02 / 05 / 2024

binalarda sıfır karbon dönüşümü

binalarda sıfır karbon dönüşümü

Rapido 2021 Online Konferans Serisi konuşmacılarından Edward Mazria, sıfır karbonlu binaların önemini ve mevcuttaki binaların bu binalara dönüşüp dönüşemeyeceğini anlattı.

1400 büyük bina, neredeyse sıfır enerjili binalar konseptine geçti!

1400 bina, "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" (nSEB) konseptine geçiş yaparak, 1 Ocak'tan itibaren 5 bin metrekareden büyük binalarda yenilenebilir enerji kullanımını zorunlu hale getiren düzenlemeye uydu. Bu düzenleme, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirildi.

5 bin metrekareden büyük toplam 1.400 bina 'Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar' konseptine geçti!

5 bin metrekareden büyük binalarda yenilenebilir enerji zorunluluğu getiren düzenleme kapsamında toplamda 1.400 bina, "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" (nSEB) konseptine geçti.

Sıfır Sıfır Karbon Yönetim Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Sıfır Sıfır Karbon Yönetim Ve İnşaat Limited Şirketi Kadıköy'de Cihan Çelik ve Doruk Batuhan Şahnali ortaklığında kuruldu.

Mikdat Kadıoğlu'ndan binalarda sıfır giriş uyarısı!

Karadeniz'de meydana gelen şiddetli yağışlar sebebiyle meydana gelen sel felaketi nedeniyle çok sayıda ev sel felaketiyle karşılaştı. Prof. Mikdat Kadıoğlu yeni inşa edilen konutlarda sıfır giriş yapılmamasını dile getirdi. 

Sıfır emisyonlu binalarda yüzde 95 enerji tasarrufu mümkün!

Oxford Üniversitesi'nin "Sıfır Emisyonlu Küresel İnşaat Sektörüne Doğru" raporuna göre, sıfır emisyonlu binaların, geleneksel binalara göre enerji talebinde yüzde 95'e varan tasarruf sağladığı hesaplandı.

Sıfır Enerjili Binalar’a dönüş başlıyor!

1 Ocak 2021’den itibaren yeni binalarda zorunlu hale getirilen ve birçok ülkenin de eylem planlarında yer alan ‘Sıfır Enerji Binalar’a dönüşüme dair yol haritası hazırlanıyor.

Sıfır Karbon Çevre Enerji Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Sıfır Karbon Çevre Enerji Sanayi Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Fikret Azili tarafından kuruldu. 

Sıfır enerji için kentsel dönüşüm büyük fırsat!

Türkiye İMSAD Başkanı F. Fethi Hinginar, 60 milyar dolarlık enerji faturasının yarısının konutlardaki tüketimden kaynaklandığına dikkat çekti. Hinginar, AB’nin binalarda sıfır enerji tüketimini hedeflediğini belirtti.

New Rezidans Beylikdüzü'nde 86 bin TL'ye! 40 aya kadar sıfır faizle!

1+0, 1+1 ve 2+1 konutların yer aldığı New Residence; Beylikdüzü'nde yer alıyor. 14 katlı 3 blokta 453 konuttan meydana gelen projede yer alan konutları fiyatları 86 bin TL'den başlıyor. 40 aya kadar sıfır faiz uygulanıyor...

İstanbul Lounge 2'de yaz kampanyası! 133 bin TL'ye! Yüzde 5 peşinatla! 24 ay sıfır faizle!

İstanbul Lounge 2 projesinde 39 ile 259 metrekare arasında değişen alanlara sahip stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konutlar yer alıyor. Projedeki konutların fiyatları 133 bin TL'den başlıyor. Yüzde 5 peşinat ve 24 ay sıfır faizle konut sahibi olunuyor...

Ukra City Esenyurt fiyat listesi! 100 bin TL'ye! 60 ay sıfır faizle!

Ukra City; 6 kare blok ve 1 yıldız blokta toplam 2 bin 650 konuttan meydana geliyor. PRoje kapsamında yer alan konutların fiyatları 100 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Projedeki konutlar için 60 aya kadar sıfır faiz uygulaması sağlanıyor

Ayışığı Vadi Evleri teslim tarihi! 125 bin TL'ye! 120 ay sıfır faizle!

Toplam 489 konuttan meydana gelen Ayışığı Vadi Evleri Konut Projesi; Beylikdüzü'nde yer alıyor. Proje kapsamında yer alan konutların fiyatları 125 bin TL'den başlıyor. Proje kapsamında yer alan konutlara 120 ay sıfır faizle vadelendirme yapılıyor

Dumankaya İkon Göztepe fiyat listesi! 171 bin TL'ye! Sıfır peşinatla!

1.022 rezidans konut ile 37 home officeden meydana gelen Dumankaya İkon Projesi kapsamında yer alan konutların teslimleri Aralık 2012'de yapılacak. Proje kapsamında konutların fiyatları 171 bin TL'den başlıyor. Sıfır peşinatla konut sahibi olunuyor...

binalarda sıfır karbon dönüşümü Haberi

binalarda sıfır karbon dönüşümü

Edward Mazria: “Sıfır karbonlu bina, enerji kullanımı için fosil yakıt tüketmeyen binadır”. Milliyet'ten Ülkü Karaburçak'ın haberine göre; “Nefes Alan Bir Dünya İçin Tasarım” temasıyla hayata geçen Yeşil Rapido 2021 Online Konferans Serisi konuşmacılarından mimar, yazar, araştırmacı ve eğitimci Edward Mazria ile kurucusu olduğu Architecture 2030 ve hedeflerini anlattı.

1.Architecture 2030'un kuruluş amaçlarını ve misyonlarını açıklar mısınız?

Architecture 2030'un misyonu, inşa edilen ortamı sera gazlarının ana yayıcısı olmaktan çıkarıp, iklim krizine merkezi bir çözüm haline hızlı bir şekilde dönüştürmek. Eylem planımızın iki temel amacı var: İlki, 2030 yılına kadar inşa edilen çevrenin, enerji tüketiminde ve CO2 emisyonlarında önemli bir azalma ve 2040 yılına kadar fosil yakıt kaynaklı CO2 emisyonlarının tamamen ortadan kaldırılması. İkincisi, sürdürülebilir, dayanıklı, eşitlikçi ve sıfır karbonlu bina toplulukları ve...