03 / 05 / 2024

Birleşmiş Millerler Güvenlik Konseyi kararı

Birleşmiş Millerler Güvenlik Konseyi kararı

Birleşmiş Millerler Güvenlik Konseyinin kararları doğrultusunda belirlenen 5 kişinin malvarlığı donduruldu. Bakanlar Kurulu kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Birleşmiş Milletler yetkilisi Hatay'da gördüklerini tek kelimeyle anlattı: Kıyamet!

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) Direktörü David Beasley, deprem bölgesi Antakya'da incelemeler yaptı. Birleşmiş Milletler yetkilisi Hatay'da gördüklerini tek kelimeyle anlattı: Kıyamet...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı duyurdu! Emekli maaşları da erken yatacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, "Yaşanan deprem felaketi nedeniyle 4A ve 4B kapsamındaki 2023/Şubat ödeme dönemi gelir/emekli aylıkları erken ödenecektir. Geçmiş Olsun Türkiye" mesajını yayımladı. Peki ödemeler hangi tarihlerde yapılacak? İşte detaylar...

Gıda fiyatlarında şok! Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü açıkladı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının Ekim ayında, Eylül 2022'ye göre 0,1 puan gerilediğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Mesai saatleri değişecek mi? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, mesai saatleri için yeni döneme geçildiğini belirtirken, sosyal güvenlik ve sağlık sigortaları hakkında konuştu.

Birleşmiş Markalar Derneği'nden 5 üye istifa etti!

Zincir perakendede 420 markayı temsil eden Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Yönetim Kurulu’ndan 5 üye istifa etti. Sürpriz istifaların, Kovid-19 sebebiyle zor günler yaşayan sektörün temsiline ilişkin yaşanan görüş ayrılıklarından kaynaklandığı belirtiliyor.

Avrupa ülkeleri İsrail'e ek konut inşaatından vazgeçmesi için çağrıda bulundu!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) üyeleri Almanya, Fransa, Belçika ve Estonya ile konseye gelecek sene katılacak Norveç ve İrlanda, İsrail'e Doğu Kudüs’teki ek  konut inşası planından vazgeçmesi için çağrıda bulundu.

BMGK'den Kuzey Kıbrıs'a 'kapalı Maraş' kararından geri adım atma çağrısı!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), kapalı Maraş'ın sahil şeridini halka açma kararı alan Kuzey Kıbrıs'a bu karardan geri adım atması çağrısında bulundu.

5 kişinin malvarlığı donduruldu!

Birleşmiş Millerler Güvenlik Konseyinin kararları doğrultusunda belirlenen 5 kişinin malvarlığı donduruldu. Bakanlar Kurulu kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Yabancılar askeri güvenlik bölgesinden taşınmaz alabilir mi?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Dairesi Başkanlığı, yabancıların askeri güvenlik bölgesinden taşınmaz edinimleri hakkında duyuru yayımladı. Buna göre, yabancılar askeri güvenlik bölgesinden taşınmaz alabilir mi?

İdris Güllüce Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’ne katıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Peru’da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nde temaslarını sürdürüyor.Güllüce Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 20. Taraflar Konferansı Üst Düzey Oturumu’nda konuştu.

Sosyal Güvenlik Kurumu yapım ihalesi sonuçlandı!

Sosyal Güvenlik Kurumu İnşaat Emlak Daire Başkanlığı 2014/38217 ihale numarasıyla ihaleye çıkarttığı yapım ihalesini açık ihale usulü ile gerçekleştirdi. Adakale Sokak No:30 Yenişehir Ankara adresinde gerçekleşen ihaleye 23 firma teklif verdi.

İnşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi artık Türkiye’de de uygulanacak!

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) 167 sayılı inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi artık Türkiye’de de uygulanacak. Sözleşme devlete ve işverene iş kazalarına yönelik ciddi yükümlülükler getiriliyor.

İnşaatlarda sıkı güvenlik sistemi sürüyor!

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 167 Sayılı İnşaat İşlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, çalışma hayatı ve iş güvenliği konusunda önemli düzenlemeler içeriyor.

Birleşmiş Millerler Güvenlik Konseyi kararı Haberi

Birleşmiş Millerler Güvenlik Konseyi kararı

Birleşmiş Millerler Güvenlik Konseyinin kararları doğrultusunda belirlenen kişilerin Türkiye'de bulunan bankalar ve diğer mali kurumlar ile gerçek ve tüzel kişiler nezdindeki kiralık kasa mevcutları da dahil olmak üzere, tüm hak ve alacakları ile mal varlıklarının 26 Şubat 2019 tarihine kadar dondurulması ve bu mal varlıkları ile ilgili her türkü işlemin Maliye Bakanlığının iznine bağlanması kararlaştırıldı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin Bazı Kararlarıyla Listelenen Kişi, Kuruluş veya Organizasyonların Tasarrufunda Bulunan Malvarlığının Dondurulmasına İlişkin Karar için