

Danfoss, İran-Avrupa Birliği Enerji Forumu’nda!

Danfoss, 29-30 Nisan tarihlerinde birincisi düzenlenen İran-Avrupa Birliği Enerji Forumu’na katıldı, binalarda enerji verimliliği ve enerji politikalarında odak alanları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Binalarda enerji kimliği Haberi

Binalarda enerji kimliği

1 Ocak 2011'den sonra inşa edilen tüm binalara Enerji Kimlik Belgesi (EKB) verilmesi zorunluluğunun ertelenmesini değerlendiren Alüminyum Koruma, Kapatma, Gölgelendirme Üreticileri ve işadamları Derneği (AKGİAD) Başkanı ve Becker Türkiye CEO'su Volkan Kebir, uygulamanın yeniden  gözden geçirilmesini istediklerini söyledi. Uygulamanın tüm Avrupa Birliği ülkelerinde farklı isimlerle yürürlükte olduğunu vurgulayan AKGİAD Başkanı Kebir, Türkiye'de mevzuata çok geç girmesinin ardından, üç buçuk yıl daha ertelenmesini doğru bulmadıklarını kaydetti. Kebir, son yıllarda artan lüks konutları alan müşterilerin enerji verimliliği bilincinde dikkat çeken bir artış gördüklerini açıkladı. 


Ege...