02 / 05 / 2024

SON DAKİKA: Sahte altın uyarısı! Çok dikkatli olun! Rengi ve ağırlığı böyleyse yandınız!

SON DAKİKA: Sahte altın uyarısı! Çok dikkatli olun! Rengi ve ağırlığı böyleyse yandınız!

Altın fiyatlarının düşüşü sonrasında altına olan talep arttı. Yatırımcılar hızla altın alırken, sahte altın konusunda uzmanlar uyarıda bulundu. Son zamanlarda sahtecilerin kullandığı yeni yöntemlere karşı dikkatli olunmalı.



Altın fiyatlarındaki düşüşün ardından altına olan talepte yaşanan artış, yatırımcıları harekete geçirdi. Ancak uzmanlar, son dönemde sahte altın vakalarının artması nedeniyle vatandaşları uyarıyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Palandöken, son bir yıl içerisinde altına olan talebin büyük bir artış gösterdiğini belirterek, özellikle ağustos 2022'de gram altının 1016 lira iken şu an itibarıyla 1700 lira seviyelerine çıktığını ifade etti. Altına yatırım yapan vatandaşların bu dönemde yüzde 66 oranında kazanç sağladığına dikkat çeken Palandöken, altının güvenli bir yatırım aracı olarak görülmesinin bu artışın temel nedeni olduğunu söyledi.

 SON DAKİKA: Sahte altın uyarısı! Çok dikkatli olun! Rengi ve ağırlığı böyleyse yandınız!

Altın sahteciliğinin ise özellikle sarrafiye ve zincir takılarında yaygınlaştığına dikkat çeken TESK Genel Başkanı, vatandaşları bilinmeyen yerlerden ve internet üzerinden altın alımı konusunda uyardı. Palandöken, altını güvenilir ve tanıdık yerlerden almanın önemine vurgu yaparak, güven ilişkisinin bu tür durumlarda çok kritik olduğunu belirtti.

Altın alırken dikkat edilmesi gereken unsurlar hakkında da bilgi veren Palandöken, özellikle altının rengi, ağırlığı, bükülebilirliği, ayarı, patent durumu ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) belgesinin varlığının kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. Bu tür detaylara dikkat edilmesi halinde sahte altın riskinin önemli ölçüde azalabileceğini vurguladı.

 SON DAKİKA: Sahte altın uyarısı! Çok dikkatli olun! Rengi ve ağırlığı böyleyse yandınız!

Uzmanlar, vatandaşları sahte altın konusunda dikkatli olmaları ve güvenilir kaynaklardan alım yapmaları konusunda uyarıyor. Altın alım satım işlemlerinde güven ve doğruluk, yatırımcıların maddi güvenliğini korumak için en önemli unsurlar olarak öne çıkıyor.

Altın sahtekarlığına en çok sarrafiye ve zincir takılarda rastlandığını söyleyen Palandöken, şu sözlere yer verdi:

"Altın güvenilir yerden, tanıdığınız kuyumcudan veya mahalle esnafından alınır. Güven ilişkisi üzerine gerçek olduğunu bilirsiniz. Ülkemiz için büyük bir önemi olan altını alırken ve satarken rengine, hafifliğine, bükülüp bükülmediğine, ayarına, patentine ve TSE belgesinin olup olmadığına mutlaka dikkat edilmeli."

Türkiye'nin en güvenli deprem şehirleri açıklandı: Deprem riski düşük iller!
Kuveyt Türk emekli promosyonları belli oldu: Ağustos ayında emekli maaşı alanlara özel yeni promosyon tutarları!
İstanbul'da kuraklık tehdidi: İSKİ son dakika vererek uyardı!
18 yaş üstü ehliyet sahipleri hemen buraya baksın!

Geri Dön