10 / 08 / 2024

Binaya enerji kredisi

Binaya enerji kredisi

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, B sınıfı enerji bina yapan hak sahiplerine yüzde 4 yerine 4.5, A sınıfı binalar için ise yüzde 5 faiz desteği verecek. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre kanun kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak...

10 yılda yaklaşık 1 milyon 300 bin binaya Enerji Kimlik Belgesi verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, binalarda Enerji Kimlik Belgesi uygulamasının başladığı 2011 yılından itibaren yaklaşık olarak 1,3 milyon binaya enerji kimlik belgesi verildi.

Garanti BBVA'dan Bireysel Çevreci Bina Yalıtımı alışveriş kredisi için İzocam’la işbirliği!

Garanti BBVA, müşterilerine sunduğu kolay, hızlı ve sorunsuz alışveriş kredisi süreciyle yalıtım yatırımlarını kolaylaştırarak İzocam kalitesi ile binalardaki enerji verimliliğinin artmasına katkı sağlıyor.

Enerji kimlik belgeli bina sayısı 1 milyona yaklaştı!

En çok Enerji kimlik belgeli binaya sahip bina mega kent İstanbul, Ankara ve İzmir'de yer alıyor. Enerji kimlik belgeli binalar, sera gazı salınımını daha önceki senelerde yapılan binalara oranla yüzde 60 oranında azalttı.

Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi kampanyası!

Ziraat Bankası enerji tasarrufu bulunan konutlar için yüzde 0.99’dan başlayan faiz oranları ile avantajlı Yeşil Ev Konut Kredisi ürünü kullandırıyor.

Ziraat Bankası enerji tasarruflu konutlara özel konut kredisi!

Ziraat Bankası Enerji verimliliğine sahip konutlar için özel avantajlarla Yeşil Evim Konut Kredisi kullandırıyor. Ziraat Bankası Yeşil Evim Konut Kredisi şartları neler?

Enerji tasarruflu konutlara talep arttı!

Konut kredisi yasasında yaşanan değişiklik sonrasında enerji tasarruflu konutlara olan talep arttı...

Ziraat Bankası’ndan Yeşil Ev Konut Kredisi!

Ziraat Bankası enerji verimliliği yüksek konut sayısını arttırmak amacıyla, Enerji Kimlik Belgesi bulunan konutlara özel avantajlı konut kredisi kullandırıyor…

Enerji kimlik belgesi olmazsa ne olur?

Enerji kimlik belgesi zorunluluğu 2 Mayıs itibari ile başlıyor. Peki, enerji kimlik belgesi olmazsa ne olur? Eski binaya enerji kimlik belgesi alınmazsa ne ceza verilir?

2017'ye kadar tüm binalar enerji kimlik belgesi alacak!

Apartmanların enerji kimlik belgesi alması için tanınan süre 2017'de doluyor. Bu belgeyi almak için binanın ısı kaybını önleyen mantolamanın yapılması şart. Bu ihtiyacı gören az sayıda banka 60-120 ay arasında vadelerle düşük faizli mantolama kredisi veriyor...

Şekerbank'tan kentsel dönüşüme enerji verimliliği kredisi!

EBRD'nin Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı'na (TuREEFF) katılan ilk banka olan Şekerbank, program kapsamında kentsel dönüşüm projelerini kredilendirmeye devam ediyor.

TSKB'ye IFC'den 75 milyon dolarlık yenilenebilir enerji kredisi!

Banka, Türkiye genelinde yenilenebilir enerji, kaynak ve enerji verimliliği yatırımlarının finansmanında kullandırılmak üzere 75 milyon dolarlık kredi temin etti.

Şekerbank kentsel dönüşüme enerji kredisi sağladı!

Şekerbank, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) "Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı (TuREEFF)" kapsamında ilk kentsel dönüşüm projesini kredilendirdi.

Eski binaya konut kredisi kullanılır mı?

Konut kredisi kullanma sürecinde bankalar, kredi kullanacak kişide ve kredi kullanılacak meskende birtakım koşullar arıyor. Peki, evde hangi özelliklere bakılır? Eski binaya konut kredisi kullanılır mı?

Binaya enerji kredisi Haberi

Binaya enerji kredisi

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, B sınıfı enerji bina yapan hak sahiplerine yüzde 4 yerine 4.5, A sınıfı binalar için ise yüzde 5 faiz desteği verecek. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre kanun kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilere sağlanacak faiz desteğine ilişkin ilişkin kararın 4'üncü maddesinin 10'uncu fıkrasındaki '31 Aralık 2013' ibaresi '31 Aralık 2014' olarak değişti. Karar uyarınca kredilerde sağlanan faiz desteği oranı, B sınıfı Enerji Verimliliği Belgesi'ne sahip binalar için 50 baz puan, A sınıfı Enerji Verimliliği Belgesi'ne sahip binalar için ise 100 baz puan artırılacak. Böylece bakanlık B sınıfı enerji verimli bina yapan hak sahiplerine yüzde 4 yerine 4.5 faiz desteği verecek. A sınıfı binalar için ise bu oran yüzde 5 olacak. 


Çiftçilere dönüşüm Resmi Gazete'de dün yayınlanan...