29 / 04 / 2024

Sağlık sektörü turizmi konuştu!

Sağlık sektörü turizmi konuştu!

Liv Hospital Ankara 'da düzenlenen "Sağlık Turizminde Stratejik Pazarlama Planlaması, Markalaşma ve Bilişim Uygulamaları" isimli panelde Sağlık Turizmi A 'dan Z 'ye masaya yatırıldı.



Panele kamu kurum temsilcilerinin yanı sıra özel hastane yöneticileri de katıldı. Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti, sağlık turizminin Türkiye'de çok ciddi bir gelişme gösterdiğini belirterek, "Antalya,  Adana  ve Bursa'da sağlık turizmi demekleri göreve başlamışken yeni yatırımların girmesiyle "Ankara Sağlık Turizmi Demeği'nin" kurulması gerçekten çok önemli bir gelişme.  Ankara  fiyatlar ve bilimsel çıktılar açısından çok önemli, ayrıca alt yapıda çok iyi. Çevre ülkelerin hizmet ve teknolojik yetersizliği nedeniyle hastaların tarihi ve kültürel değerleri öne çıkartarak sağlık turizmini Ankara'ya yönlendirmek gerekiyor" dedi. 


Liv Hospital Ankara'nın Türkiye'de sağlık turizminin önde gelen hastane zincirlerinden birisi olmaya aday olduğuna dikkati çeken İstiroti, 112 ülkeden hasta kabul ettiklerini ve bu konuda büyük bir bir oyuncu olduklarım söyledi. 


"Deniz yok; o halde sağlık" 


Liv Hospital Ankara'nın ev sahipliği yaptığı ve Ankara Sağlık Turizmi Demeği'nin desteğiyle düzenlenen "Sağlık Turizmi" konulu panel'e ilgi yoğundu. Panelin açılış konuşmasını Ankara Sağlık Turizmi Demeği Başkam Dr. Fatih Somuncu yaptı. Somuncu sağlık turizminin son yılların en popüler konularından biri olduğuna işaret ederek, "Ankara'nın denizi yok, O halde Ankara'nın turizm potansiyelini kongre turizmi ve sağlık turizmi konularında harekete geçirilebilir" dedi. Bu anlamda medikal turizme önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Somuncu, Ankara'da yeterince hastane ve doktor bulunduğunu, fiyatların iyi, kalitenin yüksek olduğunu ancak eksik unsurun markalaşma ve tanıtım olduğunu kaydetti. 


Direk yurtdışı uçak seferleri 


Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar ise Ankara'daki hastanelerin standartlarının yükseltilmesi ve yenilenmesinin halka hizmetin yanı sıra sağlık turizmi açısından da önemli olduğunu söyledi. Acar, şunlan kaydetti: "Turizmde her şeyi kullanmak istiyoruz, sağlığı da bir turizm çeşidi olarak değerlendiriyoruz. Yurtdışından gelecek hastalara verilecek hizmet çok önemli bu nedenle bizim mutlaka organize kuruluşlara ihtiyacımız var. Bu kapsamda acentalarm organize olması gerekiyor. Yurtdışından gelecek hastanın tespiti, nasıl geleceği, irtibat noktalarının nereler olacağı önemli. Bu kapsamda Ankara Esenboğa Havalimanında sağlık turizmi için gelen hastalara yönelik ayn kontuarlar açılmasını istedik. Bu hastalar hava limanında doktor kontrollerinden geçecek ve kısa bir süre dinlenecek Bu hastaların şelıre transferlerinin de sağlanması gerekiyor. Bunun yanı sıra daha çok Ankara'dan direk yurtdışı uçak seferlerini başlatmaya çalışıyoruz, taleplere yönelik direk uçakların konulmasıyla ilgili görüşmeler devam ediyor" dedi.  ATO Turizm Özel İhtisas Komisyonu Başkam Nail Çimen ise başkent turizmini geliştirmek için otoritelerin, üniversitelerin, demeklerin, TÜRSAB'ın ve turizme gönül veren bütün kuruluşların bir çatı altında toplanması gerektiğini ifade etti. 


Milliyet


Geri Dön