01 / 05 / 2024

Dolar ve euronun rotası çizildi! Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez net konuştu!

Dolar ve euronun rotası çizildi! Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez net konuştu!

Merkez Bankası'nın beklenen faiz kararının duyurulmasının ardından, çeşitli uzman ekonomistler sırayla görüşlerini dile getirmeye devam ediyor. Ekonomist Mahfi Eğilmez de Dolar ve Euro'nun ilerisi hakkında dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.



Türkiye'nin önde gelen ekonomistlerinden Mahfi Eğilmez, Merkez Bankası'nın beklenen faiz kararı sonrası Dolar ve Euro'nun geleceği hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Eğilmez, faiz artırımının yanı sıra yapısal reformların da önemli olduğunu belirterek, ekonomik istikrarın sağlanması için atılması gereken adımlara dikkat çekti.

Geçtiğimiz toplantıda yüzde 17,5 seviyesinde olan faiz oranının, Para Politikası Kurulu'nun son toplantısında 750 baz puanlık artışla yüzde 25'e yükseldiğini hatırlatan Eğilmez, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, faizin hala enflasyonun altında olduğunu ifade etti. Ancak bu adımın, doğru politikalara dönüş umudu yaratabileceğini ve kurda gerilemeye yol açabileceğini belirtti. Ayrıca, Eğilmez, bu olumlu etkinin yapısal reformlarla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Dolar ve euronun rotası çizildi! Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez net konuştu!

YAPISAL REFORMLARIN ÖNEMİ

Eğilmez, Dolar ve Euro'nun geleceğine ilişkin olarak hükümetin yapısal reformları ele alması gerektiğine işaret etti. Yapısal reformların ekonomik istikrarı sağlayabileceğini ifade eden Eğilmez, örnek olarak İstanbul Sözleşmesi'nin tekrar kabul edilmesi ve hükümetin yargı sisteminde yapılacak değişiklikler gibi adımların, Türk Lirası'nın yabancı para birimleri karşısında değer kazanmasına yardımcı olabileceğini belirtti.

Eğilmez, yapısal reformların ihracatçıları, bankaları, tüketicileri ve reel sektörü olumlu etkileyebileceğini ve aynı zamanda yabancı yatırımcı girişini artırabileceğini söyledi. Bu sayede Dolar ve Euro karşısında daha güçlü bir Türk Lirası'nın oluşabileceğini ve ekonomik dengenin sağlanabileceğini ifade etti.

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez'in açıklamaları, faiz artırımının yanı sıra yapısal reformların da önemli olduğunu vurguluyor. Türkiye'nin ekonomik istikrarını sürdürebilmesi ve Dolar ile Euro gibi yabancı para birimlerine karşı daha sağlam bir pozisyon elde edebilmesi için bu tür stratejik adımların atılması gerektiği belirtiliyor. Eğilmez'in görüşleri, ekonomi çevreleri tarafından dikkatle takip edilen önemli bir perspektifi yansıtıyor.

İhtiyaç sahibi öğrencilere destek: 'Askıda Kırtasiye' kampanyası!
10 yılda 100 bin TL'yi değerlendirenlerin kazananı hangisi oldu? Altın mı, dolar mı, ev mi? 
İş Bankası'ndan müjde!

Geri Dön