14 / 05 / 2024

Bitlis Adilcevaz tarihi cami

Bitlis Adilcevaz tarihi cami

Bitlis’in Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un girişimleri neticesinde tarihi Ulu Cami ve Tuğrul Bey Camilerinin restorasyonu yapılacak ve iki cami arasında peyzaj çalışması ile mesire alanları yapılarak ilçeye seyir tepesi kurulacak.

TOKİ Bitlis Adilcevaz'da 60 bin 800 lira peşinatla!

TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan Bitlis projelerinin detayları da netleşiyor. Peki TOKİ Bitlis Adilcevaz projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Bitlis Adilcevaz TOKİ'ye nasıl başvurulur? İşte Bitlis Adilcevaz TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

TOKİ Bitlis Beşminare başvuruları bugün sona eriyor! Yüzde 20 peşinatla konut için son fırsat!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bitlis Beşminare TOKİ projesinde yer alan 3 oda 1 salon konutlar için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi. İşte Bitlis TOKİ fiyatları ve proje detayları...

Bitlis Adilcevaz Belediyesi'nden emlak vergisi açıklaması!

Bitlis'in Adilcevaz Belediyesi'nde işçiler maaş şoku yaşadı. KHK ile kadroya geçen 85 işçi, aylardır maaş alamıyor. Başkan Necati Gürsoy ise, "Pandemi nedeniyle su faturası olsun emlak vergisi olsun, toplayamadık." dedi.

Bitlis'te binaların arasında kaybolan tarihi yapılar gün yüzüne çıkarılıyor!

Bitlis'te Osmanlı döneminden kalan ve zamanla yapılan binaların arasında kaybolan tarihi yapılar, gün yüzüne çıkıyor.

Bitlis ve Van'daki bazı bölgeler için kesin korunacak hassas alan kararı!

Bitlis ili Adilcevaz ilçesi ve Van ili Erciş ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31106 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bitlis'te bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bitlis ili, Adilcevaz ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bitlis'teki 'Sodalı Göl' doğal sit alanı olarak tescil edildi!

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bulunan "Sodalı Göl", doğal sit, sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı oldu.

Bitlis'teki tarihi evlerin restorasyon çalışmaları devam ediyor! 

Bitlis'te tarihi ve tescilli evlerin restorasyon çalışmalarına başlandı. 405 tescilli tarihi yapının bulunduğu kentte, ilk etapta 40 evde başlatılan restorasyon çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, 9 milyon 100 bin TL ödenek ayrıldı. 

Bitlis'in tarihi dokusu gün yüzüne çıkartılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalarda, cadde ve sokaklar kültürel dokuya uygun restore edilerek, kentin tarihi dokusu daha da görülür hale getiriliyor...

Bitlis Beşminare TOKİ 2019 başvuru tarihi ve şartları!

Bitlis Beşminare TOKİ 2019 başvuru tarihi ve şartları haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daire tipleri bulunuyor.

Ahlat'taki tarihi yapılar karekod ile tanıtılacak!

Bitlis’in Ahlat ilçesinde bulunan tarihi yapılara takılacak "karekod" sistemiyle, akıllı telefon aracılığıyla Türkçe ve İngilizce yazılı ve görüntülü olarak eser hakkındaki bilgilere ulaşılabilecek.

Bitlis'te tarihi kentsel dönüşüm projesi başlıyor!

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, bölgedeki 40 metrekarelik alanda ‘Tarihi Kentsel Dönüşüm’ projesini başlatacaklarını açıkladı. Ustaoğlu, proje hakkında detaylı bilgi verdi.

Bitlis TOKİ projesindeki iş yerleri için teslimler sona eriyor!

TOKİ Bitlis Merkez Atatürk Mahallesi Projesi’nde yer alan işyeri sahipleri için son teslim tarihi bugün olarak belirlendi.

Bitlis Adilcevaz tarihi cami Haberi

Bitlis Adilcevaz tarihi cami

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un proje ve girişimleriyle ikili ilişkileri sonuçlarını vermeye başladı. İlçenin girişinde bulunan tarihi camilerin restorasyonu yapılıp iki cami arasında peyzaj çalışması ile mesire alanları oluşturulacak. Camilerin aydınlatmaları ile birlikte birde seyir tepesi hazırlanacak. Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy çalışmaların ilçeye önemli bir görünüm kazandıracağına değinerek, "İlçemiz için büyük önem taşıdığına inandığımız tarihi camilerimizin restorasyonu, peyzaj, mesire alanları, seyir tepesi, güvenlik sistemleri ve ışıklandırma gibi bir çok projeyi içerisinde bulunduran çalışma sonunda nihayetlendi ve ihaleyi alan yüklenici firma işe başlamak için bizimle son görüşmelerini yaptı. Bu proje ile ilçemizin çehresinin değişeceğini düşünüyorum. Gerçekten ilçemizin girişinde olan bu güzide mekânlarımızın tarihimiz ile bütünleşmesi ve modernize edilmesinde emeği geçen Sayın Bakanımız Yalçın Akdoğan başta olmak üzere Genel Başkan...