02 / 05 / 2024

18 yaş üstü ehliyet sahipleri hemen buraya baksın!

18 yaş üstü ehliyet sahipleri hemen buraya baksın!

18 yaşından büyük ehliyet sahiplerini yakından ilgilendiren önemli bir gelişme meydana geldi. İşte ehliyet sahiplerini etkileyen haberin ayrıntıları.



Ehliyet sahipleri için önemli bir gelişme yaşandı. 18 yaş üstü ehliyet sahiplerini yakından ilgilendiren bu gelişmeye göre, ehliyetlerin yeni tipine geçiş sürecinde ödenmesi gereken ücret belirlendi. Ehliyet sahipleri bu değişikliğe dair bilgileri merak ediyor. İşte detaylar...

Ehliyet, kurs ve sürücü belgesi harç ücretleri 2023 ne kadar oldu?  Sürücü kursu fiyatları kaç TL? Ehliyetlerin yenilenme süreci hakkında gelen son haberle birlikte, 18 yaş üstü tüm ehliyet sahiplerinin dikkatini çeken bir ücret belirlendi. Ehliyetlerini yeni tip sürücü belgesine dönüştürmek isteyenlerin ödemesi gereken tutar 83 TL olarak açıklandı. Bu ücretin ödenmesi için belirlenen son tarih de duyuruldu.

Ehliyet sahipleri, yeni tip sürücü belgesine geçiş işlemlerini gerçekleştirmek istediklerinde randevu almak zorundalar. Randevu alma işlemleri için ALO 199'u arayabilir, ALO 199 Mobil Uygulama'nı kullanabilir veya nvi.gov.tr adresi üzerinden randevu alabilirler. Alınan randevular sayesinde vatandaşlar işlemlerini planlı bir şekilde gerçekleştirebilecekler. Gerekli belgelerin hazırlanarak randevuya gidilmesi durumunda ehliyetler yenisiyle değiştirilebilecek.

Ehliyet fiyatları 2023 ne kadar? Sürücü belgesi harç ve sınav ücretleri kaç TL oldu? 

Yeni tip ehliyet için istenilen belgeler arasında nüfus cüzdanı veya kimlik kartı, sürücü sağlık raporu, son altı ay içerisinde çekilmiş bir biyometrik fotoğraf, kan grubu kartı (sağlık raporunda yer almıyorsa), sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedeli ile vakıf payının yatırılmasının bulunduğu belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2023 yılında belirlediği kimlik kartı satış bedelleri kapsamında, ehliyet değişikliği için ödenmesi gereken ücret 83 TL olarak belirlendi. Bunun yanı sıra, ayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı bedeli için ise 166 TL ödeme yapılması gerektiği ifade edildi.

Ehliyet sahipleri, bu değişiklikler hakkında güncel bilgilere ALO 199, ALO 199 Mobil Uygulama veya nvi.gov.tr adresi üzerinden ulaşabilirler.

Ehliyet değişikliği süreciyle ilgili gelişmeleri yakından takip etmeniz ve gereken ödemeleri zamanında gerçekleştirmeniz önemlidir. Bu sayede güncel ve geçerli sürücü belgenize sahip olabilirsiniz.

Dolar ve euronun rotası çizildi! Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez net konuştu!
İhtiyaç sahibi öğrencilere destek: 'Askıda Kırtasiye' kampanyası!
10 yılda 100 bin TL'yi değerlendirenlerin kazananı hangisi oldu? Altın mı, dolar mı, ev mi? 

Geri Dön