29 / 04 / 2024

binali yıldırım ulaştırma ihaleleri

binali yıldırım ulaştırma ihaleleri

Türkiye'nin en icracı bakanlıklarından birisi olan Ulaştırma Bakanlığı' nı 11 yıldır sürdüren Bakan Binali Yıldırım bu süre içinde kaç milyar dolarlık ihale yapmış?. İşte cevabı...

'Coğrafya kaderdir' diyen Binali Yıldırım'dan yüksek enflasyon itirafı: Son yılların en yüksek düzeyinde

Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre yıllık yüzde 78,62, bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAGRUP) göre ise yıllık 175,55’e yükselen enflasyon için Binali Yıldırım'dan dikkat çeken bir itiraf geldi. Yıldırım, 'Coğrafya kaderdir' diye konuştuktan sonra enflasyonun son yılların en yüksek düz

Binali Yıldırım'dan İstanbulluya yeşil alan müjdesi!

Cumhur İttifakı’nın İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılacak olan yeşil koridora ilişkin detayları paylaştı...

Binali Yıldırım: Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz!

Kocamustafapaşa Meydanı'nda esnaf ve vatandaşlarla kahvaltıda bir araya gelen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım,

Binali Yıldırım İstanbul projelerini anlattı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, büyük bir alana inşa edilmesi planlanan Oyuncu Köyü ve 23 adet Mavi Bayraklı plaj projelerinin detaylarını ve ulaşım ile ilgili çözüm önerilerini açıkladı. 

Binali Yıldırım: İstanbul'a yeşil koridorlar açacağız!

İstanbullunun hayatını kolaylaştıracak pek çok projesi bulunan Binali Yıldırım’ın en heyecan veren projelerinin başında ise kentte açmayı düşündükleri ‘yeşil koridorlar’ geliyor

Binali Yıldırım: Çatalca'da arazi çok, yerleşim az!

Seçim gezileri kapsamında Çatalca’ya giden AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, bölgede ulaşım sorunun metro ve hızlı tren projeleriyle çözüleceğini söyledi.

Binali Yıldırım: Deprem dönüşümünü tamamlayacağız!

AK Parti Maltepe İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, yeni dönemde hayata geçirilecek yatırımlardan ve ulaşım projeleri hakkında konuştu.

Binali Yıldırım Haydarpaşa projesini açıkladı!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Haydarpaşa Garı'yla ilgili projesini açıkladı. Yıldırım, "Öyle alışveriş merkezi, binalar falan yok. Müze, kütüphane şeklinde düzenlenecek" diye açıklama yaptı. 

Binali Yıldırım: İstanbul Havalimanı hayırlı, uğurlu olsun!

Resmen hizmete açılan İstanbul Havalimanı açılış töreninde konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Kuruluşunun 95. yılında Cumhuriyet'in şanına yakışan bu eser, ülkemiz, milletimiz ve bölgemiz için hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

Binali Yıldırım: Cumhuriyet'in şanına yakışan yeni havalimanı hayırlı olsun!

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılış töreninde konuşma yaptı. Yıldırım, "Kuruluşunun 95. yılında Cumhuriyet'in şanına yakışan bu eser, ülkemiz, milletimiz ve bölgemiz için hayırlı, uğurlu olsun." dedi...

Binali Yıldırım dönemindeki mega projeler!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde "Başbakanlık" yürürlükten kaldırıldı. Son başbakan Binali Yıldırım döneminde, dünyadaki 10 büyük projeden 6'sı Türkiye'de gerçekleştirildi.

Binali Yıldırım'dan yabancı yatırımcılara davet!

Londra'daki temaslarının son günü gerçekleşti. Başbakan Binali Yıldırım, yabancı yatırımcılarla buluştu. Yıldırım, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmaya davet etti.

Binali Yıldırım'dan Sahara Tüneli müjdesi!

16 Nisan Referandumu öncesinde Artvin halkına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlatmak üzere Artvin’e gelen Başbakan Binali Yıldırım Artvin’e doğalgazın geleceğini ve Sahara Tüneli’nin de yapılacağını müjdeledi.

binali yıldırım ulaştırma ihaleleri Haberi

binali yıldırım ulaştırma ihaleleri


AKP 3 Kasım 2002'de iktidara geldiğinden bu yana Ulaştırma Bakanı. Abdullah Gül'ün kısa Başbakanlığı döneminde de Başbakan Erdoğan'ın ilk kabinesinde de ve sonraki AKP Hükümetleri döneminde de değişmeyen tek bakan Binali Yıldırım.


Ulaştırma Bakanı Yıldırım, yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ve Japonya Başbakanı'nın katılımıyla resmen açılacak olan Marmaray'ı tanıtmak için Medya temsilcilerine bir brifing verdi. Onlarla beraber Marmaray'ı son bir kez daha test etti.


Marmaray tanıtım brifingine katılan isimlerden birisi de Hürriyet Gazetesi Yazarı Taha Akyol'du.


Akyol dünkü yazısında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile yaptığı kısa sohbetten bazı kesitler de sunmuş yazısında. Onlardan en çarpıcı olan bilgi ise Binali Yıldırım'ın bakanlığı döneminde ne kadar ulaştırma ihalesi yapıldığıyla ilgili olanıydı.


Bakan Binali Yıldırım, 11 yıllık bakanlığı döneminde tam 260 milyar dolarlık ihale yapmış....