03 / 05 / 2024

Bingöl sit alanı

Bingöl sit alanı

Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım, bölgede ova sınırlarının belirtildiğini söyedi. Yıldırım, ''Bingöl-Muş yolundan İçmeler TOKİ konutlarına kadar belirlenen sınırlar var. Yani ova olan bölgenin tamamı'' diye konuştu.

Üsküdar Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Üsküdar ilçesi, Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 16 Mart 2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Çatalca Kaleiçi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 13.07.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazı askıya çıkarıldı.

Kartal Gölü Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Muğla İli, Köyceğiz İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kartal Gölü Doğal Sit Alanının koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Demre'de doğal sit alanına inşa edilen villa yıkılıyor!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda, koruma altındaki birinci derece doğal sit alanında, koronavirüsü salgını süreci fırsat bilinerek 48 saatte inşa edilen kaçak villa sahibi tarafından kaldırılıyor. Söküm işleminin ardından hafriyat alandan toplanacak...

Murat Kurum: Dipsiz Göl doğal sit alanı ilan edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Gümüşhane'de "Dipsiz Göl" olarak anılan bölgenin doğal sit alanı ilan edileceğini söyledi.

Konya Obruk Gölü Doğal Sit Alanı korunacak!

Konya İli Karatay İlçesi sınırları içerisinde bulunan Obruk Gölü Doğal Sit Alanı'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Denizli Karagöl'de doğan sit alanı kesin olarak korunacak!

Denizli İli, Bozkurt İlçesi'nde bulunan Karagöl potansiyel doğan sit alanının kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bingöl Katlı Otopark ve Ticari Alan Projesi için start verildi!

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan yaptığı açıklamada “Beşyol’da eski köy minibüs garajında hayata geçirilecek katlı otopark ve yeni ticari alan projesini hızlı bir şekilde tamamlayacağız." dedi.

Sit alanında kaçak katlar bir bir çıkılıyor!

Birinci derece sit alanı ilan edilen bölgelerde kaçak yapılaşma hızla artıyor. Kapadokya'nın en önemli yerlerinden olan Güvercinlik Vadisi'nde kaçak inşaatın önüne belediye tabelası asan kişi 3’üncü katı da çıktı.

Kültürpark'a sit alanı davası!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından, Kültürpark içerisindeki eski İZFAŞ binasının Ses Vakfına ait Özel Tınaztepe Üniversitesine tahsis edilmesinin yasalara aykırı olduğu ifade edilerek sit alanı davası açıldı. 

Bingöl Karşıyaka'da imar tepkisi!

Ticari alan ve kat değişikliği için Bingöl Belediyesi’ne başvuruda bulunan Karşıyaka Mahallesi vatandaşları başvurularının imar komisyonu tarafından incelemediğini belirterek, tepki gösterdi.

Levent Doğal Tarihi ve Kentsel Sit Alanı imar planı askıya çıktı!

Levent Doğal Tarihi ve Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı bugün İBB tarafından askıya çıkarıldı..

Datça'da sit alanındaki inşaata tepki geldi!

Muğla'nın Datça İlçesi'nde sit alanında devam eden inşaatın önünde toplanıp insan zinciri oluşturan Datça halkı, doğa katliamına dur dedi. 

Bingöl sit alanı Haberi

Bingöl sit alanı

Tarımsal faaliyetler ve eğitim alanı için bir sıkıntı olmayacağını belirten Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım, "Ancak tarım dışı faaliyetlerle ilgili bir sınırlama getirildi. Bunun dışında tarım potansiyelimiz yüzde 7, il genelinde toplam alan içerisinde yüzde 7'dir. Bunu da korumamız gerekir ki tarım her zaman lazım. Ülkenin stratejik önemi tarım ve hayvancılıktır. Yatırım yapılması gereken yerlerde yatırım yapılsın, arazinin olduğu yerlerde araziler kurulsun, havyacılık yapılan yerlerde hayvancılık yapılsın. Bu planlama anlamında olması gereken bir iştir. Orada bakanlık tarafından yapıldı. Bingöl-Muş yolundan İçmeler TOKİ konutlarına kadar belirlenen sınırlar var. Yani ova olan bölgenin tamamını kapsıyor." 


"OVANIN KENDİSİNE AİT BİR MEVZUATI OLUŞTURULACAK'' 

Kararın tarımsal potansiyeli yüksek yerleri kapsadığını ifade eden Yıldırım, "Tarımsal anlamda faaliyet yapılabilecek arazileri kapsıyor. Yarın Allah korusun bir...