29 / 04 / 2024

Binalarda Enerji Verimliliğinin Finansmanı

Binalarda Enerji Verimliliğinin Finansmanı

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği İMSAD AB üyesi ve Balkan ülkeleri ortaklığında yürüttüğü EUbuild EE Binalarda Enerji Verimliliği projesinin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı...

Binalarda Enerji Yönetmeliği değişti: Enerji verimliliği artıyor!

Binalarda enerji yönetmenliğinde yaşanan gelişmeler hakkında konuşan İZODER Başkanı Emrullah Eruslu önemli bilgiler verdi.

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

Binalarda tasarruf için kentsel dönüşüm fırsatı değerlendirilmeli!

İZODER, iklim değişikliğiyle mücadele amacıyla ve binalarda enerji verimliliğinin sağlanması için “Tek yol U dönüşü” hareketine start verdi.

Binalarda enerji verimliliği nasıl yapılmalı?

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, “Binalarda ve Sanayide Enerji Verimliliği” temalı bir webinar gerçekleştirdi. Etkinlikte, sanayide ve binalarda enerji verimliliği sağlanması amacıyla atılması gereken adımlar değerlendirildi. 

ÇEDBİK Binalarda Cam Filmi Uygulamaları ve Enerji Verimliliğine Katkısı Semineri 28 Ekim'de!

ÇEDBİK, seminer etkinliklerine kaldığı yerden devam ediyor. Dernek 28 Ekim'de Binalarda Cam Filmi Uygulamaları ve Enerji Verimliliğine Katkısı Semineri düzenliyor.

Kamuoyunun yüzde 42,6'sı binalarda enerji kimlik belgesinden haberdar değil!

Video konferans ile Enerji Verimliliği Bilinç Endeksi Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ''Kamuoyunun yüzde 42,6'sı binalarda enerji kimlik belgesinden haberdar değil'' dedi.

Türkiye’deki binalar çevre dostu şekilde inşa edilmeli!

Levent Gökçe, binalarda enerji verimliliğinin, çevresel sorunlarla mücadelede etkin uygulama olduğunu söyledi ve AB’de 2019'dan beri yeni kamu binalarının hepsinin neredeyse sıfır enerjili şekilde yapıldığını belirterek "Türkiye’de öncelikli hedefimiz bu konu olmalı" dedi...

GYODER'in 'Binalarda Enerji ve Kaynak Verimliliği' semineri 12 Haziran'da!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'Binalarda Enerji ve Kaynak Verimliliği' başlıklı seminer 12 Haziran günü online olarak ZOOM uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilecek....

Levent Gökçe: Evinizi sıcaktan yalıtımla koruyun!

İZODER Başkanı Levent Gökçe, küresel salgın karşısında çoğunlukla evde kaldığımız bir dönemde binalarda enerji verimliliğinin önemini anlattı.

Binalarda enerji verimliliği yalıtımla başlar!

6-12 Ocak Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla açıklama yapan İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, "Ülkemizdeki tüm binaları yalıtımlı hale getirerek her yıl 9 milyar dolar tasarruf edebiliriz" dedi...

Yeni binalarda enerji kimlik belgesi!

Enerji Verimliliği Kanunu ve yönetmeliği gereğince 2 Mayıs itibari ile eski binalarda enerji kimlik belgesi zorunlu oluyor. Peki, yeni binalarda enerji kimlik belgesi zorunluluğu nedir?

Uluslararası Binalarda Enerji Verimliliği Sempozyumu 13 Şubat'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 13-14 Şubat 2017'de “Uluslararası Binalarda Enerji Verimliliği Sempozyumu” düzenlenecek.

6 ilde binalarda enerji verimliliği semineri düzenlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, binalarda enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik, farklı iklim bölgelerini temsilen 6 ilde seminerler düzenlenecek.

Binalarda Enerji Verimliliğinin Finansmanı Haberi

Binalarda Enerji Verimliliğinin Finansmanı

Basın toplantısında birer konuşma yapan İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bilmaç, EUbuild EE Proje Koordinatörü Aygen Erkal ve EUbuild Proje Araştırmacısı Ebru Acuner Türkiye’de binalarda enerji verimliliğinin sağlanması için mutlaka bir Enerji Ajansı kurulması gerektiğini söylediler. 


İnşaat Sanayicileri Derneği İMSAD, AB tarafından fonlanan ve 9 ülkenin ortaklığında gerçekleştirilen EUbuild EE Binalarda Enerji Verimliliğinin Finansmanı konulu projesinin sonuçlarını bir basın toplantısıyla açıkladı. Toplantının ilk konuşmasını yapan İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bilmaç “EUbuild Projemizle İMSAD ile 9 ülke ve 49 ortak ve iştirakçi kurum birlikte önemli bir sektörler arası işbirliği örneği göstererek Binalarda Enerji Verimliliğinin Finansmanı ile ilgili çok önemli sonuçlar elde ettik.  Avrupa Birliği’ne uzun bir üyelik süreci yaşayan ülkemizin en önemli sektör kuruluşlarından biri olan İMSAD’ın İnşaat Sanayisi için...