17 / 05 / 2024

Bitlis Kalesinde restorasyon çalışmaları bitti mi

Bitlis Kalesinde restorasyon çalışmaları bitti mi

Bitlis Kalesi'nde 2004 yılından bu yana aralıklarla yapılan kazı ve restorasyon çalışmasına yeniden başlandı. Kalenin tarihi yapısına zarar vermeden, 11 yıldır devam eden çalışmalarda Osmanlı döneminden eserlere rastlanıyor.

Bitlis'teki tarihi evlerin restorasyon çalışmaları devam ediyor! 

Bitlis'te tarihi ve tescilli evlerin restorasyon çalışmalarına başlandı. 405 tescilli tarihi yapının bulunduğu kentte, ilk etapta 40 evde başlatılan restorasyon çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, 9 milyon 100 bin TL ödenek ayrıldı. 

Kahta Kalesi'nde restorasyon çalışmaları sürüyor!

Kahta çayının batı tarafındaki sarp kayalıklar üzerinde yapılmış olan eski Kahta kalesinde restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Selçuk Ayasuluk Kalesi restore ediliyor!

Selçuk ilçesinde bulunan ve alınan kararla UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine girerek önemi bir kez daha ortaya çıkan Ayasuluk Kalesinde restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Bitlis Kalesi etrafında restorasyon yapılacak!

Bitlis Belediyesi, Sokak İyileştirme Projesi kapsamında, Bitlis Kalesi etrafında restorasyon çalışması yapacak. Belediye Başkanı Hüseyin Olan, belediyeyi borçlu şekilde teslim aldıklarını, ancak bunun çalışmalarına engel olmadığını söyledi.

Bitlis'te tarihi cami restorasyonları devam ediyor!

Bitlis’te Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan tarihi camilerin restorasyon çalışmaları deva ediyor.

Bitlis Kalesi'nde restorasyon çalışmaları yeniden başladı!

Bitlis Kalesi'nde 2004 yılından bu yana aralıklarla yapılan kazı ve restorasyon çalışmasına yeniden başlandı. Kalenin tarihi yapısına zarar vermeden, 11 yıldır devam eden çalışmalarda Osmanlı döneminden eserlere rastlanıyor.

Bitlis Kadı Mahmut Cami ibadete açıldı!

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki tarihi Kadı Mahmut Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yürütülen restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.Caminin sahip olduğu özellikler nedeniyle ilçede görülmeye değer tarihi mekanlardan biri.

Bitlis Kadı Mahmut Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Bitlis 'in Ahlat ilçesinde, Yavuz Sultan Selim'in Çaldıran Zaferi sonrasında inşa ettirilen Kadı Mahmut Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü 'nce yürütülen restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.

TOKİ Bitlis Rahva 3. Etap'ta başvuru dönemi Pazartesi bitiyor!

TOKİ Bitlis Rahva 3. Etap'ta 27 Aralık 2012 tarihinde başlayan konut başvuruları, 31 Aralık 2012 tarihinde sona eriyor...

TOKİ Bitlis Rahva 3. etapta 63 bin 42 TL!

TOKİ Bitlis Rahva 3. etap alt gelir grubunda bulunan 1 konut için başvuru dönemi bugün başladı. Konutun fiyatı 63 bin 42 TL olarak belirlendi...

Atatürk'ün eşyaları restorasyon nedeniyle Türkiye'ye getirildi!

Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanikte doğduğu evde devam eden restorasyon çalışmaları neden ile bazı eşyaları Türkiye'ye getirildi...

Şişli Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon bölümü bu yıl açıldı!

İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu, "Mimari Restorasyon" bölümüyle önemli bir açığı kapatıyor

Van, Bitlis ve Muş'ta 150 köyle ulaşım sağlanamıyor!

Van, Bitlis ve Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle, 150 köyle ulaşım sağlanamıyor

Bitlis Kalesinde restorasyon çalışmaları bitti mi Haberi

Bitlis Kalesinde restorasyon çalışmaları bitti mi

Bitlis Kalesi'nde 2004 yılından bu yana aralıklarla yapılan kazı ve restorasyon çalışmasına yeniden başlandı. Kalenin tarihi yapısına zarar vermeden, yaklaşık 11 yıldır devam eden kazı çalışmalarında Osmanlı döneminden eserlere rastlanıyor. 2004 yılında bu yana yapılan kazı çalışmalarından dolayı tarihi kale turizme kapalı.


Kazı çalışmalarına başkanlık yapan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünden Yardımcı Doçent Doktor Gülsen Baş, yaptığı açıklamada kazı çalışmalarının 2004 yılından beri sürdürülmekte olduğunu, geçen süre zarfında kalenin tarihi yapısına zarar verilmeden çalışmaların devam ettirildiğini söyledi.


Baş, kalenin tarihi hakkında şu bilgileri verdi: “Kalenin ilk inşaat tarihi kesin olarak bilinmiyor. Ancak Büyük İskender'in komutanı Beatles tarafından yapıldığı genel olarak kabul edilmektedir. 11 yıllık yapılan çalışmalar neticesinde kalenin orta kesiminde büyük bir bölümünün sağlam olarak kaldığı bir hamam ortaya çıkarıldı....