05 / 05 / 2024

bitlis tarihi camiler

bitlis tarihi camiler

Bitlis’te Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan tarihi camilerin restorasyon çalışmaları deva ediyor.

TOKİ Bitlis Beşminare başvuruları bugün sona eriyor! Yüzde 20 peşinatla konut için son fırsat!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bitlis Beşminare TOKİ projesinde yer alan 3 oda 1 salon konutlar için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi. İşte Bitlis TOKİ fiyatları ve proje detayları...

Bitlis'te binaların arasında kaybolan tarihi yapılar gün yüzüne çıkarılıyor!

Bitlis'te Osmanlı döneminden kalan ve zamanla yapılan binaların arasında kaybolan tarihi yapılar, gün yüzüne çıkıyor.

Adıyaman'daki tarihi camiler restore edilecek!

Adıyaman'da yer alan ecdad yadigarı tarihi camiler restore edilerek eski ihtişamına yeniden kavuşturulacak.

Giresun'da tescilli camilerin restorasyonu tamamlandı!

Giresun'da buluan tarihi taş camilerinin 11 yıl süren restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Tescili tarihi camiler, şehrin tarihi ve kültürel simgeleri arasında yerlerini almaya başladı...

Afrin'de hasar gören camiler restore edilecek! 

Türkiye, Afrin'deki tarihi eserleri ayağa kaldırıyor. Zarar gören camiler restore edilecek. DEAŞ tarafından yıkılan Nebi Huri Türbesi de restore edilecek eserler arasında bulunyor. 

Bitlis'teki tarihi evlerin restorasyon çalışmaları devam ediyor! 

Bitlis'te tarihi ve tescilli evlerin restorasyon çalışmalarına başlandı. 405 tescilli tarihi yapının bulunduğu kentte, ilk etapta 40 evde başlatılan restorasyon çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, 9 milyon 100 bin TL ödenek ayrıldı. 

Bitlis'in tarihi dokusu gün yüzüne çıkartılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalarda, cadde ve sokaklar kültürel dokuya uygun restore edilerek, kentin tarihi dokusu daha da görülür hale getiriliyor...

Bitlis Beşminare TOKİ 2019 başvuru tarihi ve şartları!

Bitlis Beşminare TOKİ 2019 başvuru tarihi ve şartları haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daire tipleri bulunuyor.

Ahlat'taki tarihi yapılar karekod ile tanıtılacak!

Bitlis’in Ahlat ilçesinde bulunan tarihi yapılara takılacak "karekod" sistemiyle, akıllı telefon aracılığıyla Türkçe ve İngilizce yazılı ve görüntülü olarak eser hakkındaki bilgilere ulaşılabilecek.

Bitlis'te tarihi kentsel dönüşüm projesi başlıyor!

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, bölgedeki 40 metrekarelik alanda ‘Tarihi Kentsel Dönüşüm’ projesini başlatacaklarını açıkladı. Ustaoğlu, proje hakkında detaylı bilgi verdi.

Bitlis TOKİ projesindeki iş yerleri için teslimler sona eriyor!

TOKİ Bitlis Merkez Atatürk Mahallesi Projesi’nde yer alan işyeri sahipleri için son teslim tarihi bugün olarak belirlendi.

Bitlis'teki tarihi evler turizme kazandırılıyor!

7 bin yıllık geçmişi bulunan ve tarihi eserleriyle adeta bir açık hava müzesi olan Bitlis'te, tarihi evlerin restore edilerek turizme kazandırılıyor.

Bitlis'teki tarihi evler yenilenecek!

Bitlis Belediyesi, kentin tarihini yeniden ön plana çıkarmak için harekete geçti. Bitlis'in tarihi evleri sokak ve caddeleri yenilenecek.

bitlis tarihi camiler Haberi

bitlis tarihi camiler

Asırlık camilerin kaybolmaya yüz tutmuş tarihi görünümünü korumak için çalışma yürüttüklerini belirten Vakıflar Bölge Müdürü M. Sait Sancar, tarihi dokusunu kaybetmiş camilerin onarılması için tüm imkanlarını seferber edeceklerini söyledi. Sancar, kimi tarihi camilerin restorasyon çalışması devam ettiğini, kimilerinin de proje aşamasında olduğunu ifade etti. Projesi yapılan tarihi Şeyh Hasan Camisini yerinde inceleyen Sancar, camilerin altında yapılan mezarlar nedeniyle birçok camide çalışma yapılmasını zorlaştırıldığını belirtti. Halkın ibadetlerini rahat bir şekilde yapabilmesi, camilerde bulunan tarihi doku ve hazı ortaya çıkarmak için çalışma yürüttüklerini belirten Sancar, “Bitlis merkez, ilçe ve köylerde birçok tarihi camilerimiz mevcuttur. Tarihi dokularını kaybetmeye yüz tutmuş bu camilerimizin restorasyonu yapmak için gayret ediyoruz. Amacımız Allah rızası içindir. İstiyoruz ki Müslüman halkımız camilerde ibadetlerini rahat bir şekilde yapsınlar. Hem...