19 / 05 / 2024

BIST100 endeksi

BIST100 endeksi

Hem Tüketici Fiyatları Endeksi ( TÜFE) hem Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) ile indirgendiğinde en fazla reel getiriyi, ekim ayında Borsa İstanbul (BIST) 100 endeksi sağladı...

Borsada son 11 ayın en sert düşüşü yaşandı! Devre kesici iki kez çalıştı!

Borsa İstanbul bugün önemli düşüşlerinden birini daha yaşadı. Bugün Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 7,37 değer kaybetti ve günü 5.116,41 puandan tamamladı. Bu gelişmeyle Borsa İstanbul BIST100 endeksi, 24 Şubat 2022'den bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi.

Temmuz’da en çok kazandıran yatırım aracı ne oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Temmuz ayında en çok kazandıran finansal yatırım aracı borsa oldu. Temmuz’da BIST100 endeksi TÜFE’ye endeksli yüzde 5,89 oranında kazandırdı.

Konut Fiyat Endeksi ne demek? Yeni Konut Fiyat Endeksi ne demek?

Merkez Bankası'nın düzenli olarak açıkladığı verilerden biri olan Konut Fiyat Endeksi ne demek? KFE nasıl hesaplanır? Yeni Konut Fiyat Endeksi ne demek? YKFE nasıl hesaplanır?

Türkiye Konut Fiyat Endeksi arttı! Türkiye Konut Fiyat Endeksi ne demek?

Konut Fiyat Endeksi, 2014 yılı ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,31 artarak 162,74 olarak gerçekleşti. Yeni Konut Fiyat Endeksi de arttı.

Konica Minolta üç yıl Dow Jones Endeksi'nde yer aldı!

Konica Minolta üç yıl Dow Jones Endeksi'nde yer aldı. Konica Minolta ekonomik, çevresel ve sosyal performansı ile üst üste üç yıl boyunca, Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi'nde (DJSI) yer aldı.

Borsa İstanbul, Sürdürülebilirlik Endeksi başlatıyor!

Borsa İstanbul (BİST) yarından itibaren şirketlerin çevre, sağlık, tasarruf gibi çalışmalarını ölçen bir endeksi devreye alıyor. Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi, bist 30’daki şirketler için geçerli olacak.

Tüketici güven endeksi Ekim'de yüzde 5 düştü!

Tüketici güven endeksi Ekim'de yüzde 5 düştü. Endeksin 100'den büyük olması tüketici güveninde iyimser durum, 100'den küçük olması ise tüketici güveninde kötümser durum olduğunu gösteriyor.

Tüketici güven endeksi yüzde 4,9 azaldı!

TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 4,9 azalarak 70,3 oldu.

Reel kesim güven endeksi 0.7 puan azaldı!

TCMB verilerine göre, ekim ayında reel kesim güven endeksi bir önceki aya göre 0.7 puan azaldı. Mevsimsellikten arındırılmış endeks ise bir önceki aya göre 2.1 puan arttı

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 2,4 geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin sektörel güven endekslerini yayımladı. Ekimde mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi yüzde 2,4, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 1,1 azaldı.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 2,4 geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin sektörel güven endekslerini yayımladı. Ekimde mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi yüzde 2,4, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 1,1 azaldı.

Bina inşaatı maliyet endeksi sonuçları açıklandı!

Türkiye genelinde bina inşaat maliyetleri yılın üçüncü çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10.6 yükseldi. Bina İnşaatı Maliyet Endeksi 3. Çeyrek verilerine göre, bina inşaatı maliyetleri, bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.6 arttı...

Bina inşaatı maliyet endeksi yüzde 1.6 arttı!

Bina inşaatı Maliyet Endeksi (BİME), yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.6 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılının temmuz- eylül dönemine ilişkin BİME sonuçlarını açıkladı...

BIST100 endeksi Haberi

BIST100 endeksi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin "Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları" sonuçlarını açıkladı.


Buna göre, aylık bazda en yüksek reel getiriyi sağlayan yatırım aracı, ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 5,15, TÜFE ile indirgendiğinde de yüzde 4,01 ile BIST100 oldu.


ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından avro yüzde 0,01 oranında reel getiri sağladı. Buna karşılık, külçe altın yüzde 4,26, dolar yüzde 2,11 ve mevduat faizi yüzde 0,28 yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde ise külçe altın yüzde 5,30, dolar yüzde 3,17, mevduat faizi yüzde 1,37 ve avro yüzde 1,08 oranında yatırımcısına kaybettirdi.


Avro, üç aylık değerlendirmede; ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 5,64, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 4,76 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken, mevduat faizi ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 0,38,...