30 / 04 / 2024

Bingölde deprem

Bingölde deprem

Çok akarsu olması sebebiyle Bingöl’ün depreme karşı dayanıksız olduğunu belirten Japon Mühendis, bunun göz önüne alınmadığını söyledi.

Bingöl'de 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Başbakanlık Afet ve Acil durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamaya göre, saat 11.22'de Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Sükyan köyünde 4.1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi

Bingöl'de 4.1 büyüklüğünde deprem!

Başbakanlık Afet ve Acil durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamaya göre, saat 11.22'de Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Sükyan köyünde 4.1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Prof. Dr. Naci Görür'den 3 il için deprem uyarısı: Şimdi sıra...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada Tunceli, Bingöl ve Erzincan'a yönelik deprem uyarısı yaptı. Naci Görür ayrıca açıklamasında geçmişte olan 7.2 büyüklüğündeki depremi işaret ederek fayın periyodunu doldurduğunu kaydetti. 

Prof. Dr. Naci Görür'den endişe yaratan araştırma! Bingöl-Karlıova hattı çok önemli!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün “Uykularımı kaçırıyor” dedi ve dikkat çekerek anlattı. Prof. Dr. Naci Görür 7,4 büyüklüğünde deprem tehlikesine karşı uyardığı Bingöl-Karlıova hattında önemli bir çalışma ile ilgili imzalar atıldığı kaydedildi. 

2002-2023 yılları arasında 3 trilyon dolara yakın deprem vergisi toplandı! Vergi kimlere, nasıl harcandı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 6 Şubat depremlerinin ardından, 'Deprem vergileri nereye harcandı?' sorusu sık sık gündeme gelmişti. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, X sosyal medya hesabından deprem vergisiyle ilgili yeni bir açıklamada bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Son Dakika! Bingöl'de deprem oldu!

Son dakika deprem haberleri. AFAD, Bingöl'de deprem olduğunu açıkladı. Deprem bölge halkında paniğe neden oldu. İşte detaylar...

Ağrı'da korkutan deprem! Vatandaş kendini dışarı attı

Bingöl'den sonra Ağrı'da da korkutan bir deprem meydana geldi. Vatandaşlar kendini dışarı attı.

Deprem oldu, Naci Görür uyardı: Erzincan-Karlıova arası ile Karlıova-Bingöl arası hassas!

Bingöl'un Kiğı ilçesinde bugün saat 11.19'da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür açıklamalarda bulundu.

SON DAKİKA DEPREM: Bingöl 4.2 büyüklüğünde deprem oldu!

Son dakika: Bingöl'de 4.2 büyüklüğünde deprem oldu. AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesine göre Bingöl'ün Sarıbudak ilçesinde 4.2 şiddetinde bir deprem meydana geldi. İşte son dakika deprem listesi...

Korkutan deprem geliyor! 7 şiddetinde bekleniyor... Hemen bakın!

Deprem bilimcisi Prof. Dr. Feyzi Bingöl, Bingöl’ün Yedisu ilçesi için 7 şiddetinde bir depremin beklenmesi konusunda uyarıda bulundu. İşte ayrıntılar...

SONDAKİKA! Bingöl'de deprem oldu!

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, Bingöl'ün Genç ilçesinde 3.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. Bu haber son dakika olarak duyuruldu.

Uzman isimden çarpıcı deprem açıklaması: Resmen eli kulağında! 7 şehre son dakika uyarısı! 

Bingöl Üniversitesi Enerji, Çevre ve Doğal Afet Araştırma Merkezi Müdürü, İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Kenan Akbayram, deprem riski olan yerleri tek tek sıraladı. 

Son dakika: Kahramanmaraş büyüklüğünde yıkıcı deprem olabilir! Naci Görür üç kent merkezini tehdit eden depremi duyurdu!

Doğu Anadolu'da beklenen 7.2 büyüklüğündeki depremle ilgili uyarılarda bulunan Naci Görür, Hakkari bölgesinde de sıkıntı olabileceğine dikkat çekti. Görür, özellikle Bingöl-Karlıova arasında bir deprem beklediğini ifade etti.

Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul, Erzincan-Karlıova ve Karlıova-Bingöl Göynük... Deprem bekleniyor!

Prof. Dr. Naci Görür,Türkiye'de 7,2 ve 7,4 büyüklüğünde deprem beklenen illeri peş peşe duyurdu. Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul, Erzincan-Karlıova ve Karlıova-Bingöl Göynük... Deprem bekleniyor!

Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Deprem uzmanı Naci Görür peş peşe açıkladı! İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Bingölde deprem Haberi

Bingölde deprem

Üniversite’de "Depreme Hazır mısınız?" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Japon Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, çok akarsu olması sebebiyle Bingöl’ün depreme karşı daha dayanıksız olduğunu söyleyerek, binaların yapımında bu durumun göz önüne alınmadığını belirtti.

Sağlık Bilimler Fakültesi tarafından "Depreme Hazır Mısınız?" konulu konferans düzenlendi. Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği Genel Sekreteri Yoshinori Moriwaki konuşmacı olarak katıldı. Moriwaki, deprem büyüklüğü, deprem şiddeti, Türkiye ve Japonya deprem yönetmelikleri arasındaki farklar yanı sıra yer kabuğu hareketleri, Türkiye ile Japonya arasında yapı farkları ve depreme hazır olmak gibi konularda öğrencileri bilgilendirdi.

Hasar çok düşük seviyelere indirilebilir


Deprem bölgesi olan Bingöl’de olası bir depremin oluşturacağı tahribat ve zararları ile alınacak önlemleri tespit etmek amacıyla düzenlenen konferansta konuşan “Moriwaki, Özellikle iki...