02 / 05 / 2024

Yüksek enflasyona karşı yatırım araçlarının performansı: Altın, borsa ve dolar değerlendirmesi!

Yüksek enflasyona karşı yatırım araçlarının performansı: Altın, borsa ve dolar değerlendirmesi!

ENAG'ın açıklamasına göre, bu yılın başından itibaren enflasyon yüzde 69,21 yükseldi. Bu durumda, yatırım araçları birikim sahiplerini ne kadar koruyabildiği merak konusu.



Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), son dönemde yaptığı açıklamada yılbaşından bu yana enflasyonun yüzde 69,21 arttığını duyurdu. Bu yüksek oran karşısında, yatırım araçları birikim sahiplerini ne kadar koruyabildi? İşte detaylar...

MEVDUAT FAİZİ YETERSİZ KALIYOR!

Yılbaşında yüzde 24 seviyelerinde olan Türk Lirası'nın üç aylık vadeli mevduat faizleri, haziranda %42'ye kadar yükseldi, ancak günümüzde yüzde 29 seviyelerine geriledi. Bu faiz oranları, enflasyonun altında kaldığı için yatırımcıları farklı yatırım araçlarına yönlendirmeye itiyor.

Merkez Bankası'nın açıkladığına göre, bankaların Türk Lirası mevduat faizlerinin yıl başından bu yana seyri...

BORSA YATIRIMCI SAYISI ARTIYOR!

Merkezi Kayıt Kuruluşu'na göre, Borsa İstanbul'daki yatırımcı sayısı yılın ilk altı ayında 1,4 milyon arttı. Son verilere göre Türkiye'de bugün 5 milyon 82 bin 706 borsa yatırımcısı bulunuyor.

Peki altın, borsa ve dolar gibi yatırım araçlarına yönelen kişiler yüksek enflasyon riskine karşı ne kadar korunabildi?

Altın gelecek sene bu kadar olacak! Gram altında 2024 fırtınası geliyor! 8 Ağustos 2023 altın fiyatları!ALTININ YÜKSELİŞİ!

Gram altının fiyatı 1 Ocak'ta 1096 liraydı, bugün ise 1679 lira seviyelerinde. Bu, %53'lük bir artış anlamına geliyor. Ancak altın alım-satım fiyatları arasındaki farklar göz önüne alındığında, elde edilen gelir yüzde 50'nin altında kalabiliyor.

BORSA PERFORMANSI

Borsa İstanbul 100 (BİST 100) endeksi yılın ilk iş gününde 5637 seviyesindeydi. Bugün ise 7423 seviyesinde bulunuyor. Bu, yüzde 31,6'lık bir artış anlamına geliyor.

Dolar borcu olanın aklı yerinden çıkacak! 1 dolar ne kadar, bugün dolar kaç TL? 8 Ağustos 2023 döviz kurları!DOLAR DEĞERLENİYOR

2 Ocak 2023'te 18,72 olan Dolar/TL kuru, bugün 27 seviyelerinde. Artış oranı %44 olarak kaydediliyor. Ancak doların alış-satış fiyatları arasında da önemli farklılıklar gözlemlenebiliyor.

Yatırım araçlarındaki bu performanslar, yatırımcıların enflasyon riskine karşı aldıkları önlemlerde nasıl bir sonuç elde ettiklerini gösteriyor.

Aile Bakanlığı'ndan ilaç gibi müjde! Başvuran 800 TL para alacak!
QNB Finansbank'tan inanılmaz müjde! Hemen buraya bakıp, siz de kazanın!
ABD'de konut kredileri düşerken, hanehalkı borçları yükseldi!
İş Bankası'ndan sürpriz 10 bin TL müjdesi! Hem de tek tıkla alacaksınız!

Geri Dön