28 / 04 / 2024

Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı ilçelerde denize giriş yasaklandı!

Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı ilçelerde denize giriş yasaklandı!

Son dakika… denizlerdeki olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı şehirlerde denize girmek yasaklandı. İşte ayrıntılar…



Hafta sonu gerçekleşmesi beklenen yoğun dalga ve rüzgar uyarıları nedeniyle, birçok ilçede denize girmek yasaklandı. Beykoz Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, Riva sahillerinde denize girmenin yasaklandığı duyuruldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, rüzgar hızının saatte 30-35 kilometre, dalga yüksekliğinin 3-4 metre olması bekleniyor. 

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde de olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle denize girmenin tehlikeli olduğu uyarısı yapıldı. Kovanağzı, Kerpe, Miço Koyu, Kumcağız ve Cebeci gibi cankurtaran hizmeti verilen mavi bayraklı alanlar dışında denize girmenin riskli olduğu belirtildi.

Sakarya'nın Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde de 26-27 Ağustos tarihlerinde beklenen yoğun dalga nedeniyle denize girilmemesi uyarısı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, cankurtaranların 2 aydır teyakkuz halinde olduğu ve sezon başından bu yana can kaybının yaşanmadığı vurgulandı.

Meteoroloji uzmanları tarafından yapılan tahminlere göre, bu hafta sonu sahil bölgelerinde kuvvetli fırtına ve yüksek dalgalar bekleniyor. Sahillerdeki bayrakların kırmızı olabileceği belirtilirken, vatandaşlar uyarıları dikkate alarak güvenliklerini ön planda tutmalı.

Uzmanlar, hava koşullarında herhangi bir değişiklik olmadığı sürece denize girişlerin risk taşıyabileceğini ve güvenlik kurallarına uymanın hayati önem taşıdığını hatırlatıyor.

SON DAKİKA: Sahte altın uyarısı! Çok dikkatli olun! Rengi ve ağırlığı böyleyse yandınız!

Türkiye'nin en güvenli deprem şehirleri açıklandı: Deprem riski düşük iller!

OnePlus Ace 2 Pro: Uygun fiyatlı amiral gemisi 3 dakikada tükendi!

 


Geri Dön