07 / 07 / 2024

binalarda hayvan beslenir mi

binalarda hayvan beslenir mi

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Apartmanlarda hayvan beslenebilir mi sorusuna yanıt verdi..

Binalarda çekme mesafesi nedir?

Bina inşaatları çekme mesafesine göre konumlandırılarak inşa ediliyor. Binalarda çekme mesafesi hesaplamaları İmar yönetmelikleri ile belirlenen oranlar dahilinde yapılıyor. Peki, binalarda çekme mesafesi nedir?

Binalarda jeofizik yöntemler kullanılmalı!

Jeofizik Mühendisler Odası Şube Başkanı Erdem Orhun Kuybulu, yeni yapılan binalarda mutlaka jeofizik yöntemlerin kullanılması gerektiğini söyledi.

Eski binalarda enerji kimlik belgesi nasıl alınır?

Enerji kimlik belgesi, asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren belge oluyor. Peki, eski binalarda enerji kimlik belgesi nasıl a

Depreme dayanıklı binalarda su yalıtımı mutlaka yapılmalı!

Eryap Grup CEO’su Emrullah Eruslu depreme dayanıklı binalarda yaşamak için binaların su yalıtımı mutlaka yapılmalı. Aksi takdirde binalar 10 yılda taşıma kapasitesinin yarısını kaybediyor” dedi.

Aksaray'a yeni hayvan merkezi yapılıyor!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, mevcut hayvan barınağının hemen yanına yapılacak olan 3 bin metrekarelik Hayvan Rehabilitasyon Merkezi inşaat alanında inceleme yaptı.

Mebuskent'e evcil hayvan parkı yapılacak!

Türkiye’nin yeşil alanı en büyük konut projesi olan Mebuskent yerleşkesi içindeki evcil hayvan parkında her aile sorunsuz biçimde kendi hayvanını besleyip barındırabilecek.

Turgay Şarlı: Binalarda enerji tasarrufu asansörde geçiyor!

Thyssekrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, yapı endüstrisinin son dönemdeki gündem maddeleri arasında yer alan yeşil bina konsepti ve binalarda enerji tasarrufu sağlanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Binalarda enerji tasarrufuna giden yol asansörlerden geçiyor!

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, inşaat sektörünün gündeminde yer alan yeşil bina konsepti ve binalarda nasıl enerji tasarrufu sağlanabileceği konularında değerlendirmelerde bulundu.

Alanya’ya hayvan barınağı ve mezarlığı yapılıyor!

Alanya Demirtaş Mahallesi’nde Orman Genel Müdürlüğü’nden tahsisi yapılan 24 dönüm alan içerisine yapımına başlanan Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi için temel atma töreni düzenlendi.

Erzurum'da eski binalarda mantolama sorunu yaşanıyor.

Erzurum’da yapı tarihi 20 yılı geçmiş binalarda maliyet yüksekliği sebebiyle mantolama sorunu yaşanıyor. Vatandaşlar mantolama sorunun giderilmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen’i çare olarak görüyor.

Binalarda bakım onarım masraflarını kim öder?

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde, aşınmaz mal için yapılan masraflar; ev sahibinin ödeyeceği ve kiracının ödeyeceği masraflar olmak üzere ikiye ayrılıyor. Peki, binalarda bakım onarım masraflarını kim öder?

Erciş'te 25 bin metrekarelik hayvan pazarının temeli atıldı!

Van’ın Erciş Belediyesi tarafından 25 bin 400 metrekarelik alanda inşa edilecek hayvan pazarının temeli törenle atıldı. Hayvan pazarının teslim tarihi ise Kurban Bayramı olarak belirlendi.

Türkiye’nin en büyük Hayvan Bakımevi'nin temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen 463 bin 537 metrekarelik tahsis edilen alanda 20 bin metrekarelik alana Hayvan Bakımevi kuruluyor.

binalarda hayvan beslenir mi Haberi

binalarda hayvan beslenir mi

Yönetim planını siz yapacaksınız Binamız üç yıl önce müteahhide verilmişti. Müteahhidi takip için de kat malikleri arasından bir komisyon kuruldu. Bunların içinde ablam da vardı. İnşaat yapıldı yönetim planı hazırlandı ve yönetim planı içine binada hayvan beslenemez şartı koyuldu. Ancak böyle bir şarttan ne bizim haberimiz oldu ne de izleme komisyonundaki ablamın. Şimdi müteahhide bunun nereden çıktığını soruyoruz, bize "Kat maliklerini toplarsınız üçte iki ile bu maddeyi değiştirirsiniz" diyor. Biz buna karşı ne yapabiliriz? • S.O. 


Bizde icraat yapanlar nedense "Ne, nasıl yapılır, niye yapılır?" diye sorgulamazlar da sadece yalan yanlış akıl verirler. Bu başlığı niye koydum? Sizin müteahhit "Dörtte üç oyu bulun yönetim planını değiştijjn." derken acaba yönetim planı nasıl yapılır biliyor mu? 

Yönetim planının nasıl yapıldığını bilmiyor ama nasıl...