15 / 05 / 2024

binalarda standartlara uygunluk ve denetim şart

binalarda standartlara uygunluk ve denetim şart

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir yeni binalarda standartlara uygunluk ve denetimin şart olduğunu dile getirdi...

Karabük'te mühürlenen binalarda oturanlar 8 aydır dışarı çıkamıyor!

Karabük'te TOKİ konutlarındaki 17 binanın asansörleri, geçen yıl haziran ayında yürürlüğe giren Asansör Yönetmeliği’ne uygun olmadığı gerekçesiyle mühürlenmişti. 7 katlı binalarda oturan yaklaşık 30 engelliden bazıları 8 aydır dışarıya çıkamıyor.

Uluslararası Binalarda Enerji Verimliliği Sempozyumu 13 Şubat'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 13-14 Şubat 2017'de “Uluslararası Binalarda Enerji Verimliliği Sempozyumu” düzenlenecek.

Binalarda Enerji Kimlik Belgesi bir an önce çalışmalı!

2011’de başlayan, Binalarda Enerji Kimlik Belgesi Uygulaması Mayıs 2017 tarihinden itibaren genele yayılıyor.

Kiralık binalarda hizmet veren Bakanlık birimleri mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kiralık binalarda hizmet veren Bakanlık birimlerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Gemlik'te 50 bin kişi riskli binalarda yaşıyor!

GEMPORT'taki hisse satışıyla ilgili özel açıklamalarda bulunan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz acı ve çarpıcı bir gerçeği de gözler önüne serdi: “Gemlik’te 50 bin vatandaşımız 'Tabutluk' tabir edilen binalarda yaşıyor.”

6 ilde binalarda enerji verimliliği semineri düzenlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, binalarda enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik, farklı iklim bölgelerini temsilen 6 ilde seminerler düzenlenecek.

Eskişehir'de Binalarda Enerji Verimliliği Çalıştayı düzenlendi!

Büyükşehir Belediyesi sürdürülebilir şehircilik çalışmaları kapsamında binalarda enerji verimliliğini desteklemek ve iş birlikleri için uygun ortam yaratmak amacıyla sektördeki paydaşları bir araya getiren ‘Binalarda Enerji Verimliliği İçerik Geliştirme Çalıştayı’ düzenledi.

Kamuya ait binalarda yangın merdiveni şart!

Kamuya açık yüksek katlı binalarda, yangın merdiveni ile ilgili yasal düzenleme bulunmasına rağmen, inşaat aşamasında bu önemli ayrıntıya dikkat edilmiyor. Kamuya ait çok katlı birçok binada da yangın merdiveni yok.

Kale Yapı ile binalarda yüzde 50’ye varan tasarruf sağlayın!

Kale Yapı'nın binalarda ısıtma ve soğutma için harcanan enerjide yüzde 50’ye varan tasarruf sağlayan tasarımı ‘Kale Mantolama’, aynı zamanda yangın ve ses yalıtımına da katkıda bulunarak sağlıklı yaşam alanları sunuyor.

Tekirdağ Saray'da Yerleşime Uygunluk Çalışmaları tamamlandı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı tarafından Saray ilçesi Beyazköy Mahallesinde İmar Planları öncesi başlatılan Yerleşime Uygunluk Çalışmaları tamamlandı.

Binalarda yakıt ortak gider midir?

Posta Gazetesi'nin yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "Binalarda yakıt ortak gider midir?" sorusuna yanıt verdi. İşte Tamer Heper'in o yazısı..

Site yönetimlerinde asansör yönetmeliğine uygunluk!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " site yönetimlerinde asansör yönetmeliğine uygunluk " konusunu değerlendirdi. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Ozan Tüzün: Binalarda sığınak yapılmıyor!

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, binalarda sığınak olarak projelerin yapıldığını ancak, projenin dışında bina içerisine sığınakların yapılmadığını söyledi.

binalarda standartlara uygunluk ve denetim şart Haberi

binalarda standartlara uygunluk ve denetim şart

İnşaat sektörü, son dönemdeki olumlu gelişmelerle birlikte son çeyreğe umutlu giriyor. Önce mütekabiliyet, ardından gelen faiz indirimi ve son olarak kentsel dönüşümün start alması sektöre yeniden ivme kazandırdı. Tüm bu gelişmelerin sektörde adeta doping etkisi yarattığını açıklayan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, süreç içinde özellikle yeni yapılarda standartlara uygunluk ve denetimlerin önemine dikkat çekti.



Gayrimenkul sektörünün son dönemdeki gelişmeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Uzun zamandır sektörde yaşanan durgunluk yeni gelişmelerle aşılacak. Sektörümüz ve ülkemiz için çok değerli olan bu adımlar, inşaat sektörüne yeniden ivme kazandırarak, yeni projelerimizin ve yatırımlarımızın önünü açacak” dedi.


                                      


 “Kentsel dönüşüm...