27 / 04 / 2024

Türkiye'nin en güvenli deprem şehirleri açıklandı: Deprem riski düşük iller!

Türkiye'nin en güvenli deprem şehirleri açıklandı: Deprem riski düşük iller!

Türkiye, deprem riski taşıyan bir coğrafyada bulunması nedeniyle vatandaşlarını tedirgin eden sık sık yaşanan depremlerle karşılaşabiliyor. Ancak, ülkedeki deprem riski farklı bölgeler arasında değişiklik gösteriyor. 



Türkiye, dünyanın en önemli deprem kuşaklarından biri olan Alp-Himalaya kuşağında yer alması nedeniyle sık sık depremlerle karşılaşan bir ülke. Geçmişte yaşanan yıkıcı depremler ve son olarak Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin etkileri, deprem riskinin önemini bir kez daha hatırlattı. Ancak ülkemizin bazı illeri, deprem riski konusunda daha şanslı görünüyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından açıklanan deprem riski haritasına göre, Türkiye'de deprem riskinin en düşük olduğu iller belirlendi. Harita, illeri beş farklı kategoriye ayırarak değerlendiriyor. Kırmızı renkle işaretlenen iller birinci derece yüksek risk, pembe renkle işaretlenenler ikinci derece risk, turuncu renkle işaretlenenler üçüncü derece risk, sarı renkle işaretlenenler dördüncü derece risk bölgesini temsil ediyor. En düşük risk ise beyaz renkle işaretlenen beşinci derece deprem bölgesinde bulunan illerde görülüyor.

Türkiye'nin en güvenli deprem illeri şunlar:

SON DAKİKA DEPREMLER! 25 Ağustos deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? En son nerede deprem oldu?1. SİNOP

2. GİRESUN
 
3. TRABZON
 
4. RİZE
 
5. ARTVİN
 
6. KIRKLARELİ
 
7. ANKARA
 
8. ADANA
 
9. EDİRNE
 
10. NİĞDE
 
11. NEVŞEHİR
 
12. AKSARAY
 
13. KARAMAN
 
14. KONYA

SON DAKİKA DEPREMLER: Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? Son dakika deprem mi oldu? 23 Ağustos 2023!

DEPREM UZMANI AHMET ERCAN'A GÖRE DEPREM AÇISINDAN EN GÜVENİLİR ŞEHİRLER

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye'nin deprem açısından en güvenli illerini açıkladı. Yaptığı değerlendirmeler sonucunda ortaya çıkan liste, deprem riskine karşı vatandaşların daha güvenli bölgeleri tercih etmesine yardımcı olabilir.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, yaptığı açıklamada, deprem bakımından Türkiye'nin en güvenli illerini sıraladı. Bu iller, hem deprem üretim odağı olmamaları hem de deprem dalgalarının geçerken minimal düzeyde etki yapması nedeniyle öne çıkıyor.

Listeye göre, Türkiye'nin en güvenli deprem illeri şu şekilde sıralanmıştır: Konya, Karaman, Artvin, Rize, Trabzon, Ordu, Giresun, Yozgat, Samsun, Sinop, Kastamonu, Bartın, Kırklareli, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Mardin, Şırnak, Siirt, Batman, Ardahan, Mersin ve Antalya.

Prof. Dr. Ercan, açıklamasında, "Bir kentin deprem üretim odağı olması ayrı, dolaydaki deprem dalgaları geçerken sallanması ayrı bir durumdur.  Ankara  başkentimiz de deprem etki alanında yer alsa da güvenli bir ilimizdir. Zonguldak da yine güvenli illerimiz arasında yer almaktadır." şeklinde konuştu.dir…"

Kuveyt Türk emekli promosyonları belli oldu: Ağustos ayında emekli maaşı alanlara özel yeni promosyon tutarları!
İstanbul'da kuraklık tehdidi: İSKİ son dakika vererek uyardı!
18 yaş üstü ehliyet sahipleri hemen buraya baksın!

Geri Dön