06 / 05 / 2024

Bitlis Eren Üniversitesi Ahlat Meslek Yüksekokulu

Bitlis Eren Üniversitesi Ahlat Meslek Yüksekokulu

Bitlis Eren Üniversitesi Ahlat Meslek Yüksekokulu Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü öğrencileri, Selçuklu motifleri başta olmak üzere yöreye özgü desenleri, halı ve kilimlere işliyor...

Eren Holding’ten Bitlis’e 200 milyon dolarlık dev yatırım!

Doğu Anadolu’nun en büyük sanayi yatırımı Eren Holding tarafından Bitlis’te gerçekleştirildi. Temelleri 2 yıl önce atılan ve bin kişiye istihdam sağlayacak iplik fabrikasının açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

Prof. Dr. Yaşar Eren'den Konya depremi açıklaması!

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Eren, Konya'da meydana gelen depremle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ahlat'taki Madavans Vadisi turizme kazandırılmalı!

Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, Ahlat'taki Madavans Vadisi'ne ilişkin, korunarak turizme kazandırılması gerektiğini söyledi...

Bitlis Tatvan Meslek Yüksek Okulu'nun yeni binası açıldı!

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yapımına yaklaşık 2 yıl önce başlanan Bitlis Eren Üniversitesine bağlı Tatvan Meslek Yüksek okulunun yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde mimarlığın geleceği konuşuldu!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi (GSMF) tarafından "Yoksulluğun Ortadan Kaldırılması ve Mimarlık" konularını içeren bir seminer düzenlendi.

TOKİ Manisa Celal Bayar Üniversitesi kura tarihi!

TOKİ Manisa Celal Bayar Üniversitesi kura tarihi 8 Ekim 2015 olarak belirlendi. Başvuru süreci sona eren projede 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler satışa sunuluyor.

TOKİ Manisa Celal Bayar Üniversitesi kura çekimi!

TOKİ Manisa Celal Bayar Üniversitesi kura çekimi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Başvuruları sona eren projede toplam 319 adet daire için hak sahipleri belirlenecek.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi TOKİ kura 2015!

Başvuruları sona eren TOKİ Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde yer alan 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler kura yöntemiyle satışa sunuluyor. İşte Manisa Celal Bayar Üniversitesi TOKİ kura 2015 detayları...

TOKİ Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde 319 adet konut satıyor!

TOKİ Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde 319 adet konut satıyor. Başvuru süreci sona eren projenin kura çekilişi 8 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Bitlis Kalesi'nde kazı çalışmaları başladı!

Bitlis Kalesi'nde Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülsen Baş başkanlığında 2015 yılı kazı çalışmaları başladı.

BAÜ Uygulama Kreş ve Anaokulu’nun açılışı gerçekleşti!

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Hizmetleri MYO bünyesinde faaliyete geçen Uygulama Kreş ve Anaokulu’nun açılışı yapıldı. Mahmut Doğru; “2-3 yıl önce buraya gelen öğretim elemanlarımız tarafından kreş ihtiyacı dile getirilmeye başlandı." dedi.

Tatvan Meslek Yüksekokulu 600 günde tamamlanacak!

Bitlis Eren Üniversitesi Tatvan Meslek Yüksekokulu inşaatı Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından 12 Mart 2015 tarihinde ihaleye çıkıyor. Yüksekokul 600 günde tamamlanacak.

Bitlis'te Ziya Eren Spor Lisesi'nin açılışı yapıldı!

Bitlis Valisi Orhan Öztürk, okulun önünde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada. 18 yıl önce dönemin Bitlis Valisi Mustafa Yıldırım tarafından Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı'nın (BETAV) kurulduğunu anımsattı...

Bitlis Eren Üniversitesi Ahlat Meslek Yüksekokulu Haberi

Bitlis Eren Üniversitesi Ahlat Meslek Yüksekokulu


Bitlis'in Ahlat ilçesinde eğitim gören üniversite öğrencileri, Selçuklu motifleri başta olmak üzere yöreye özgü desenlerle halı ve kilim dokuyor.


Bitlis Eren Üniversitesi Ahlat Meslek Yüksekokulu Mimari Dekoratif Bölümü Öğretim Görevlisi Sultan Sökmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halı Kilim Dokuma Teknikleri dersinde, Bitlis ve ilçelerinde sürdürülen kazılarda gün ışığına çıkarılan tarihi eserlerdeki motiflerle ilgili çalışma yaptıklarını söyledi.


Özellikle Selçuklu döneminde kullanılan motifler ile yöreye özgü çok sayıda deseni, öğrencilerin halı ve kilimlere işlediğini belirten Sökmen, çalışmalarında Bitlis Beş Minare, İhlasiye Medresesi, El-aman Hanı gibi tarihi eserler ile Ahlat çinilerindeki desenleri ve çeşitli hayvanlara ait figürleri bir araya getirdiklerini ifade etti.



Öğrencilerden Akgül Işık da ilçedeki tarihi eserleri ve üzerlerindeki motifleri kilimlere işlediklerini vurgulayarak, ortaya güzel ürünlerin çıktığını kaydetti.


Işık, tarihi eserlerdeki motifleri halı ve...