02 / 05 / 2024

Bitlis camileri

Bitlis camileri

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki tarihi Kadı Mahmut Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yürütülen restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.Caminin sahip olduğu özellikler nedeniyle ilçede görülmeye değer tarihi mekanlardan biri.

Bitlis'teki tarihi Ulu Cami ibadete açıldı!

Bitlis' teki tarihi 5 minareden birini simgeleyen ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü' nce dokusuna uygun şekilde restore edilen ve 800 yıllık olan Ulu Cami ibadete açıldı...

Bitlis, kendi enerjisini buharla üretecek!

Bitlis, kendi enerjisini buharla üretecek. Bitlis'te, Nemrut eteklerinde yer alan jeoloji mühendislerince yürütülen alan taramasından elde edilecek yüksek ısıdaki suyun buharıyla elektrik enerjisi üretimi yapılacak.

Bitlis Kadı Mahmut Cami ibadete açıldı!

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki tarihi Kadı Mahmut Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yürütülen restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.Caminin sahip olduğu özellikler nedeniyle ilçede görülmeye değer tarihi mekanlardan biri.

Bitlis Kadı Mahmut Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Bitlis 'in Ahlat ilçesinde, Yavuz Sultan Selim'in Çaldıran Zaferi sonrasında inşa ettirilen Kadı Mahmut Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü 'nce yürütülen restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.

İBB, İstanbul'un İncileri Sur İçi Camileri kitabını yayımladı!

Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, "İstanbul'un İncileri Sur İçi Camileri" ismiyle yayımlanan kitapta, Eminönü'nden başlayarak, tüm mahalle ve sokaklardaki camiler bir gezi dizisi halinde okuyucunun dikkatine sunuldu.

Ahmet Faik Bitlis: Türkiye boya sektörü Avrupa'da 4. sırada!

BOSAD Başkanı Ahmet Faik Bitlis yaptığı açıklamada, büyüme konusunda önemli bir performans gösteren ve dünya payı artan boya sektörüne yabancı şirket ilgisinin devam ettiğini söyledi

Bitlis Ahlat'taki kümbetler ziyaretçilerini bekliyor!

Bitlis 'in Ahlat ilçesinde bulunan ve yöreye özgü Ahlat taşı ile inşa edilen Selçuklu, İlhanlı, Karakoyunlu ve Akkoyonlu dönemlerine ait olan 14 kümbet ziyaretçilerini bekliyor.

Bediüzzaman Said Nursi'nin adı Bitlis'te bir caddeye verildi!

Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin ismi, doğup büyüdüğü yer olan Bitlis'in Hizan ilçesindeki ana caddeye verildi. Daha önce Tatvan Caddesi olan ana caddenin ismi, Bediüzzaman Said Nursi Caddesi olarak değişti.

Ahmet Faik Bitlis: Boya sanayii 2014'te yüzde 4 büyüyecek!

Boya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Faik Bitlis, açıklamasında "Bu yıl da 2013'te olduğu gibi yüzde 4 civarında bir büyüme olacağını tahmin ediyoruz dedi.

Claire Maria Ryan Bitlis vefat etti!

Polisan Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis'in torunları Efe Bitlis ve Cenk Bitlis'in anneleri Claire Maria Ryan Bitlis vefat etti. Cenaze merasimi 13 Haziran 2014 Cuma saat 11.00’de gerçekleşecek...

Türkiye Diyanet Vakfı, Bosna Hersek'teki selde zarar gören camileri onaracak!

Türkiye Diyanet Vakfı, Bosna Hersek'teki selde zarar gören camileri ve dini hizmet binalarını onaracak.Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun imamların maaşlarının da ödeneceğini açıkladı...

Bitlis Selçuklu Mezarlığı yerli ve yabancı turistin ilgisini çekiyor!

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan dünyanın en büyük İslam mezarlığı olarak bilinen Selçuklu Mezarlığı, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Mezarlık, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'ne (UNESCO) de aday...

TOKİ Bitlis Beşminare konut başvurusu! 74 bin TL!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Bitlis Beşminare 252 konutluk Alt Gelir Grubu kapsamında yer alan 1 adet konut; kurasız başvuru önceliğine göre konut seçme ve alma olanağı ile 15 Mayıs -30 Haziran 2014 tarihleri arasında açık satışa sunulacak...

Bitlis'te park sayısı 22'ye çıkarıldı!

Alt yapı çalışmalarının yanı sıra halkın sosyal ihtiyaçlarına ayrı bir önem veren Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, 2009 yılında 1 olan park sayısını 22'ye vurguladı.

Bitlis camileri Haberi

Bitlis camileri

Ahlat ilçesinde, Yavuz Sultan Selim'in Çaldıran Zaferi sonrasında inşa ettirilen Kadı Mahmut Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yürütülen restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.


Osmanlı dönemindeki savaşlar, saldırılar ve doğal afetler nedeniyle tahrip olan 417 yıllık Kadı Mahmut Camisi'nde geçtiğimiz yıl başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı. 


İlçe Müftüsü Zahit Demirel, 1597 yılında Gazi Kadı Mahmut tarafından inşa edilen caminin restore edilmesinin ardından ibadete açıldığını söyledi.


Caminin sahip olduğu özellikler nedeniyle ilçede görülmeye değer tarihi mekanlardan biri olduğunu belirten Demirel, şöyle dedi:


"İlçede Osmanlı döneminden kalan iki camiden biri Kadı Mahmut Camisi. Bu camimiz tarihi Ahlat Kalesi içinde yer alıyor. Ahlatlı kadı ailesinden Gazi Kadı Mahmut tarafından 1597 yılında yaptırılmış. Ahlat'ta bulunan diğer tarihi eserler gibi Ahlat'a özgü taşlarla inşa edilmiş ve bu özelliği ile ön plana...