07 / 05 / 2024

Bisiklet Turizmi

Bisiklet Turizmi

TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, bisiklet takımlarının konaklama anlamında hareket sağlayacağını söyledi. Cartier Tour'un Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı destekli Akdeniz'de Bisiklet Turizmi Atağı Projesi'ne Alanyalı turizmcilerden destek geldi

Mustafakemalpaşa'da Bisiklet Turizmi projesi ile ilgili eğitimler başladı!

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından hazırlanan ve BEBKA tarafından onaylanarak, destek almaya hak kazanan ' Mustafakemalpaşa'da Dört Mevsim Bisiklet Turizmi ' projesi ile ilgili eğitim çalışmaları başladı.

Türkiye'ye spor turizmi ile 550 bin yabancı turist geldi!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından yayımlanan Spor Turizmi Raporu'na göre; Geçen yıl Türkiye'ye sportif faaliyet amaçlı gelen yaklaşık 550 bin yabancı turistin harcaması, 900 milyon doları aştı.

Bodrum engelli turizmi için çalışmalara başlayacak!

Bodrum'da, engelli spor turizmi faaliyetlerini geliştirmek amacıyla Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile görüşen ANB Travel Genel Müdürü, Bodrum Belediyesi'nin de desteğiyle 2015 yılı içerisinde çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.

Giresun Kent Konseyi'nden turizmi geliştirme önerileri!

Giresun Kent Konseyi'nden turizmi geliştirme önerileri geldi. Başkan Karaibrahimoğlu: "Giresun, istenilen boyutlarda gelişemeyen ekonomisi ve turizmi ile çağdaş kültürel tesisleri olmayan, kültürü ve geçmişi korunamayan bir şehir" dedi.

Çambaşı Kayak Tesisi turizmi canlandıracak!

Çambaşı Kayak Tesisi turizmi canlandıracak. Ordu'da yapımına 2012 yılında başlanan ve bu yıl tamamlanması planlanan Çambaşı Kayak Tesisi Projesi'nin, bölgenin kış turizmine katkı sağlaması bekleniyor.

Yusuf Ziya Yılmaz: Otel yatırımlarının kongre turizmi için önemi büyük!

Yapımı tamamlanan ve hizmet vermeye başlayacak olan Serra Otel'de düzenlenen kahvaltıya katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, otel yatırımlarının kongre turizmi için çok önemli olduğunu söyledi...

Adalar'da bisiklet kiralama ve kullanma kuralları değişti!

Adalar Belediyesi, Büyükada ve adalardaki bisiklet kiralama ve kullanma yönetmeliğinde değişiklik... Adalar'da kiralık bisikletler tek renk olacak, yasak yerde bisiklet kullanımından kiralayan sorumlu tutulacak, 19:00'dan sonra bisiklet kiralanmayacak.

Doğa Turizmi Gelişme Planı hazırlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı. Türkiye'deki doğal güzellikleri turizme kazandırmak için uygulamaya koyduğu Doğa Turizmi Gelişme Planı çerçevesinde 81 ilde 527 doğa turizm alanı belirledi.

Sağlık sektörü turizmi konuştu!

Liv Hospital Ankara 'da düzenlenen "Sağlık Turizminde Stratejik Pazarlama Planlaması, Markalaşma ve Bilişim Uygulamaları" isimli panelde Sağlık Turizmi A 'dan Z 'ye masaya yatırıldı.

İzmir'de bisiklet park sayısı 600'e çıkacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bisiklet kiralama sistemi BİSİM 1. yaşını doldurdu. Hizmete girdiği tarihten bugüne yaklaşık 300 bin bisikletseverin yararlandığı BİSİM, gelen talep üzerine bisiklet ve park sayısını artırıyor.

Hacıosman Metrosu-Belgrad Ormanı arasına yeni bisiklet yolu!

Sarıyer Hacıosman Metro İstasyonu’ndan başlayarak Belgrad Ormanı girişine kadar devam eden 6.5 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek..

İstanbul'a bisiklet yolu müjdesi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı-Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü, Belgrad Ormanı girişine kadar uzanacak 6.5 kilometre uzunluğundaki bisiklet yolu için hazırlıklara başladı. İşte yeni bisiklet yolunun detayları...

Trabzon İpekyolu Sağlık Turizmi Derneği toplantı yaptı!

Trabzon İpekyolu Sağlık Turizmi Derneği kurucu üyeleri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti. Trabzon’un bir sağlık merkezi olması için yapılması gereken çalışmalar konuşuldu...

Doğa Turizmi Paneli'nde turizm masaya yatırıldı!

DOGAKA desteği ile gerçekleşen Doğa Turizmi Paneli'nde konuşan DOGAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız; Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'tan oluşan Bölgeyi turizm için cazibe merkezi haline getirmek amacıyla çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Bisiklet Turizmi Haberi

Bisiklet Turizmi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurumu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, bisiklet takımlarının konaklama anlamında hareket sağlayacağını söyledi. Çavuşoğlu, "Alanya'da bisiklet turu ve triathlon gerçekleştiriyoruz. 


Bisiklet yollarının fazlalaştırılması gerekiyor. Kışın bisiklet takımlarının Alanya'ya gelmesi esnafa katkı sağlar. Amatör sporların, bisiklet gibi alternatif sporların Alanya'ya kazandırılması çok önemli. Bisiklet çok popüler bir spor ama bunun için önce altyapı yapılması lazım. Son yıllarda trafik fazla kalabalıklaşmaya başladı. Birazcık trafiği rahatlatmak gerekiyor. Eğer trafiği rahatlatırsak bisiklet takımları gelir. Otellerimizde herhangi bir sorun bulunmuyor. Otellerin fiyatları da uygun. Alanya'da bisiklet dostu oteller de bulunuyor. Alanya'da antrenman yapan bisiklet takınılan var. 

Şehre gelen bisiklet takımları antrenman ve kamp yapabilirler ama trafiğin rahatlatılması gerekir. Bunun yanında bisiklet antrenmanları yapılabilecek güzergahlar belirlenmeli. Gelen bisiklet takımlarındaki kişi...