29 / 04 / 2024

binaların güvenilirliği ne durumda

binaların güvenilirliği ne durumda

Gaziosmanpaşa’da 5 katlı bir bina henüz bilinmeyen bir nedenle yan yattı yani çöktü. Olayda, herhangi can kaybı yaşanmazken bina hemen olay anında itfaiyeciler tarafından tahliye edildi.

Riskli yapıların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenler! Bunları gözden kaçırmayın!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında riskli konutların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı. İşte ayrıntılar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi. 

Deprem sonrası 2000 yılından önceki tüm yapı stokları incelenecek!

6 Şubat deprem felaketinin ardından konutların güvenilirliği tartışma konusu oldu. Bu kapsamda, muhtemel depremlerde yeni can kayıplarını önlemek amacıyla 2000 yılından önceki tüm yapı stokları incelenecek.

Mini 5 Kapı'nın Temmuz 2023 fiyatlarını görenler inanamadı! Tam 130 bin 737 TL zam geldi! 

Mini 5 Kapı'nın Temmuz 2023 fiyatlarını görenler inanamadı. Mini 5 Kapı'ya tam 130 bin 737 TL zam geldi. Peki Mini 5 Kapı'nın güncel fiyatları ne kadar oldu? İşte Mini 5 Kapı Temmuz 2023 fiyatları...

DS 4'e 193 bin 800 TL zam geldi! DS 4'ün güncel fiyatları ne kadar?

DS 4'e 193 bin 800 TL zam geldi. Peki DS 4'ün güncel fiyatları ne kadar? İşte  DS 4'e yeni fiyat listesi...

10 Haziran 2023 gram altın, çeyrek altın ne kadar? Tam altın kaç TL? İşte güncel altın fiyatları!

Altın bugün ne kadar? şeklindeki soruların cevabı merak ediliyor. Gram altın 1.473,63 TL liradan satılıyor. 10 Haziran 2023 yani haftanın altıncı işlem gününde gram altın tam altının ne kadar? İşte merak edilen 10 Haziran altın fiyatları!

Tarlasına traktör alacaklar müjde! Hattat Traktör'ün güncel fiyatları yayımlandı

Tarlasına traktör alacak çiftçilerin merakla takip ettiği Hattat Traktörün haziran ayı fiyatları belli oldu. Peki, Hattat Traktör'ün güncel fiyatları ne kadar? İşte 1 Haziran 2023 fiyat listesi...

Karayolları Genel Müdürlüğü İŞKUR kura çekilişi ne zaman? Hangi ilde kuralar hangi gün çekilecek? Aman kaçırmayın!

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) 3 bin personel alımı kapsamında kura tarihleri merak ediliyor. Peki Karayolları Genel Müdürlüğü İŞKUR kura çekilişi ne zaman? Hangi ilde kuralar hangi gün çekilecek?

'Doların güçlenmek için alanı var' diyen dev kurum olacakları peş peşe açıkladı! Doları olan yaşadı!

Goldman Sachs Group doların  güçlenmek için alanı var diyerek dolardaki yükselişlere değinerek olacakları peş peşe çaıkladı. Doları olan yaşadı.

Hız ve adrenalin sevenler için Porsche 911 Carrera mayıs kapsamında zamlandı!911 Carrera’nın mayıs fiyatı ne kadar oldu?

Porsche, mayıs ayı kapsamında yeni fiyatlarını duyururken, 911 Carrera modelinin de merakla beklenen mayıs ayı fiyatları açıklandı. 911 Carrera’ya bu ay ne kadar zam geldi? Peki Porsche 911 Carrera’nın güncel fiyatları ne kadar?

Altında yeni hamle! Altın fiyatları için öyle bir açıklama geldi ki ne görüldü ne de duyuldu! Koşun hemen bakın

Ons altın Dünyadaki belirsizlik ortamı ve ekonomilerdeki risklerin etkisi ile yükselmeye devam ediyor. Altına olan güven de artmaya başladı. Altın fiyatları için öyle bir açıklama geldi ki ne görüldü ne de duyuldu! Koşun hemen bakın!

Euro'nun 11 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı, elinde Euro olanların resmen feleği şaştı! Hemen bakın!

Euro'nun 11 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı, elinde Euro olanların resmen feleği şaştı... Hemen bakın...

Uzman isim, bina güçlendirmenin maliyetini çıkardı! O fiyat duyanları çok şaşırttı!

Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük deprem felaketinin ardından bina risk analizi yaptırmak için belediyelere yapılan başvurularda büyük bir artış oldu. Peki, riski binaların güçlendirilmesinin maliyeti ne kadar? İşte detaylar...

binaların güvenilirliği ne durumda Haberi

binaların güvenilirliği ne durumda

Gaziosmanpaşa, Karadeniz Mahallesi'nde bulunan 5 katlı bina, saat 03.00 sıralarında büyük bir gürültüyle yan yattı. Bu arada apartman önünde park halindeki bir otomobil de çökme nedeniyle oluşan çukura düştü.

OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR

Apartman sakinleri olay üzerine hemen binayı terk etti. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

POLİS SOKAĞI ARAÇ VE YAYA GEÇİŞİNE KAPATTI

Polis, yan yatan apartmanın çevresindeki binaları tahliye ettikten sonra sokağı araç ve yaya girişine kapattı. İtfaiye apartman ve çevresinde incelemelerde bulundu. İGDAŞ ve BEDAŞ ekipleri de çevredeki elektrik ve doğalgaz akışını kesti.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Gece saatlerinde meydana gelen olayın ardından evlerini terk etmek zorunda kalan bazı aileler, sokakta gözyaşlarına boğuldu. Ekiplerin çalışmaları devam ederken, mahalle sakinlerinin bekleyişi de sürüyor.

ÖNCE ÇATLAKLAR OLUŞTU İDDİASI

Yan yatan binada olaydan...