27 / 04 / 2024

Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu başkanı mustafa Şahin

Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu başkanı mustafa Şahin

Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu kahvaltı etkinliği düzenledi. Mustafa Şahin, inşaat sektörünün Türkiye'nin ekonomik ve sosyal anlamda çok ağır bir yükünü taşımasına rağmen her zaman üçüncü veya dördüncü planda kaldığını ifade etti.

AYİDER Başkanı'ndan faiz indirimi açıklaması: Kentsel dönüşümü destekleyecek karar oldu!

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Hakan Şişik, faiz indirimiyle binaların depremle birlikte iklim krizine karşı da dayanıklı olacağını açıkladı.

Kentsel dönüşümde mülk ve arsa sahipleri de önemli! Hızlı dönüşüm için kim, ne yapabilir?

İTO Gayrimenkul Komiye Başkanı Hakan Akdoğan ve Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ahmet Erkurtoğl, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili açıklanan projeyi değerlendirdi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği'nden yardım çağrısı!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, ülkede yaşanan sel felaketi nedeniyle, üyelerine yardım çağrısında bulundu.

Kamu müteahhitleri sıkıntıda!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) müteahhitlik sektöründeki krizi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çözeceğini belirtiyor. 

İnşaat müteahhitleri 2018'den umutlu!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş 2018 yılında emlak sektöründe beklentilerini paylaştı.  İnşaat müteahhitleri 2018'den umutlu gözüküyor.

Birleşik İnşaat'tan Bodrum'a 500 milyon dolarlık yatırım!

Birleşik İnşaat yeni projelerini hayata geçirmek için harekete geçiyor. Firma, Bodrum Tilkicik Koyu’na 500 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Bursa Yıldırım'ın standardı dönüşümle yükseliyor!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen ‘Bursa’da Nasıl Bir Kentsel Dönüşüm’ forumuna katıldı. Edebali Bursa Yıldırım'ın standardının dönüşümle yükseldiğini söyledi.

Nasıl Bir Kentsel Dönüşüm Forumu 18 Nisan'da!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenecek "Nasıl Bir Kentsel Dönüşüm?' konulu forum 18 Nisan'da gerçekleşecek. Forum için yarın basın toplantısı yapılacak.

İnşaat sektörünün morali arttı!

Hükümetin aldığı kararı değerlendiren İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa, “KDV ve Damga Vergisi’nden sonra tapu harcında yapılan düzenlemeler, sektörün 2017’ye yönelik moral ve motivasyonunu artırmıştır” dedi.

Birleşik İnşaat Özelleştirme İdaresi’nden Bodrum'a yeni proje!

Birleşik İnşaat Özelleştirme İdaresi, Bodrum'da otel, marina ve konut projesi için harekete geçti. 370 milyon liraya satın alınan arsaya, 500 milyon Euro'luk yatırım yapılacak.

Bursa'da gündem kentsel dönüşüm!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır ile bir araya geldi ve Bursa'daki dönüşüm projelerini konuştu.

Osman Avcıl: Kentsel dönüşümün birden fazla ayağı var!

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Osman Avcıl, Elazığ’da kentsel dönüşüm konusunda açıklama yaptı. Avcıl: "Elazığ’da kentsel dönüşüme giren mahallerin Elazığ’daki kentsel dönüşümün hızlanması adına önemli bir gelişme oldu." dedi.

Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu başkanı mustafa Şahin Haberi

Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu başkanı mustafa Şahin

Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu başkanı Şahin, "Ülkemizin beraberliği ve birliği içerisinde siyaset yapan herkese yakınız, bu çizginin dışına çıkanlara ise uzağız," şeklinde konuştu. 

Mansur Yavaş ve Coşkun Torun'un ziyaretinden büyük memnunluk duyduklarını belirten Şahin, "Hukukun üstünlüğüne inanmış, adil, dürüst ve herkese aynı oranda yaklaşan bir siyasetten yanayız," diye görüşlerini bildirdi. 


Mustafa Şahin, inşaat sektörünün Türkiye'nin ekonomik ve sosyal anlamda çok ağır bir yükünü taşımasına rağmen her zaman üçüncü veya dördüncü planda kaldığını, bunun da sektörü büyük çıkmazlara sürüklediğini vurguladı. Kentsel dönüşüm projesinin büyük sancılar yarattığını, imarda yaşanan rant sorunlarının sektörü rahatsız ettiğini belirtti. Şahin'den sonra söz alan Coşkun Torun, "Sorunların içinde yaşadığım için çözümlerini de biliyorum ve hep birlikte bu sorunları aşacağımıza inanıyorum," dedi. 

Mansur Yavaş ise, partiler üstü bir çalışma ortaya...