07 / 05 / 2024

bingöl deprem ağır hasarlı binalar

bingöl deprem ağır hasarlı binalar

Bingöl’de 5.7 büyüklüğünde bir depremin yaşandığı Karlıova ilçesinde, dün sabah 5.6 büyüklüğünde bir sarsıntı daha oldu. Elmalı köyünde ağır hasar alan evler, dünkü depremden sonra tamamen yıkıldı.

Prof. Dr. Naci Görür'den endişe yaratan araştırma! Bingöl-Karlıova hattı çok önemli!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün “Uykularımı kaçırıyor” dedi ve dikkat çekerek anlattı. Prof. Dr. Naci Görür 7,4 büyüklüğünde deprem tehlikesine karşı uyardığı Bingöl-Karlıova hattında önemli bir çalışma ile ilgili imzalar atıldığı kaydedildi. 

Son Dakika! Bingöl'de deprem oldu!

Son dakika deprem haberleri. AFAD, Bingöl'de deprem olduğunu açıkladı. Deprem bölge halkında paniğe neden oldu. İşte detaylar...

Ağrı'da korkutan deprem! Vatandaş kendini dışarı attı

Bingöl'den sonra Ağrı'da da korkutan bir deprem meydana geldi. Vatandaşlar kendini dışarı attı.

Deprem oldu, Naci Görür uyardı: Erzincan-Karlıova arası ile Karlıova-Bingöl arası hassas!

Bingöl'un Kiğı ilçesinde bugün saat 11.19'da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür açıklamalarda bulundu.

Yarısı Bizden Kampanyası deprem bölgesinde de uygulansın çağrısı! 

Müteahhitler depremin yıkıcılığını azaltabilmek amacıyla kentsel dönüşümün desteklenmesi gerektiğini belirterek, Yarısı Bizden Kampanyası'nın deprem bölgesinde de uygulanması çağrısında bulundu. 

SONDAKİKA! Bingöl'de deprem oldu!

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, Bingöl'ün Genç ilçesinde 3.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. Bu haber son dakika olarak duyuruldu.

İstanbul'da hangi hastanelerde deprem izolatörü var? Uzmanından açıklama geldi! İşte bu hastaneler depreme dayanıklı! 

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Memişoğlu İstanbul'da deprem izolatörü olan hastaneleri açıkladı. Peki hangi hastaneler depreme daha dayanıklı? 

'Vatandaş Ramazanda etsiz kalacak! Et fiyatlarına müdahale edin' çağrısı!

Son günlerde şap hastalığının da ortaya çıkmasıyla rekor artışlar yaşayan et fiyatlarından vatandaşın haricinde üretici de şikayetçi oldu. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, bakın kime nasıl bir çağrı yaptı…

Ağır hasarlı binalar ne olacak? Evin depreme dayanıklılığını anlamak için nelere bakılmalıdır?

Deprem gerçeği vatandaşları bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyor. Bundan dolayı eğer bir bina ağır hasarlı ise neler yapılmalı, nasıl bir karar alınır? soruların sayıları artmaya başladı. İşte bu konuya dair detaylar!

Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul, Erzincan-Karlıova ve Karlıova-Bingöl Göynük... Deprem bekleniyor!

Prof. Dr. Naci Görür,Türkiye'de 7,2 ve 7,4 büyüklüğünde deprem beklenen illeri peş peşe duyurdu. Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul, Erzincan-Karlıova ve Karlıova-Bingöl Göynük... Deprem bekleniyor!

Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Konteyner evler ve çadırlarda kalın!

Hatay'da dün akşam saatlerinde 3 dakika arayla 2 büyük deprem meydana geldi. Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Herkes konteyner evler ve çadırlarda kalsın!

Detayları da açıklandı! Depremzedeye faizsiz 10 yıl kredi çağrısı!

Asrın felaketini yaşayan 10 ilde depremden mağdur olanlara kredi verilmesi çağrısı geldi. Depremzedelere verilecek kredinin 3 yıl geri ödemesiz ve 10 yıl faizsiz olması talep edildi.

Naci Görür Bingöl’ü uyarmıştı! Belediye başkanı yapı stokunu açıkladı: Eksikler var!

Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş depreminden sonra Bingöl- Karlıova depremi için uyarı yapmıştı. Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, bu açıklamaların ardından, şehirdeki yapı stoku ile ilgili konuştu. İşte o açıklamalar...

bingöl deprem ağır hasarlı binalar Haberi

bingöl deprem ağır hasarlı binalar

Bingöl’ün Karlıova ilçesi, önceki gün 17:24’te 5.7 büyüklüğünde depremle sarsılmıştı. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı’na göre merkez üssü Karlıova ilçesine bağlı Kaynarpınar köyü yakınlarında dün sabah 09:51’de 5.6 büyüklüğündeki bir deprem daha yaşandı. Milliyet2te yer alan habere göre; deprem, Karlıova ilçesinin yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçeler ile Bingöl, Diyarbakır, Erzurum, Erzincan, Elazığ, Tunceli ve Muş’ta da hissedildi.

İlk depremde ağır hasar oluşan Yedisu ilçesine bağlı 30 haneli Elmalı köyünde de hissedilen sarsıntı, büyük bir korku ve paniğe sebep oldu. Depremden sonra vatandaşlar köy meydanına çıktı. Köyde önceki depremde ağır hasarlanan bazı kerpiç ev ve ahırlar tamamen yıkıldı. Bazı evlerde de çatlaklar meydana geldi. Elmalı köyünde yaşayan Seyran Gül, önceki günkü depreden sonra eşyalarının evde kaldığınıdile getirerek “Tam içeri girecektim,...