01 / 05 / 2024

birinci vakıf han restorasyon

birinci vakıf han restorasyon

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından Fatih Eminönü bölgesinde Yeni Han ve 1. Vakıf Han'ın restorasyonu ve onarım karşılığı kiraya verilmesi işi için ihaleye çıkıldı...

İstanbul Fatih'e 57 odalı yeni otel geliyor! 392 milyon değerindeki 5. Vakıf Han Otel için start verildi!

GFKA Turizm ve Antrepo İşletme tarafından İstanbul İli, Fatih İlçesi, Şeyh Mehmet Geylani Mahallesi, Mimar Kemalettin Caddesi'nde gerçekleştirilmesi planlanan 5. Vakıf Han Otel Projesi için start verildi.

Pera GYO, 6. Vakıf Han'ı devretti!

Pera GYO, 6. Vakıf Han'a ilişkin kira sözleşmesini 18 Ağustos 2021 tarihi itibariyle tüm hak ve borçları ile Ermet İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye devretti. 

Vakıf GYO sermayesini 460 milyon TL'ye çıkardı!

Vakıf GYO, 230 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin yüzde 100 oranında artırılarak tamamı nakit karşılığı olmak üzere 460 milyon TL'ye çıkarılmasına ilişkin 21 Nisan 2020 tarihinde başlayan rüçhan hakkı kullandırılması işlemlerini tamamladı. 

Fatih Kargir 1. Vakıf Han'ın kiralama ihalesi 17 Eylül'de!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, Fatih İlçesi, Hoybar Mahallesi'ndeki Kargir 1. Vakıf Han'ın restorasyon ve onarım karşılığı kiralama işini ihale ediyor. 

Edirne'deki 2. Vakıf İş Hanı'nın tahliyesi meclis gündeminde!

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne'deki bir vakıf iş hanında restorasyon nedeniyle kiracı esnafın tahliye edileceği iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

2006 yılında Vakıf Han beş yıldızlı otel olmuş!

2006 yılında Sirkeci'deki tarihi 4. Vakıf Han beş yıldızlı otel olmuş. Mimar Kemalettin Bey tarafından 1911 yılında temeli atılan hanın restorasyon çalışmaları için 30 milyon lira harcanmış.

2004 yılında Vakıf Han ihale yoluyla kiraya verilecek!

2004 yılında Mimar Kemaleddin Bey'in tasarladığı Eminönü'ndeki 4. Vakıf Han, 11 trilyon 680 milyar lira muhammen bedel ile 25 yıl süreyle, restore et-işlet-devret yöntemiyle kiraya verilecekmiş.

Eminönü'nde Yeni Han ve 1.Vakıf Han restore ediliyor!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından Fatih Eminönü bölgesinde Yeni Han ve 1. Vakıf Han'ın restorasyonu ve onarım karşılığı kiraya verilmesi işi için ihaleye çıkıldı...

1. Vakıf Han ihalesi 12 Mart'ta!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından Fatih'teki 1. Vakıf Hanı 25 yıllık restorasyon ve kiralama ihalesi 5 milyon 392 bin 154,49 TL'ye 12 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirilecek.

Vakıf GYO olağanüstü genel kurul sonucunu açıkladı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda alınan kararlara ilişkin 'Toplantı Tutanağı ve Hazır Bulunanlar Listesi'ni Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığı ile duyurdu...

Yusuf Halaçoğlu: Kıbrıs’ın üçte ikisi vakıf arazisi!

Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, “Kıbrıs’ın üçte ikisi vakıf arazisidir, en büyüğü Lala Mustafa Paşa Vakfiyesi ile Abdullah Paşa Vakfiyesi’dir." dedi...

Meclis'e sunulan teklifle İstanbul'a yeni bir vakıf üniversitesinin kurulması isteniyor!

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ve arkadaşlarının imzasını taşıyan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Teklifte İstanbul'a yeni bir vakıf üniversitesi kurulması da yer alıyor...

Vakıf GYO 2014 yılı için gayrimenkul değerleme şirketlerini belirledi!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, şirket gayrimenkul portföyü ile 2014 yılı içinde ihtiyaç duyulan gayrimenkullerin değerleme işini yapacak firmanın tespit edildiğini Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığı ile duyurdu...

birinci vakıf han restorasyon Haberi

birinci vakıf han restorasyon


İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğünden:


Aşağıda vasıfları yazılı olan (Vakıf kültür varlığı) taşınmaz, İhale dosyasında mevcut Şartname ve Eklerinde belirtilen esaslar dahilinde mevcut imar fonksiyonuna uygun olarak Restorasyonu-Onarımı yapılarak kullanılmak-işletilmek üzere, belirlenen kira bedelleri üzerinden artış yapılmak suretiyle “Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyon veya Onarım Karşılığı Kiraya Verilmesi İşlemlerinin Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik” kapsamında uzun süreli olarak (Restorasyon-Onarım Karşılığı Kiralama) ihalesine çıkarılmıştır.

İhaleye Konu Vakıf Kültür Varlığı Taşınmazın;

İl’i                                                    :  İstanbul

İlçesi                                                :  Fatih (Eminönü)

Mahallesi...