04 / 05 / 2024

binalarda yangın koruma

binalarda yangın koruma

Yılda ortalama 100 bin yangın vakası yaşanan ülkemizde meydana gelen yangınların dörtte biri denetimsiz yapılaşması sebebiyle dünyadaki en riskli şehirlerden biri olan İstanbul'da yaşanıyor.

DYOTHERM ISOLTECO 110 ile binalarda 360 derece koruma!

DYOTHERM ISOLTECO 110, Binalarda A sınıfı yangın direnci sağlıyor.  ‘Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik’te yer alan kriterleri karşılayan DYOTHERM ISOLTECO 110; Isı yalıtım kabiliyeti yanında A sınıfı yangın direnci özelliğine de sahip.

Niğde'deki apartman ve yurtların kaçında yangın merdiveni var?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de binalarda bulunan yangın merdivenlerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kamuya ait binalarda yangın merdiveni şart!

Kamuya açık yüksek katlı binalarda, yangın merdiveni ile ilgili yasal düzenleme bulunmasına rağmen, inşaat aşamasında bu önemli ayrıntıya dikkat edilmiyor. Kamuya ait çok katlı birçok binada da yangın merdiveni yok.

Murat Özcan: Yangın yalıtımı binalarda riski azaltır!

Canpa Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, yangın çıkma olasılığının her zaman var olduğunu belirterek, yangında doğru yalıtımın hayat kurtardığına dikkat çekti.

Abdurrahman Kılıç: Yeni binalarda yangın riski artacak!

TÜYAK Onursal Başkanı Prof. Dr. Adurrahman Kılıç, yangın kontrollerinin itfaiye tarafından yapılması uygulamasına son verilmesini eleştirdi: “İtfaiye tulumbacılığa geri dönecek, yeni yapılarda yangın riski artacak”

Numan Gülşah, Hafız Efendi Konağı yangınıyla ilgili açıklama yaptı!

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Kocaeli Temsilcisi Numan Gülşah, "Kimseyi suçlamak istemiyoruz ama mahalle sakinlerinin çektiği fotoğraflardan aynı anda iki ayrı yerde yangının çıkmış olması çok düşündürücü" dedi...

Kütahya'da yangın çıktı!

Kütahya'da yangın çıktı. Kütahya' da, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescillen bir evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince 1 saat süren çalışma sonucu söndürüldü.

Binalarda yangın güvenliği nasıl olmalı?

19 Aralık 2007 tarihinde 26735 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre binalarda yangın güvenliği nasıl olmalı? İşte binaların yangın güvenliği yönetmeliği...

Yüksek binalara yangın güvenliği uyarısı!

Yangın güvenliği özellikle yüksek katlı binalarda öne çıkan bir sorun, özellikle 2007'den önce yapılan yüksek konutların tamamında, ofis ve iş merkezi olarak kullanılan yüksek binaların yarısına yakınında yangın önlemlerinin hiç olmadığı belirtiliyor...

Göksu Deltası'nda yangın çıktı!

Uluslararası Ramsar Sözleşmesi ile koruma altında bulunan Silifke ilçesindeki Göksu Deltası'nda Göksu Deltası'nda yangın yangın çıktı. Arazi şartlarının uygun olmaması nedeni ile yangına müdahale edilemedi...

TÜYAK 2013’te yüksek binalarda yangın güvenliği tartışıldı!

Sektörel Fuarcılık organizasyonuyla bu yıl üçüncüsü 14-15 Kasım 2013 tarihleri arasında gerçekleşen TÜYAK 2013 – Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi’ne bin 500 kişinin üzerinde ziyaretçi katıldı...

Yangın merdiveninin zorunlu olduğu binalar!

Yangın merdivenleri bir binada yangın çıkması durumunda binada bulunan insanların mümkün olduğunca hızlı bir şekilde binayı terketmesi için bina dışına monte edilemek için tasarlanmış bir yapıdır. Peki yangın merdivenleri hangi binalarda zorunludur?

Hidrofor, asansör, yangın merdiveni hangi binalarda zorunludur?

Hidrofor, asansör, yangın merdiveni gibi bina gereçleri bazı binalarda zorunlu tutuluyor. Peki hidrofor, asansör, yangın merdiveni hangi binalarda zorunludur?

binalarda yangın koruma Haberi

binalarda yangın koruma

Yılda ortalama 100 bin yangın vakası yaşanan ülkemizde meydana gelen yangınların dörtte biri denetimsiz yapılaşması sebebiyle dünyadaki en riskli şehirlerden biri olan İstanbul'da yaşanıyor. Eryap Grup CEO'su Emrullah Eruslu"Yangından Korunma Haftası" nedeniyle yaptığı açıklamada; yangın durumunda ticari ve sanayi yapılarının büyük risk taşıdığını, bu yapıların yangına karşı hem pasif hem aktif yöntemlerle korunmaları ve inşası esnasında denetlenmeleri gerektiğini söylüyor. Nüfusta ve buna bağlı olarak konut sayısındaki artışın yanında, zamanla eskiyen ve bakımı yapılmayan binalardaki denetimsizlik sebebiyle Türkiye'de yangın sayısı her yıl %10 oranında artış gösteriyor. Hayati önem taşıyan yangın yalıtımının eksikliği, her yıl binlerce hane ve işyerinde can ve mal kaybına yol açıyor.Eryap Grup CEO'su Emrullah Eruslu, ev ve işyerlerinde içeride oluşan yangının yayılmasını önleyecek en önemli şartın yangın...