16 / 05 / 2024

Bitlis Kalesi ne zaman başladı

Bitlis Kalesi ne zaman başladı

Bitlis Kalesi'nde Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülsen Baş başkanlığında 2015 yılı kazı çalışmaları başladı.

Gayrimenkul sektörüne yeni soluk: RookZ! Gayrimenkulün kalesi olmaya geliyor...

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden TÜGEM'in Kurucusu, İTO Gayrimenkul Komite Başkanı ve NEOPRA Gayrimenkul Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akdoğan, sektöre yepyeni bir soluk getirecek projesi "Gayrimenkulün kalesi" sloganıyla yola çıkan RookZ için start verdi.

Ahmet Ertuğrul Bitlis kimdir? Ne iş yapar?

Polisan Holding'in güçlü liderlik kadrosuna sahip olan Ahmet Ertuğrul Bitlis, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak şirketin büyümesine yön veriyor. Peki, Ahmet Ertuğrul Bitlis kimdir? İşte ayrıntılar...

Ordu Ünye'ye raylı sistem hattı geliyor!

Ordu Ünye'nin önemli yerlerinden biri olan Ünye Kalesi'ne raylı sistem hattı geliyor. Ünye Belediyesi'nin hazırladığı projeye  Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan onay geldi.

TOKİ Bitlis Ahlat kura çekilişi 2021 ne zaman?

TOKİ Bitlis Ahlat kura çekilişi 2021 ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Bitlis Ahlat kura çekilişi 2021 ne zaman sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Bitlis'te binaların arasında kaybolan tarihi yapılar gün yüzüne çıkarılıyor!

Bitlis'te Osmanlı döneminden kalan ve zamanla yapılan binaların arasında kaybolan tarihi yapılar, gün yüzüne çıkıyor.

Bursa'da Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait lojmanların satışı TBMM gündeminde!

Bursa Balabanbey Kalesi'nin bulunduğu arazi içinde kalan Milli Eğitim Müdürlüğüne ait lojmanların satışı için bölgenin tescil kaydının kaldırılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Darıca Kalesi aslına uygun olarak restore edilecek!

Darıca'da Bizans döneminde yapıldığı tahmin edilen ve zamana bağlı olarak atıl kalan Darıca Kalesi'nin gün yüzüne çıkarılması için restorasyona geçildi.

Trabzon Kalesi ve surları yapılaşma nedeniyle tehdit altında!  

Trabzon'da Roma döneminde Tabakhane ve Zağnos vadileri arasında yer alan ve yüksek kaya kitlesi üzerine kurulan Trabzon Kalesi'ne bitişik yapılar yapıldı...

Afyonkarahisar Kalesi teleferik ihalesi 4 Mart'ta!

Afyonkarahisar Kalesi'ne teleferik yaptırılacak. Teleferik yapımı ve 25 yıl süreyle işletilme işi ihalesi 4 Mart'ta yapılacak...

Alanya Kalesi’ndeki tahribat için ifadeler alındı!

Alanya Kalesi’ne ait tarihi surlara beton ve seramik kaplama yaptığı belirtilen Avusturyalı Walter Godina, Türkiye’ye döner dönmez KOM Şube Müdürlüğü’nde açıklamalarda bulundu.

Canca Kalesi'nde tarih gün yüzüne çıkıyor!

Roma İmparatoru 2. Justinyen tarafından yaptırıldığı tahmin edilen ve bin 530 metre yüksekliğe sahip Canca Kalesi'nde restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

TOKİ Bitlis Beşminare kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

TOKİ Bitlis Beşminare kura sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede 2+1 ve 3+1 konut tipleri bulunuyor.

Bitlis Ahlat TOKİ 2019 kura çekimi ne zaman yapılacak?

Bitlis Ahlat TOKİ 2019 kura çekimi ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede toplam 159 adet konut bulunuyor.

Bitlis Kalesi ne zaman başladı Haberi

Bitlis Kalesi ne zaman başladı

Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Bitlis Kalesi'nde 2015 yılı kazı çalışmaları başladı. İl merkezindeki kaya bloklarının üzerine Büyük İskender'in Komutanı Bedlis tarafından inşa edildiği bilinen ve kentin turizminde önemli yer tutan Bitlis Kalesi'nde 11 yıldan bu yana kazı çalışması yapılıyor.


Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülsen Baş başkanlığında yürütülen kazılarda şimdiye kadar özellikle Osmanlı dönemine ait çok sayıda eser gün ışığına çıkarıldı.


Yrd. Doç. Dr. Baş, yaptığı açıklamada, 2004 yılından bu yana kalenin tarihi dokusuna zarar verilmeden çalışmaların yürütüldüğünü belirterek, bugüne kadar kalede bir hamam ile farklı yapıların ortaya çıkarıldığını söyledi.


Bu yılki çalışmalarda kalenin güneybatısındaki Seyir Köşkü diye adlandırılan bölümde çalışma yürüteceklerini anlatan Baş, "Buranın Şerefhan Beyleri...