28 / 04 / 2024

İstanbul Fatih'e 57 odalı yeni otel geliyor! 392 milyon değerindeki 5. Vakıf Han Otel için start verildi!

İstanbul Fatih'e 57 odalı yeni otel geliyor! 392 milyon değerindeki 5. Vakıf Han Otel için start verildi!

GFKA Turizm ve Antrepo İşletme tarafından İstanbul İli, Fatih İlçesi, Şeyh Mehmet Geylani Mahallesi, Mimar Kemalettin Caddesi'nde gerçekleştirilmesi planlanan 5. Vakıf Han Otel Projesi için start verildi.



GFKA Turizm ve Antrepo İşletme tarafından, İstanbul Fatih ilçesi,  Şeyh Mehmet Geylani Mahallesi, Mimar Kemalettin Caddesi'ne 57 odalı, 5. Vakıf Han Otel'in inşa eidlmesi planlanıyor. 

Proje kapsamında 5. Vakıf Han Otel Projesi 409 Ada 2 Parsel 692,00 metrekare yüzölçümlü alan üzerinde 3 bin 271 metrekare kullanım alanında, 57 odalı otel inşa edilmesi planlanıyor. Aynı zamanda Projede 11 adet dükkana da yer verilecek.

5. VAKIF HAN OTEL NE ZAMAN BİTECEK?

Projenin restorasyon çalışmalarının ayda 20 gün, günde 8 saat olacak şekilde 12 ay içerisinde tamamlanması planlanmakta olup bu aşamada 10 kişi çalıştırılması öngörüliyor. 

Projenin yaklaşık bedeli 392 milyon TL olarak belirlenmiş olup, bu bedel belirlenirken, restorasyon, proje, ruhsat ve danışmanlık bedelleri, makine ekipman bedeli ile diğer bedeller olmak üzere toplam yedi başlık altında değerlendirme yapılmıştır.

İstanbul Fatih e 57 odalı yeni otel geliyor! 392 milyon değerindeki 5. Vakıf Han Otel için start verildi!

Söz konusu proje ile toplamda 57 Oda, lobi ve dinlenme alanları, restoran ve cafeleri, özel yemek odaları, spa bölümü ve dükkanları ile hizmet vermeyi planlanmakta.

Söz konusu proje Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyon veya Onarım Karşılığı Kiraya Verilmesi projesi kapsamında restore edilerek kullanılmak-işletilmek üzere GFKA Turizm ve Antrepo İşletme A.Ş tarafından restorasyon sonrası Dükkan + Otel kullanım amacıyla kiralanmıştır. Bundan dolayı alternatif başka yer düşünülmemiş olup, İstanbul İli, Fatih İlçesi, Şeyh Mehmet Geylani (Hobyar) Mahallesi, Mimar Kemalettin Caddesi, NO:5, 409 Ada 2 Parsel yatırım yeri olarak seçilmiştir.

5. VAKIF HAN OTEL NEREDE?

Projeye konu olan bina; İstanbul ‘un merkezinin yaklaşık 0,84 km güneyinde yer almaktadır. Haliç’e yaklaşık 150 metre mesafede bulunmakta. 1 km mesafede Galata Kulesi, 820 metre güneybatısında Kapalıçarşı, 450 metre kuzeybatısında Mısır Çarşısı, 792 m güneydoğusunda Topkapı Sarayı, 400 metre mesafede Gülhane Korusu bulunmakta. Proje alanına toplu taşıma ile ulaşım da sağlanıyor.

Serenity Hotels'ten Antalya'ya 5 yıldızlı otel geliyor!

Antalya Konyaaltı'na 140 odalı yeni otel geliyor! 138 milyon 755 bin TL'ye mal olacak!

Geri Dön