08 / 05 / 2024

Bitlis Kalesi çevresi yenilenecek

Bitlis Kalesi çevresi yenilenecek

Bitlis Belediyesi, Sokak İyileştirme Projesi kapsamında, Bitlis Kalesi etrafında restorasyon çalışması yapacak. Belediye Başkanı Hüseyin Olan, belediyeyi borçlu şekilde teslim aldıklarını, ancak bunun çalışmalarına engel olmadığını söyledi.

Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bitlis İli, Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31573 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Van Kalesi ve çevresi doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı olarak tescillendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van Kalesi ve çevresi, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi.

Kars Kalesi ve çevresi hizmet kompleksi olacak!

Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Kalesi ve çevresinde yapılacak düzenlemelere ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Buraya gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere hizmet sunabilecek tesisler olabilecek aynı zamanda 8 dükkan ve 1 kafeterya ile bir lokantadan oluşan bir hizmet kompleksi olacak." dedi.

Sinop Kalesi çevresindeki konutlar tepki çekti!

Sinop'ta 2 bin 500 yıllık tarihi Sinop Kalesi'nin surlarının çevresi, konut işgali ile dikkat çekiyor.Kale surlarını temel olarak kullananlar, 1982 yılında 12 metrelik kale koruma alanı içerisine ev ve binalar inşa etti. 

Sultanbeyli Aydos Kalesi ve Çevresi imar planı askıda!

İstanbul Sultanbeyli ilçesi, Aydos Kalesi ve yakın çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Karahisar Kalesi Kentsel Sit Alanı Projesi başlatılıyor!

Karahisar Kalesi ve Çevresi Kentsel Sit Alanı Turizm Yönetim Planı Projesi Başlıyor... Afyonkarahisar Valiliği Proje Üretim ve Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada;

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Projesi'nde başvuru süresi doluyor!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, bugüne kadar konutlar için başvuruda bulunmayan hak sahiplerine tanınan süre 31 Aralık 2015'te sona eriyor. İşte ayrıntılar...

Bitlis Kalesi etrafında restorasyon yapılacak!

Bitlis Belediyesi, Sokak İyileştirme Projesi kapsamında, Bitlis Kalesi etrafında restorasyon çalışması yapacak. Belediye Başkanı Hüseyin Olan, belediyeyi borçlu şekilde teslim aldıklarını, ancak bunun çalışmalarına engel olmadığını söyledi.

Bitlis Ahlat Şehir Stadyumu'nun çevresi yenileniyor!

Bitlis’in Ahlat Şehir Stadyumu’nun çevresinde ve iç kısımlarında başlayan yenileme çalışmaları devam ediyor.

Bitlis Kalesi'ndeki kazı çalışmaları 11. kez başladı!

Bitlis Kalesi'nde 2004 yılında başlayan kazı çalışmaları bu yıl da devam ediyor. Kalenin tarihi yapısına zarar vermeden yaklaşık 11 yıldır devam eden kazı çalışmalarında Osmanlı döneminden eserlere rastlanıyor.

Bitlis Kalesi'nde kazı çalışmaları başladı!

Bitlis Kalesi'nde Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülsen Baş başkanlığında 2015 yılı kazı çalışmaları başladı.

Bitlis Kalesi'nde restorasyon çalışmaları yeniden başladı!

Bitlis Kalesi'nde 2004 yılından bu yana aralıklarla yapılan kazı ve restorasyon çalışmasına yeniden başlandı. Kalenin tarihi yapısına zarar vermeden, 11 yıldır devam eden çalışmalarda Osmanlı döneminden eserlere rastlanıyor.

Yoğurtçu kalesi ve çevresi turizme kazandırılacak!

Yunusemre Belediyesi, Yuntdağı bölgesi Uzunburun mahellesinde bulunan Yoğurtçu Kalesi ve çevresinin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlattı.

Bitlis Kalesi çevresi yenilenecek Haberi

Bitlis Kalesi çevresi yenilenecek


Bitlis Belediyesi, Sokak İyileştirme Projesi kapsamında, Bitlis Kalesi etrafında restorasyon çalışması yapacak.


Belediye Başkanı Hüseyin Olan, belediyeyi borçlu şekilde teslim aldıklarını, ancak bunun çalışmalarına engel olmadığını söyledi.


Doğu Anadolu Kalkınma Ajansına (DAKA) sunulan projenin önümüzdeki yaz aylarından itibaren hayata geçirileceği vurgulayan Olan, şöyle konuştu:


"Genel anlamda baktığınızda yaşamı kolaylaştıracak sağlıklı projeler geliştirilmemiş. Bunun yanında bir Sokak İyileştirme Projemiz var. Bitlis Kalesi'nin etrafında bulunan 138 iş yerini de içine alacak restorasyon çalışmasına Bitlis Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de proje ortağı olacak. Projemizi DAKA'ya sunduk. Kent Müzesi projemiz de yine DAKA tarafından kabul edildi. Projemizi yaz aylarında hayata geçireceğiz."


Belediye Başkanı Hüseyin Olan, belediyeyi borçlu şekilde teslim aldıklarını, ancak bunun çalışmalarına engel olmadığını söyledi.


Doğu Anadolu Kalkınma Ajansına (DAKA) sunulan projenin önümüzdeki yaz...