02 / 05 / 2024

Bişkek inşaat

Bişkek inşaat

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek’te, yeni inşaat ve üzerinde inşaat yapılacak arsa için ruhsat işlemi, inşaat projelerin onayı aşamasında tespit edilen usulsüzlükler giderilene kadar, geçici olarak durduruldu.

İnşaat sektöründe canlanma için girdi maliyeti sorununun çözülmesi şart!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), 2022'nin ilk İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nda sektörde “reel” biçimde büyümeye dönüş için inşaat yatırımlarında canlanmaya ve öngörülemez düzeyde artan girdi maliyetlerinin yarattığı sorunun çözümündeki ihtiyaca işaret edildi.

TOGG'un Gemlik Tesisi'ndeki inşaat çalışmaları hızlandı!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) Gemlik Tesisi’nde başlayan inşaat çalışmaları tamamlanıyor. Tesiste çalışmaların takip edilebilmesi için 7/24 kesintisiz bir biçimde sürecek canlı yayın başlattı.

AB'de inşaat üretimi Aralık ayında yüzde 3,3 düştü!

Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin katı biçimde uygulandığı geçen yılın aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 3,3 oranında azaldı.

Kırgızistan'da inşaat sektörü çalışanları fon oluşturdu!

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, inşaat sektöründe çalışan Türk hayırseverlerin yanısıra büyükelçilik çalışanlarının katılımıyla bir fon oluşturarak, çok güzel bir dayanışma örneği sergilediğini belirtti...

Kazakistan'da inşaat alanında faaliyet gösteren işletmelerin çalışmalarına izin verildi!

Kazakistan'da bugün itibarıyla ülkedeki ulaştırma, depolama, tarım, otomobil, inşaat ve finans alanında faaliyet gösteren işletmelerin sıhhi kurallara sıkı bir biçimde uyulması şartıyla çalışmasına izin verildi.

İnşaat makineleri, Ankara'nın yıldızı parlayan sektörlerinden!

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara'nın yıldızı parlayan sektörlerini, bişim, savunma ve havacılık, iş ve inşaat makineleri, ilaç ve tıbbı cihazlar ile tarım sektörleri olarak açıkladı... 

42.Yapı Fuarı inşaat sektörünü ateşleyecek!

42'incisi düzenlenen Yapı Fuarı inovatif inşaat teknolojileri, işçi robotlar, çağdaş yapı malzemeleri, yenilikçi iş yapma biçimleri, yeni kentsel dönüşüm fırsatları hakkında sıcak tartışmalarla inşaat ve yapı sektörüne hareket ve canlılık getiriyor.

Sağbi Yapı İnşaat Taahhüt Doğalgaz Asfaltlama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sağbi Yapı İnşaat Taahhüt Doğalgaz Asfaltlama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Oğuzhan Altın tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Biçerel İnşaat Nakliye Hafriyat Elektrik Elektronik Temizlik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Biçerel İnşaat Nakliye Hafriyat Elektrik Elektronik Temizlik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Ramazan Biçer tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Türkiye, Bişkek'e hastane inşa ediyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te 52 yataklı modern bir hastane inşa ediyo

Akhisar Arena Stadı inşaatına ilişkin 8 soru TBMM gündeminde!

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Akhisar Arena Stadı inşaatına ve Akhisar Belediyesi ile Bakanlık arasındaki protokole ilişkin soru önergesi hazırladı..

TİKA Kırgızistan Bişkek'te 60 yataklı hastane inşa edecek!

Sovyetler Birliği'nin dağılmasından bu yana hiç hastane yapılmayan Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) 60 yataklı modern bir hastane inşa edecek. Hastane 70 milyon dolara mal olacak.

Mustafa Hakan: İnşaat sektörü hızla büyüyor!

TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Hakan, açıklamada, Türkiye'de son yıllarda inşaat sektörünün hızla büyüdüğünü, yeni konut modellerinin insanların yaşam tarzlarının yanı sıra şehirlerdeki yerleşim biçimlerini de değiştirdiğini söyledi.

Bişkek inşaat Haberi

Bişkek inşaat

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek’te, yeni inşaat ve üzerinde inşaat yapılacak arsa için ruhsat işlemi, sektördeki sorunlar giderilene kadar durduruldu.   


Başbakanlık Bölgesel Kalkınma ve İnşaat Devlet Ajansı bünyesindeki Bişkek Şehri Baş Mimarlık İdaresi Başkan Birinci Yardımcısı Ashat Tuleberdiyev, düzenlediği basın toplantıda, inşaat sektöründe ruhsat alma, arsa tahsisi, inşaat projelerin onayı aşamasında tespit edilen usulsüzlükler giderilene kadar, yeni inşaatlara ruhsat ve arsa tahsisi verme işlemini geçici olarak durdurduklarını belirtti. 


Tuleberdiyev, Bişkek'te yeni inşaata başlama ve arsa tahsisini yasaklayan kararının savcılığın, “inşaat sektöründe hukukun ihlali kabul edilemeyeceği” yönündeki uyarısının dikkate alındığını söyledi. 


Savcılığın, inşaatı düzenleyen yasal süreçteki ihlallerin ve usulsüzlüklerin ortadan kaldırılmasını talep ettiğini dile getiren Tuleberdiyev, idarenin, savcılığın söz konusu uyarılarını ortadan kaldırmak için çalıştığını ifade etti.


Yeni yapı inşaatlara ruhsat verme işleminin durdurulması, yerel...