30 / 04 / 2024

binalarda yenilenebilir enerji kullanılıyor mu

binalarda yenilenebilir enerji kullanılıyor mu

Yenilenebilir enerji kaynaklarının binalarda kullanılmasını hedefleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı çalışmaların tüm binalarımıza yayılması halinde ülkemizin toplam enerji ihtiyacının yüzde 15 civarında azaltılabileceği hesaplanıyor.

Alba Yenilenebilir Enerji Çözümleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alba Yenilenebilir Enerji Çözümleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 160 bin TL sermaye bedeli ile Muammer Büber ve Mücahit Fatih Albayrak ortaklığında kuruldu.

Tekfen Yenilenebilir Enerji Çözümleri Anonim Şirketi kuruldu!

Tekfen Yenilenebilir Enerji Çözümleri Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 10 milyon TL sermaye bedeli ile Hakan Sadık Göral, Hakan Dündar ve Mevhibe Canan Özsoy ortaklığında kuruldu.

Ecocover Energy Yenilenebilir Enerji Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Ecocover Energy Yenilenebilir Enerji Hizmetleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cengizhan Günaydın tarafından kuruldu.

Vesta Yenilenebilir Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Vesta Yenilenebilir Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Sarıyer'de 4 milyon TL sermaye bedeli ile Barış Altuğ Sezerol, Turgut Öztürk, Onur İnan ve Şahin Kızılaslan ortaklığında kuruldu.

Oyem Onur Yenilenebilir Enerji Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Oyem Onur Yenilenebilir Enerji Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de Burak Onur tarafından kuruldu.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası, kamu kesiminde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması amacıyla Türkiye'ye 549 milyon dolar tutarında kaynak ayırdı. İşte ayrıntılar...

1400 büyük bina, neredeyse sıfır enerjili binalar konseptine geçti!

1400 bina, "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" (nSEB) konseptine geçiş yaparak, 1 Ocak'tan itibaren 5 bin metrekareden büyük binalarda yenilenebilir enerji kullanımını zorunlu hale getiren düzenlemeye uydu. Bu düzenleme, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirildi.

5 bin metrekareden büyük toplam 1.400 bina 'Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar' konseptine geçti!

5 bin metrekareden büyük binalarda yenilenebilir enerji zorunluluğu getiren düzenleme kapsamında toplamda 1.400 bina, "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" (nSEB) konseptine geçti.

Yenilenebilir enerji neden önemli? Yeşil enerjiye geçişin önündeki dört sorun

Hidrokarbonlardan yenilenebilir enerji kaynaklarına  “enerji geçişi” bugünlerde her mecrada konu olması ve artık daha fazla tartışma konusu olması yeni enerjilere ihtiyacı olduğunu gösteriyor.

Bina ruhsatlarında yeni dönem başlıyor! 1 Ocak'tan itibaren resmen değişecek! 

Binalarda yenilenebilir enerji zorunluluğu 1 Ocak tarihinde resmen başlıyor. 1 Ocak 2023'ten itibaren bu koşullara göre hazırlanmayan binalar için ruhsat düzenlenemeyecek. İşte ayrıntılar...

Renk Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Renk Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Can Soyak ve Erkut Soyak ortaklığında kuruldu.

Greenfuturera Gazioğlu Yenilenebilir Enerji İnşaat Mühendislik Taahhüt Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Greenfuturera Gazioğlu Yenilenebilir Enerji İnşaat Mühendislik Taahhüt Tic.Ltd.Şti. Zeytinburnu'nda Ali Sait Gazioğlu, Gökçe Gazioğlu, Metin Aytekin Gazioğlu, Nuran Gazioğlu ve Tuğrulhan Gazioğlu ortaklığında kuruldu.

Abasu Arıtma Ve Yenilenebilir Enerji Mühendislik İmalat Taahhüt Anonim Şirketi Kuruldu!

Abasu Arıtma Ve Yenilenebilir Enerji Mühendislik İmalat Taahhüt Anonim Şirketi bugün Sarıyer’de Mehmet İzolluoğlu tarafından kuruldu.

binalarda yenilenebilir enerji kullanılıyor mu Haberi

binalarda yenilenebilir enerji kullanılıyor mu

Ülkemizde kullanılan toplam enerjinin üçte biri binalarda tüketilirken, bu enerjinin yüzde 80’i binalarda ısıtma ve soğutma amaçlı kullanılıyor. 


Enerji talebinin yüzde 70’ini ithalatla karşılayan ülkemizde enerjinin verimli kullanılması büyük önem arz ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı çalışmaların tüm binalarımıza yayılması halinde ülkemizin toplam enerji ihtiyacının yüzde 15 civarında azaltılabileceği hesaplanıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yenilenebilir enerji kaynaklarının binalarda kullanımında ülkemiz için örnek ve öncü kurum olmayı hedefliyor. Bakanlık bu hedef doğrultusunda yürüttüğü projeleriyle, Ankara Gölbaşı Laboratuvar Kampüsündeki binalarını enerji verimli hale getirerek yüzde 40 enerji tasarrufu sağladı.


Ayrıca, Gölbaşı Laboratuvar Kampüsünde 200 kilowatt, Antalya İl Müdürlüğünde 150 kilowatt kapasiteli fotovoltaik paneller ile yenilenebilir enerji sistemi kurularak, binaların elektrik ihtiyacının yüzde 55’inin güneşten karşılanmasını sağladı.


TOKİ...