18 / 05 / 2024

binalarda yana çıkma

binalarda yana çıkma

PLANLI Alanlar İmar Tip Yönetmeliği’nin 1 Haziran’da uygulamaya girecek geçici 6. maddesi iki yıl erteleniyor. Sözkonusu madde binalarda öne, yana ve arkaya doğru çıkmaları yasaklayıcı hükümler içeriyordu.

Aman dikkat! Bina yapım yönetmeliği baştan aşağı değişiyor! 1 Temmuz’da uygulama başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yeni düzenleme yaptı. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre, içerisinde ev bulunan ve zemin hariç 4 kat ve üzeri olan binalarda kapalı çıkma inşası yasaklanacak.

Binalarda kat çıkma dönemi sona eriyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından önümüzdeki ay hayata geçirilecek olan BKS uygulaması ile binalarda kat çıkma ve kolon kesme uygulamalarının önüne geçilecek. 

Binalarda çıkma mesafeleri 2017!

Yeni İmar Yönetmeliği gereğince binalarda taban alanı dışında çıkma yapılabiliyor. Peki, binalarda çıkma mesafeleri 2017 nelerdir?

Bina çıkma mesafeleri!

Bina çıkmaları, binanın üst kısımlarında yer alan çıkıntılı kısım olarak ifade ediliyor. Binalarda taban alanı dışında kendi bahçe hudutları dışına taşmamak şartı ile binanın her cephesinde açık ve kapalı çıkma yapılabilir.

İncek Loft projesi kapı tercihini Artella'dan yana kullandı!

Ankara'nın en itibarlı projelerinden İncek Loft'ta Akfen Holding & Dost İnşaat ortaklığı daire giriş kapılarında tercihini Artella'dan yana kullandı.

Binalarda amortisman oranı 2015!

Duran binalarda aşınma ve eskime nedeniyle oluşan değer düşüşüne amortisman deniyor. Amortisman hesabında kullanılacak olan oranlar devlet tarafından her yıl belirleniyor. İşte, binalarda amortisman oranı 2015!

Kiralanan evden erken çıkma cezası nedir?

İşyeri ve mesken kiralamalarında kiracı ile yaşanan sorunlar arasında kiracının erken tahliyesi yer alıyor. Kiralanan evden erken çıkma cezası nedir? Sözleşme bitmeden evden çıkan kiracıya ne yapılır?

Binalarda çatı tadilatının masrafı ortak mıdır?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularında birinin sormuş olduğu Binalarda çatı tadilatının masrafı ortak mıdır sorusuna yanıt verdi..

Boş binalarda çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, boş binalarda çevre temizlik vergisi ödenir mi? İşte yanıtı..

Bakanlık yenilenebilir enerji kaynaklarını binalarda kullanmayı hedefliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, yenilenebilir enerji kaynaklarının binalarda kullanımı için çalışmalar yürütülüyor. Bu enerjinin yüzde 80'inin ısıtma ve soğutma amaçlı kullanıldığı bildirildi.

Binalarda mülkiyet hakkı!

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu soruya karşılık binalarda mülkiyet hakkı konusuna değindi. Peki mülkiyet hakkı nedir?

Binalarda izolasyon masrafı nasıl bölüşülür?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında Binalarda izolasyon masrafı nasıl bölüşülür sorusuna yanıt verdi. İşte yazının devamı..

Binalarda asansör yenilenmesi için ücret katlara göre mi paylaşılır?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında binalarda Binalarda asansör yenilenmesi için ücret katlara göre mi paylaşılır sorusuna yanıt verdi..

binalarda yana çıkma Haberi

binalarda yana çıkma

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, inşaat sektöründen gelen talepler üzerine imar düzenini baştan aşağı yenileyen ‘Planlı Alanlar İmar Tip Yönetmeliği’nin 1 Haziran’da uygulamaya girecek geçici 6. maddesini iki yıl ertelemeye hazırlanıyor. Değişiklikle ilgili yazının Başbakanlığa gönderildiği öğrenilirken, düzenlemeyle mülkiyetle ilgili hak kayıplarının önüne geçilmesi amaçlanıyor. İki yıl ertelenen düzenleme binalarda öne, yana ve arkaya doğru çıkmaları yasaklayıcı hükümler içeriyordu. İnşaat sektörü temsilcileri ertelemenin sektörü rahatlatacağını düşünüyor.


SEKTÖR RAHAT NEFES ALIR


Bakanlıkla sektör temsilcilerinin bir süredir devam eden görüşmeleri olumlu sonuç verdi. Buna göre söz konusu yönetmeliğin geçici 6. maddesiyle ilgili sektörün çekincelerini olumlu karşılayan bakanlık, 1 Haziran 2014’te yürürlüğe girecek olan maddenin 2016 yılına ertelenmesi için Başbakanlığa yazı gönderdi. İlgili madde binalarda öne, yana ve arkaya doğru çıkmaları yasaklayıcı hükümler içeriyordu. Yönetmeliğin...