29 / 04 / 2024

bitlis hizan taş ev

bitlis hizan taş ev

Hizan, Bitlis'e bağlı bir ilçe. Hizan'a bağlı köylerin bir çoğunda  hala taş evler duruyor. İşte sizi de görünce şaşırtacak o taş evler...

Bitlis Merkez TOKİ 4. Etap'ta fahiş aidat tepkisi: Sakinler sorunlarının çözülmesini istiyor!

Bitlis merkez TOKİ 4. Etapta bulunan 924 konutun sahipleri ve kiracıları, fahiş aidat bedellerine dikkat çekti ve çözüm talebinde bulundu. İşte sakinlerden konu ile ilgili yapılan o açıklama...

TOKİ Bitlis Hizan'da 850 bin TL'ye 3+1!

TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan Bitlis projelerinin detayları da belli oluyor. Peki TOKİ Bitlis Hizan projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Bitlis Hizan TOKİ'ye nasıl başvurulur? İşte Bitlis Hizan TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

Bitlis Millet Bahçesi 7 Ocak'ta ihaleye çıkıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bitlis Merkez Millet Bahçesi projesinin ihalesini 7 ocak 2022 tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ Bitlis Beşminare kura çekilişi 7 Aralık'ta!

TOKİ Bitlis Beşminare kura çekilişi 7 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut tipleri yer alıyor.

Bitlis Ahlat Millet Bahçesi 25 Ağustos'ta açılıyor!

Bitlis halkının merakla beklediği projelerden biri olan Ahlat Millet Bahçesi hizmete açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak olan millet bahçesi 25 Ağustos'ta hizmete açılacak. 

Bitlis Encümen Başkanlığı'ndan 15.6 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Bitlis İli İl Encümen Başkanlığı, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Tatvan İlçesi Benekli Köyü'nde bulunan 184 bin 460,90 metrekare yüzölçümlü taşınmaz 15 milyon 680 bin TL'ye ihale edilecek. 

TOKİ, Bitlis Ahlat'ta 38 daireyi satışa çıkardı! 

TOKİ, Bitlis'in Ahlat ilçesinde yer alan 2+1 ve 3+1 daireleri satışa çıkardı. Açık satış yöntemiyle satışa sunulan daireler için 240 aya varan taksit seçenekleri bulunuyor. 

Bitlis Ahlat'ta satılık gayrimenkul!

Bitlis İli İl Encümen Başkanlığı, Bitlis Ahlat Erkizan Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı.

Bitlis Ahlat için acele kamulaştırma kararı!

Bitlis ili Ahlat ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31150 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bitlis Ahlat'ta bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bitlis ili, Ahlat ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31106 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ahlat'ta Cumhurbaşkanlığı Sarayı tartışması!

Bitlis Ahlat’ta, Van Gölü kıyısında Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılmasıyla ilgili eleştiriler devam ediyor. Bölge halkı saray istemediklerini belirtti ve istihdamın artırılmasını talep etti...

TBMM'de 'Ahlat'a Saray' tartışması!

Bitlis Ahlat’ta, Van Gölü kıyısında Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşa edilmesine ilişkin eleştirilere AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan yanıt verdi.

TOKİ Bitlis Ahlat 159 konut ihalesi 19 Aralık'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bitlis ili Ahlat ilçesi Tunus Mahallesi 159 adet konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 19 Aralık'ta gerçekleştirecek.

bitlis hizan taş ev Haberi

bitlis hizan taş ev

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı köylerin çoğu, derin vadiler arasında yamaçlara kurulu çok katlı tarihi taş evlerden oluşuyor.

Görenleri şaşkına çeviren taş evler bugün hala kullanılıyor. Anadolu Ajansı bu ilginç köyle ilgili foto galeri hazırlamış. İşte sizi de çok şaşırtacak o fotoğraflar;