30 / 04 / 2024

Yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım araçları peş peşe sıralandı!

Yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım araçları peş peşe sıralandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına dair finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını yayımladı. Peki geçen ay en çok hangi yatırım kazandırdı? İşte detaylar...



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına dair finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıkladı.

TÜFE ile indirgendiğinde temmuz ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 9,22 ile BIST 100 endeksinde oldu. Bu dönemde ise en çok kaybettiren yatırım araçları arasında mevduat faizi ile Devlet İç Borçlanma Senetlerinde (DİBS) gerçekleşti.

Yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım araçları peş peşe sıralandı!

Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde külçe altın yüzde 5,23, dolar yüzde 5,45 ve Euro yüzde 7,75 reel getiri sağlarken, mevduat faizi (brüt) yüzde 5,85 ve Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde 9,56 kaybettirdi.

Yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım araçları peş peşe sıralandı!

MEVDUAT FAİZİ KAZANDIRMADI

Cumhuriyet'te yer alan detaylara göre, TÜFE ile indirgendiğinde Euro'nun yüzde 6,51, külçe altının 4,02 ve doların 4,24 yatırımcısına reel getirisi olurken, mevduat faizinin (brüt) yüzde 6,93 ve DİBS'in yüzde 10,6 kaybettirdiği dikkat çekti.

3 aylık değerlendirmede, Euro, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 21,47 ve Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 19,18 ile en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu. 

Bu dönemde DİBS'in, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 14,93, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 16,53 ile en çok kaybettiren yatırım aracı olduğu hesaplandı.

Yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım araçları peş peşe sıralandı!

SON ALTI AYDA EN ÇOK EURO KAZANDIRDI

Altı aylık değerlendirmeye göre Euro, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 17,79, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 21,4, ile en yüksek reel getiri sağlayan araç olarak kayıtlara geçti.

Söz konusu dönemde DİBS'in, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 29,81, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 27,67 ile en çok kaybettiren yatırım aracı olduğu görüldü.

Finansal yatırım araçları senelik olarak değerlendirilmeye alındığında BIST 100 endeksi, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 77,43, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 81,52 ile en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olarak kayıtlara geçti.

Yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım araçları peş peşe sıralandı!

Yıllık değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından külçe altın yüzde 17,9, dolar yüzde 4,89 ve Euro yüzde 13,58 reel getiri sağlarken, DİBS yüzde 18,71 ve mevduat faizi (brüt) yüzde 19,45 kaybettirdiği gözlemlendi. 

TÜFE ile indirgendiğinde külçe altın yüzde 15,25, dolar yüzde 2,53 ve avro yüzde 11,03 reel getiri sağlarken, DİBS yüzde 20,54 ve mevduat faizi (brüt) yüzde 21,27 kayba sebep oldu.

7.500, 8.250, 8.500 TL maaş alanlar çok acil bakın! Paralar işte bu tarihte hesaplara yatırılıyor! Mutlaka alın!

Dolarda tansiyon yükseliyor! Yatırımcılar heyecanla doları takip ediyor! 8 Ağustos Salı dolar/TL kuru ne kadar?

Peugeot o modellerinde ağustosa özel kampanya başlattı! Yetişen hemen uygun fiyata araba alacak! SUV 3008, SUV 5008, 208


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön