27 / 04 / 2024

Eren Holding’ten Bitlis’e 200 milyon dolarlık dev yatırım!

Eren Holding’ten Bitlis’e 200 milyon dolarlık dev yatırım!

Doğu Anadolu’nun en büyük sanayi yatırımı Eren Holding tarafından Bitlis’te gerçekleştirildi. Temelleri 2 yıl önce atılan ve bin kişiye istihdam sağlayacak iplik fabrikasının açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.



Eren Holding iştiraki Eren Tekstil tarafından Doğu Anadolu’nun en büyük sanayi yatırımlardın biri olan iplik fabrikası Bitlis’te açıldı. Günlük 100 ton üretim kapasitesine sahip olan fabrikanın açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldı.

Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, açılış töreninde yaptığı konuşmada, yeni üretim tesisi ile Türkiye ekonomisine ve tekstil sektörüne katma değer yaratmayı hedeflediklerini dile getirdi. Yıllık 36 bin ton iplik üretecek olan tesisin bin kişiye istihdam olanağı sağlayacağını belirten Eren, üretim tesisi ile Bitlis’in ve bölgenin istihdam sorununa da sürdürülebilir çözüm üretmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Uzun zamandır Bitlis’teki eğitim ve kültür faaliyetlerine olabildiğince destek verdiklerinin altını çizen Ahmet Eren, iplik fabrikası ile şehrin ekonomisine de destek olmak istediklerini söyledi. Eren, bu tesisin Cumhuriyetin kuruluşundan beri Malatya hariç Doğu Anadolu’da özel sektör tarafından kurulan en büyük endüstriyel üretim tesisi olduğunun da altını çizdi. Eren, iplik fabrikasının bütün üniteleri tamamlandığında 200 milyon dolara mal olacağını ve bin kişiye istihdam sağlayacağını dile getirdi. Ahmet Eren, ayrıca bu tesisin bölgede başka yatırımları da teşvik edeceğini de vurgulayarak, bu bölgeye gelecek yatırımcıları teşvik etmek için mevcut tedbirlere ek olarak yeni önlemlerin de yürürlüğe konması gerektiğini kaydetti.

İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK

Eren Tekstil tarafından hayata geçirilecek proje, yaklaşık 200 milyon dolar değerinde toplam üç etaptan oluşuyor. 2021 yılında atılan temelleri atılan toplam 215 bin metrekare açık, yaklaşık 100 bin metrekare kapalı alana sahip iplik tesislerinde yıllık 36 bin ton iplik üretimi gerçekleştirilecek. Tesis, bin kişiye istihdam imkanı sağlayacak.

Tesisin ilk iki etabında üretim faaliyetlerin başladığı belirtilirken, bu ünitelerin yıllık 24 bin ton üretim kapasitesine sahip olduğu kaydedildi. Gelecek yıl aralık ayında faaliyete geçecek olan üçüncü etabın tamamlanması halinde ise yıllık üretimin 36 bin tonu bulacağı belirtildi.

Öte yandan Bitlis’teki iplik üretim fabrikası, Eren Holding grubunun tekstil sektöründeki ikinci en büyük yatırımı oldu. Üretim tesisleri aynı zamanda tekstil ihracatına da önemli katkılar sağlayacağı ve tekstil sektörünün küresel rekabet gücünü artıracağı belirtiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön