06 / 05 / 2024

bir eve ayrı iki kredi çekilebilir mi

bir eve ayrı iki kredi çekilebilir mi

Mesken satın almak için bankalardan konut kredisi kullanılabiliyor. Konut kredisi kullanılabilmesi için kredi kullanacak kişi ve kredi kullanılacak evin aranan koşullara uygun olması gerekiyor. Peki, bir eve iki kişi kredi çekebilir mi?

Aile Bakanlığı'ndan Haziran 2023 müjdesi! Aile destek ödemesi değil bu farklı bir yardım!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, anne ve işsiz babaların yanı sıra gençlere yönelik önemli projeler geliştirmektedir. Bakanlık, gençlerle ilgili son derece önemli bir projenin ayrıntılarını kamuoyuna duyurdu.

Devlet desteği ile 276 bin 900 TL’lik müstakil bir eve 76 bin 900 TL'ye sahip olabilirsiniz!

Devlet tarafından vatandaşlara verilen destekler arasında ev desteği de bulunuyor. Bu desteklerden biri de prefabrik ev desteği. Devlet desteği ile 276 bin 900 TL’lik bir eve 76 bin 900 TL'ye sahip olunabiliyor. İşte detaylar…

Sabit gelirli bir çalışan 100 metrekare bir eve nasıl sahip olabilir? İşte hesabı

Konut fiyatları son 1 yıl içinde uçtu gitti. Sabit gelirlilerin ev alması hesabı içinden çıkılmaz bir hal alırken Fox Haber'de Ozan Gündoğdu içinden çıkılmaz bu hesabı kalem kalem yaptı. İşte o formül...

89 bin TL'ye ev sahibi olabilirsiniz! Prefabrik ev ne kadara mal olur? 8 Ağustos 2022 fiyat listesi… 

Uygun fiyatlı bir eve sahip olmanın hayalini kuran vatandaşlar, prefabrik ev fiyatlarını araştırıyor. Prefabrik ev, betonarme evden daha uygun fiyatlı üstelik 60 yıla kadar dayanıklı. Peki, prefabrik ev fiyatları ne kadar? 8 Ağustos 2022 fiyat listesi…

Elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar?

Yeni bir eve taşınırken, iş yeri açarken veya inşaatı yeni bitmiş bir yapı için sıfırdan elektrik abonelik başvurusu yapılması gerekiyor. Peki, elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

İzmit'te kripto para üretilen eve baskın yapıldı!

Kocaeli İzmit'te yer alan bir eve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen baskında son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para üretiminde kullanılan bilgisayar bileşenleri bulundu.

Bir eve iskan neden verilmez?

İnşaat çalışmaları sona erdikten sonra alınması gereken iskan belgesi düzenleniyor. Ancak bazı binalar iskan belgesini alamıyor. Peki, bir eve iskan neden verilmez?

Ev sahibinin baltayla kapılarını kırdığı kiracı başka eve taşındı!

İstanbul Bayrampaşa'da ev sahibinin kapısını kırdığı Suriye uyruklu kiracılar yeni bir eve taşındı.

Özgü Namal, Kavacık'ta ev kiraladı!

Ünlü oyuncu Özgü Namal eşinin vefatından sonra Kavacık'ta bahçeli bir eve taşınma kararı aldı.

Gaziantep Şehitkamil'de yasa dışı kripto para üretimi yapan cihaz ele geçirildi!

Gaziantep Şehitkamil'de bir eve gerçekleştirilen operasyonda kripto para üretimi gerçekleştirilen cihaz ele geçirildi.

Beklenen depremle ilgili ürküten uyarı: İstanbul 3.25 metre yer değiştirecek!

Büyük İstanbul depremiyle ilgili uzmanlardan korkutan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Şiddeti, etkileyeceği ilçeler gibi birçok ayrıntıyla gündeme gelen İstanbul depreminin en çok Avrupa Yakası'nı etkileyeceği öngörülürken, şiddetinin 7.4-7.5 büyüklüğünde olacağı tahmin ediliyor.

Merve Dizdar, Ezgi Mola'ya komşu oldu!

Başarılı oyuncu Merve Dizdar, Kadıköy Moda'da rol arkadaşı Ezgi Mola'ya yakın bir eve taşındı...

Gülben Ergen'i 3.500 TL'lik aidat kiracı yaptı!

Ünlü şarkıcı Gülben Ergen, 3.500 TL aidat ödediği İstinye'deki evinden taşındı. Çocuklarıyla birlikte bütçesine uygun bir eve geçen Ergen, evini kiraya verdi.

bir eve ayrı iki kredi çekilebilir mi Haberi

bir eve ayrı iki kredi çekilebilir mi

Bir eve iki kişi kredi çekebilir mi?

Mesken satın almak için bankalardan konut kredisi kullanılabiliyor. Konut kredisi kullanılabilmesi için kredi kullanacak kişi ve kredi kullanılacak evin aranan koşullara uygun olması gerekiyor.


Taşınmaz mal banka tarafından konut kredisine teminat olarak tutulduğu için banka taşınmaz malda bazı özellikler arar. Gayrimenkuldeki bu özellikler Değerleme (Eksper) Raporuyla saptanır. Değerleme Raporu bir binanın inşaat kalitesini, fiziki durumunu ve tamirat gereksimini, bina özelliklerini (ısıtma, kanalizasyon, v.s.), tapu kaydını, hisse payını ve piyasadaki yaklaşık değerini saptayan, yeminli bir uzman tarafından hazırlanır.


Konut kredisi kullanarak mesken sahibi olmak isteyen kimseler; gelirlerinin tek başına kredi çekmek için yeterli olmaması halinde, istenilen kişi ile birlikte "ortak kredi" kullanabiliyor.


Ortak konut kredisi ile hem borca, hem de eve ortak olunmuş oluyor. Ortak konut kredisi...