03 / 05 / 2024

birikim

birikim

Posta Gazetesi köşe yazarlarından biri olan Özlem Denizmen bugünkü yazısında okuyucularından gelen soruları yanıtladı.

Maltepe Luna Dragos'ta 120 ay vade avantajı!

Batı Birikim Gayrimenkul tarafından inşa edilen Luna Dragos projesinde 1,69 oran, 120 ay vade avantajıyla satışlar devam ediyor. Peki Luna Dragos'ta daire fiyatları ne kadar?

Banka banka 600 bin TL'nin 32 günlük getirisi ne kadar?

Türkiye'deki yatırımcılar ve birikim sahipleri, vadeli mevduat hesaplarına olan ilgilerini yükselten en cazip faiz oranları ile karşı karşıya geliyor. Buna göre, 15 Nisan itibarı ile, birçok banka yüzde 55'e varan faiz oranları ile yatırımcıları cezbediyor.

Eldeki birikim nasıl değerlendirilmeli? Arsa, borsa, altın, dolar, konut…

Ekonomideki belirsizlik devam ederken, vatandaşın kafası tasarrufunu nasıl değerlendireceği konusunda iyice karıştı.  Kripto fenomeni Murat Ali Calman X sosyal medya hesabından kendi yatırım hikayesini paylaştı.

Yastık altı parasını bankaya yatırana fırsat! Ocak sonunda bankaların mevduat getirisi ne kadar?

Birikim sahibi olan pek çok kişi, yükselen enflasyon oranlarına karşı koruma sağlamak ve getiri elde etmek amacı ile mevduat faiz oranlarını araştırmaya başladılar.

Luna Dragos projesinde 36 ay taksit sıfır faiz avantajı! 

Batı Birikim Gayrimenkul tarafından inşa edilen Luna Dragos projesinde 36 ay taksit sıfır faiz avantajı ile satışlar devam ediyor. Peki Luna Dragos projesinde konut fiyatları ne kadar? Hangi tip konutlar yer alıyor? İşte ayrıntılar...

Asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla bir ev alabiliyor! Aylık kredi taksitleri 4 asgari ücreti geçti!

Son günlerde fahiş konut fiyatları ve yüksek kredi faizleri sık sık gündem oluyor. Yapılan hesaplamalara göre,  asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla birikim yaparak ortalama bir konut alabiliyor. İşte ayrıntılar...

Evlenecek çiftlere çeyiz parası! İşte şartları

Evlenecek çiftlere 150 bin lira faizsiz kredi için harekete geçilirken, bankada birikim yapanlara devlet katkısı da devam ediyor. Yüzde 58.46 çıkan yeniden değerleme oranına göre 36.548 lira olan devlet katkısı üst sınırı 57.915 liraya yükselecek.

Luna Dragos konut projesinde peşin ödemelere yüzde 15 indirim fırsatı! 

Batı Birikim Gayrimenkul tarafından inşa edilen Luna Dragos projesi satışa çıktı. Proje kapsamında 689 konut, 55 adet ise ticari ünite hayata geçecek. İşte detaylar...

Yastık altında dolar yatırımı yapanlar pür dikkat bakın! Selçuk Geçer 11 gün sonra doların geleceği seviyeyi açıkladı

Dolarda başlayan yükseliş trendi yastık altında dolar birikim yapanları heyecanlandırdı. Yatırımcılar doların ne kadar olacağını merak ederken Ekonomist Selçuk Geçer, ekimde doların geleceği seviyeyi açıkladı.

Birikim yapmaya engel olan 4 kritik hata!

"Hiç birikim yapamıyorum, öyle bir alışkanlığa sahip değilim" diyorsanız siz de bu hataları yapıyorsunuz demektri. İşte birikim yapmayı engelleyebilecek 4  önemli hata...

Yüksek enflasyona karşı yatırım araçlarının performansı: Altın, borsa ve dolar değerlendirmesi!

ENAG'ın açıklamasına göre, bu yılın başından itibaren enflasyon yüzde 69,21 yükseldi. Bu durumda, yatırım araçları birikim sahiplerini ne kadar koruyabildiği merak konusu.

Altını olanlar dikkat! Altında ani düşüş!

Altın fiyatları vatandaşlar tarafından sürekli takip ediliyor. Yatırım ve birikim yapan kişiler piyasaları yakından takip ediyor. Yeni haftaya da yükselişle başlayan altın fiyatı ağustosta da yukarı yönlü hareketi ile giriş yaptı. Peki; gram, çeyrek, yarım ve ons altın ne kadar oldu? İşte detaylar..

Türkiye Hayat Emeklilik’ten bir ilk! Düğünde, doğum gününde altın yerine BES hediye ediliyor!

Türkiye Hayat Emeklilik yeni çıkardığı ‘BES Birikim Hediyesi’ ile hediye anlayışına farklı bir boyut kazandırdı. İsteyenler doğum günü, düğün veya bayram gibi özel günlerde sevdiklerine hediye BES gönderebilecek.

birikim Haberi

birikim

Posta Gazetesi köşe yazarlarından biri olan Özlem Denizmen bugünkü yazısında okuyucularından gelen soruları yanıtladı.



Bireysel Emeklilik Sistemi'nden ne zaman çıkmalıyım? 


Soru: Yaklaşık 2 yıldır Bireysel Emeklilik Sistemi’ndeyim (BES). Fakat 3’üncü yılım dolunca çıkmayı düşünüyorum. Ayda 145 TL ödeme yapmaktayım. Ev aldığım için elden aldığım nakit bir borcum var. BES’ten çıkma nedenim bu. Borcumu ödemek istiyorum. Bu konuda siz ne dersiniz? 


Cevap: Bireysel emeklilik benim önerdiğim bir sistem. Devletin yüzde 25 katkı payı vermesi ve aynı zamanda yatırdığın paranın fonlarda değerlenmesi çok iyi. Eğer BES’ten ayrılacaksan, en az 3 yıl sistemde kalan katılımcılar devlet katkısı ve getirilerinin yüzde 15’ine, en az 6 yıl sistemde kalanlar devlet katkısı ve getirilerinin yüzde 35’ine hak kazanıyor. Ben, “Yapabiliyorsan devam et” derim. Son karar senin.



Yatırımın doğru zamanı...