27 / 04 / 2024

Bingöl bina yıkım

Bingöl bina yıkım

Bingöl'de madde bağımlıların kullandığı metruk bina Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Aile Bakanlığı'ndan büyük müjde asıl şimdi geldi... 1 yıl boyunca para ödenecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın vatandaşlara ödediği Aile Destek Ödemeleri hakkında asıl büyük müjde geldi. Aile Bakanı Derya Yanık, ödeme sürelerini uzattıklarını açıkladı. Ailelere 1 yıl daha para ödenmeye devam edilecek.

Depremin etkilerini taşıyan Malatya'da bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Malatya'yı etkilemesi sonucu, kentteki ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz temizleme çalışmaları hala devam ediyor. 6 Şubat'ta yaşanan depremler, kentteki çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesine neden oldu.

Bina yıkımlarında yeni dönem 2022'de başlıyor!

1999 depreminin ardından tartışılmaya başlanan ve 2010 yılından sonra hızlandırılan kentsel dönüşüm çerçevesinde Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 700 bin bina yıkıldı. Bütün bu sürecin sonunda yıkımlara ilişkin yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Sakarya Karasu'da imara aykırı bina yıkım bekliyor! 

Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan ve imara aykırı olan bina için geçtiğimiz sene yıkım kararı alınmıştı. Fakat bina için herhangi bir işlem yapmadı. 

Üsküdar'da önlem alınmadan yapılan bina yıkımına tepki!

İstanbul Üsküdar'da herhangi bir önlem almadan yapılan bina yıkımı çevrede oturan vatandaşların tepkisine neden oldu.

İzmir'de ağır hasarlı bina yıkım sırasında yanındaki apartmanın üzerine çöktü!

İzmir'de geçen sene yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı olduğu için yıkım kararı alınan 8 katlı bina, çalışmalar esnasında yanındaki 4 katlı binanın üzerine çöktü.

Metruk Bina Veri Tabanı ile 62 bin bina yıkımı gerçekleştirildi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremle mücadele kapsamında kullanılan Metruk Bina Veri Tabanı programı ile 62 bin yapının yıkımının gerçekleştiğini dile getirdi. 

Avcılar'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor! 2 günde 15 bina yıkıldı!

Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli’nin göreve geldikten sonra “Hayat kurtarma hareketi” ismiyle başlattığı kentsel yenilenme çalışmaları hız kesmiyor. İlçede 2 günde 15 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Yıl sonuna kadar 209 bina ve 2700 bağımsız bölüm yıkılacak...

Konak Zeytinlik Mahallesi'nde yıkım başladı!

İzmir Konak'ta görüntü kirliliğine neden olan binaların yıkımına başlandı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yıkımı Zeytinlik Mahallesi 1163 Sokak’ta başlattı.

Kartal metruk bina yıkımında rekor kırdı!

Kentsel dönüşüm, riskli yapı raporu veya ilgisizlik nedeniyle metruk durumda olan yapıların yıkım çalışmalarına hızla devam ediliyor. Kartal Belediyesi ise çalışmalarıyla örnek belediye oldu.

Metruk bina yıkımında rekoru Kartal’ın!

Kartal'da hem vatandaşlar hem de çevre için tehlike meydana getiren metruk yapılar ile ilgili sürekli bir çalışma modeli geliştiren Kartal Belediyesi 1 sene içerisinde hatırı sayılır sayıda metruk binanın yıkımını yaptı.

Bingöl bina yıkım Haberi

Bingöl bina yıkım

Bingöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve belediye ekipleri, madde bağımlıların mesken tuttuğu Merkez Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi, Veysel Ersoy sokaktaki metruk yapıyı yıktı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Bingöl Belediyesi konu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Bahse konu mahallede metruk yapıyı mesken olarak kullanan kişiler, çevredeki insanlar için tehdit oluşturuyordu. Yıkım için resmi işlemler tamamlandıktan sonra çevrede güvenlik önlemi alınarak yıkım gerçekleştirilmiştir. Metruk yapı yıkılarak madde kullanımının önü alınmıştır. Çalışmalar kapsamında şimdiye kadar 74 işgal, 103’ü metruk yapı olmak üzere 177 yapı yıktırıldı. İlimizde madde kullanımını önlemek ve gençleri bu bataklıktan kurtarmak için çalışmalarımız devam ediyor. Ekiplerce tespit edilen yapılar gerekli hazırlıklar tamamlandıktan sonra yıkılıyor. Madde kullanımını önleme noktasında vatandaşlarımıza büyük görevler düşüyor. Özellikle metruk yapılarda...