27 / 04 / 2024

İstanbul ve 3 ilde denize girmek yasaklandı! Ferahlamak isteyenler yandı!

İstanbul ve 3 ilde denize girmek yasaklandı! Ferahlamak isteyenler yandı!

Marmara Bölgesi'nde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girmek bazı bölgelerde yasaklandı. Yetkililer, yasağın ne zaman kalkacağı hakkında bilgi verdi. İşte, denize girme yasağının geçerli olduğu iller ve ilçeler...



Küresel iklim değişiklikleri, mevsimlerin dengesini bozuyor. Ağustos ayı içinde iki kez sıcak hava dalgasıyla rekor sıcaklık kaydedilirken, bu hafta Balkanlar'dan gelen serin hava etkili oluyor.

Şiddetli rüzgarlar deniz kıyılarında tehlikeli dalgalar oluşturuyor. Bu nedenle bazı bölgelerde geçici bir süre denize girmek yasaklandı.

İstanbul ve 3 ilde denize girmek yasaklandı! Ferahlamak isteyenler yandı!

İSTANBUL

İstanbul'un Silivri ilçesinde kötü hava koşulları nedeniyle 8-9 Ağustos 2023 tarihlerinde denize girmek yasaklandı. Silivri İlçe Kaymakamlığı, sahil ve plaj bölgelerinde beklenen olumsuz hava ve deniz şartları nedeniyle denize girmenin tehlikeli olduğunu ve bu nedenle yasaklandığını duyurdu.

Ancak uyarılara rağmen bazı vatandaşlar Silivri Merkez Plajı'nda denize girmeye devam etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı cankurtaran ekipleri, vatandaşları sürekli olarak uyararak güvenliklerini sağlamaya çalıştı.

 İstanbul ve 3 ilde denize girmek yasaklandı! Ferahlamak isteyenler yandı!

TEKİRDAĞ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, şiddetli fırtına uyarısında bulundu. Bu uyarının ardından Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde denize girmek bugün ve yarın yasaklandı.

Şarköy Kaymakamı Hakan Kılınçkaya başkanlığındaki Hıfzıssıhha Komisyonu, fırtına uyarısı sonrasında denize girmeyi yasaklayan bir karar aldı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 8-9 Ağustos 2023 tarihlerinde şiddetli fırtına beklendiği belirtilerek, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla ilçemiz sınırları içindeki plajların kullanımı kapatılmıştır" denildi.

 İstanbul ve 3 ilde denize girmek yasaklandı! Ferahlamak isteyenler yandı!

DÜZCE

Karadeniz'e kıyısı olan Düzce'nin sahil kenti Akçakoca'da olumsuz hava koşulları sebebiyle denize girmek yasaklandı. Akçakoca Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, "Yarın ilçemizdeki tüm plaj ve sahillerde denize girmek, olumsuz deniz ve hava şartları nedeniyle tehlikeli ve yasaklanmıştır. Vatandaşlarımızın güvenliği için denize girmemelerini önemle rica ediyoruz" denildi.

SAKARYA

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, hava muhalefeti sebebiyle 9-10 Ağustos 2023 tarihlerinde denizde 2 metreyi aşan dalga boyu olabileceğini duyurdu.

Açıklamada, hava muhalefeti, şiddetli rüzgar ve lodos beklentisi nedeniyle denizde riskli bir durumun oluşacağı belirtilerek, "Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde 9 ve 10 Ağustos'ta dalga boyunun 2 metreye ulaşacağı tahmin ediliyor. Tatilcilerimizden, bu şartlarda denize girmemeleri konusunda uyarıda bulunuyoruz. Sahillerde kırmızı bayrak çekilerek ve anonslarla uyarılar yapılacaktır. Lütfen hayatlarınızı riske atmayın, uyarıları ciddiye alın" ifadelerine yer verildi.

Emeklilere yeni ödeme müjdesi: Maaşı 7.500 TL üzeri emeklilere anında 10.000 TL ödeme fırsatı!
Sigorta girişi geç bildirilenler için emeklilik yolu: İş kanunu detayları ve erken emeklilik fırsatları!
DEPREM OLDU! Son dakika deprem mi oldu? Son 1 saatte 4 deprem!

Geri Dön