27 / 04 / 2024

Binaların engellilere uygun inşa edilmesine ilişkin önerge

Binaların engellilere uygun inşa edilmesine ilişkin önerge

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, binaların engellilere uygun inşa edilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Reysaş Taşımacılık'ın arazi, arsa ve binalarının değer artışı 300 milyon TL!

Reysaş Taşımacılık ve Lojistik'in Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS)'ye göre hazırlanan konsolide finansal tablolarında,  gerçeğe uygun değerleri ile yansıtılmasına ilişkin arazi, arsa ve binaların değerlemeleri sonuçlandı. Değer artışı yaklaşık 300 milyon TL olacak. 

Tunç Soyer: Yıkılan ya da hasar alan binaların sıvalarında deniz kumu tespiti var!

Tunç Soyer, “Yıkılan ya da ağır hasarlı binaların tamamının 1992-1999 yılları arasında ruhsat almış binalar olduğunu gördük. Bu binalar 1999 depreminden sonra çıkan deprem yönetmeliğinin kriterlerine uygun olarak yapılmamış" dedi.

İstanbul'da binaların çatılarına güneş panelleri kurulacak! 

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'da uygun binaların çatısına güneş paneli kurmayı planladıklarını açıkladı.

Binaların engellilerin kullanımı için yapılan çalışmalar mecliste!

Kamuya açık alanların, binaların ve toplu taşıma araçlarının engelli kullanımına uygun hale getirilmesi için yapılan çalışmalar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kırklar Dağı'nda ruhsatsız binaların yıkımı tamamlandı!

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde türkülere konu olan Kırklar Dağı'nda ruhsatsız inşa edilen ve tarihi dokuya uygun olmayan 725 daireden oluşan binaların yıkımı tamamlandı. 

Binaların engellilere uygun inşa edilmesine ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, binaların engellilere uygun inşa edilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bünyamin Önel: Kentler engellilere uygun dizayn edilmeli!

Mezitli İlçesi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Bünyamin Önel, engellilerin kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürebilmeleri için yolların, kaldırımların, binaların, toplu taşıma araçlarının uygun şekilde dizayn edilmesi gerektiğini söyledi.

Yüksek katlı binaların yapımına siluet kriteri getiriliyor!

Yüksek katlı binaların yapımına siluet kriterleri getiren yönetmelik hazırlıyor. İnşa edilecek yüksek katlı binaların bulunduğu şehrin tarihi dokusuna uygun olacak, ayrıca beton ve kullanılan çeliğin kalitesi de artırılacak.

İzmir Kordon'daki binaların cepheleri yenilenecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kordonunda binaların sahile bakan cephelerinde görüntü kirliliğini önleyecek gönüllülük esasına dayanan bir projeyi hayata geçirdi..

Şanlıurfa Tekel Caddesi'ndeki binaların dış cephesi aynı olacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent estetiği çalışmaları kapsamında Tekel Caddesi’nde bulunan binaların dış cephesini tek tip olarak düzenliyor.

Şanlıurfa’da binaların dış cephesi tek tip oluyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent estetiği çalışmaları kapsamında Tekel Caddesi’nde bulunan binaların dış cephesini tek tip olarak düzenliyor. Vatandaşların desteklediği proje kenti yeni bir yüze kavuşturacak.

Bursa'da binaların yapı denetimi yetersiz!

Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Ağlan, Bursa'nın depreme hazırlıklı olmadığını, kentsel dönüşüm çerçevesinde yapılan binaların da yapı denetiminin yetersiz olduğunu belirtti.

İzmit'te imar yolundaki binaların yıkım çalışmaları devam ediyor!

İzmit Belediyesi sınırları içerisinde bulunan, imar yolunda kalan ve şehir estetiği açısından görüntü kirliliği oluşturan binaların yıkım çalışmaları devam ediyor.

Binaların engellilere uygun inşa edilmesine ilişkin önerge Haberi

Binaların engellilere uygun inşa edilmesine ilişkin önerge


CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, binaların engellilere uygun inşa edilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Tanrıkulu önergesinde "Türkiye'de İmar Yasası 1997 yılında değiştirilmiş ve yapıların engellilere uygun inşası zorunlu tutulmuştur." diyerek 3 soru sordu.


Tanrıkulu'nun soruları

1. TOKİ tarafından yapılan veya yaptırılan binalarda TSE'nin standartları uygulanmakta mıdır?


2. 1997 yılından sonra yapılan binaların denetiminde 3194 sayılı İmar Yasası hükümleri dikkate alınmakta mıdır?


3. TSE standartlarına ve dolayısıyla engellilere uygun olmayan şekilde kamu ve özel binalarını inşa edenler, bunların projelerini onaylayanlar hakkında ne gibi işlem...