27 / 04 / 2024

ABD'de konut kredileri düşerken, hanehalkı borçları yükseldi!

ABD'de konut kredileri düşerken, hanehalkı borçları yükseldi!

Amerika Birleşik Devletleri'nde hanehalklarının borç yükü 17 trilyon doları aştı. Konut ve öğrenci kredileri gerilerken, otomobil kredileri yükseldi.



Amerika Birleşik Devletleri'nde, hanehalkının borcu yılın ikinci çeyreğinde 17 trilyon doları aşarak yeni bir rekora ulaştı. Bu dönemde, konut kredisi borcu 30 milyar dolar azalırken, öğrenci kredisi borcu 35 milyar dolar düşüş gösterdi. Ancak otomobil kredisi borcu 20 milyar dolar arttı.

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi, Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu'nu yayımlayarak bu verileri paylaştı.

Rapora göre, Amerikalı hanelerin toplam borcu, yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,1 oranında artarak 17,06 trilyon dolara yükseldi.

Bu dönemdeki borç artışı, önceki çeyreğe kıyasla 16 milyar dolarlık bir artış anlamına geliyor ve yıllık bazda toplamda 909 milyar dolarlık bir artış kaydedilmiş oldu.

 ABD de konut kredileri düşerken, hanehalkı borçları yükseldi!

Konut kredileri hala Amerikalıların borç yükünün en büyük bölümünü oluşturuyor. İkinci çeyrek itibarıyla konut kredisi borcu 12,01 trilyon dolara ulaştı. Ancak, bu dönemde konut kredisi borcu önceki çeyreğe göre 30 milyar dolar azaldı; yine de yıllık bazda 627 milyar dolarlık bir artış söz konusu.

Yeniden finansman da dikkate alındığında, konut kredisi kullanımı bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla 70 milyar dolar artarak 393 milyar dolara çıktı.

Amerikalıların borçlandığı diğer önemli kalemler arasında otomobil kredileri yer alıyor. Otomobil kredisi borcu, 20 milyar dolarlık bir artışla 1,58 trilyon dolara çıktı. Öte yandan öğrenci kredileri 35 milyar dolar azalarak 1,57 trilyon dolara indi.

Kredi kartı borçları da yılın ikinci çeyreğinde 45 milyar dolar artarak 1,03 trilyon dolara yükseldi.

 ABD de konut kredileri düşerken, hanehalkı borçları yükseldi!

PEKİ YAYIMLANAN BU RAPOR NEDİR VE NE İŞE YARAR? 

Bu rapor, Amerika Birleşik Devletleri'nde hanehalklarının borç seviyelerini ve kredi alım davranışlarını analiz eder. ABD Merkez Bankası tarafından hazırlanan rapor, konut, otomobil ve öğrenci kredileri gibi kritik ekonomik göstergeleri sunarak ekonomik sağlığı değerlendirmeye yardımcı olur. Rapor, borç yüklerinin dağılımını anlamak, tüketici harcamalarını öngörmek ve genel ekonomik istikrarı gözlemlemek için önemlidir.

İş Bankası'ndan sürpriz 10 bin TL müjdesi! Hem de tek tıkla alacaksınız!
İstanbul ve 3 ilde denize girmek yasaklandı! Ferahlamak isteyenler yandı!
Emeklilere yeni ödeme müjdesi: Maaşı 7.500 TL üzeri emeklilere anında 10.000 TL ödeme fırsatı!

Geri Dön