02 / 05 / 2024

Bitmemiş eve ekspertiz değeri

Bitmemiş eve ekspertiz değeri

Kredi kuruluşları, inşaat halindeki konutlar için konut kredisi verebiliyor. Ancak bu noktada bazı koşulların sağlanmış olması gerekiyor. Peki, bitmemiş evin ekspertiz değeri ne olur? İşte yanıtı..

Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Ekspertiz süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Ekspertiz raporu dilekçe örneği!

Konut kredisi ekspertiz raporu süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. İşte, ekspertiz raporu dilekçe örneği!

Konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız banka başvurudan hemen sonra evin değer tespiti için bir eksper gönderiyor. Ekspertiz raporu sonucunda eve değer biçiliyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Konut kredisi ekspertiz raporunda nelere dikkat edilir?

Konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de ekpsrtiz raporu olarak biliniyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporunda nelere dikkat edilir?

Ekspertiz raporunda nelere bakılır?

Ekspertiz süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşacak ziyaretçilerimizin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ekspertiz raporunda nelere bakılır?

Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

Konut kredisiyle satın almak istediğiniz ev için konut ekspertiz raporunun banka tarafından evin değer tespiti için banka tarafından eve bir eksper gönderiliyor. Peki, ekspertiz raporuna itiraz edilir mi? İşte, ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

Ekspertiz raporu ne kadar sürede çıkar?

Konut kredisi ekspertiz raporu süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ekspertiz raporu ne kadar sürede çıkar?

Konut kredisi ekspertiz raporu yanlışsa ne yapılır?

Konut kredisi kullanarak konut sahibi olmak istiyorsanız, banka öncelikle eve bir eksper gönderek incelemek istiyor. Bu rapora göre kredi tutarı belirleniyor. Peki, Konut kredisi ekspertiz raporu yanlışsa ne yapılır?

Bitmemiş evin ekspertiz değeri ne olur?

Kredi kuruluşları, inşaat halindeki konutlar için konut kredisi verebiliyor. Ancak bu noktada bazı koşulların sağlanmış olması gerekiyor. Peki, bitmemiş evin ekspertiz değeri ne olur? İşte yanıtı..

Toprak tapulu eve kredi verilir mi?

Konut kredisi ile uzun vadede düşük faiz oranları ile mesken sahibi olma fırsatını sunuyor. Kredi kullanılarak 10 -30 yılda ev sahibi olunabiliyor. Peki, toprak tapulu eve kredi verilir mi?

Rüzgar enerjisi santralleri eve ne kadar uzaklıkta olmalı?

Rüzgar enerjisi santralleri hangi alanlar üzerinde kurulmalı? Rüzgar enerjisi santralleri eve ne kadar uzaklıkta olmalı? Rüzgar santrali olan bir arsada ev yapılabilir mi? İşte yanıtı..

Adana'da sokakta kalan aile, kaymakamlığın desteğiyle başka eve yerleştirildi!

Ekonomik sıkıntı yaşayan ve merkez Seyhan ilçesi Fatih Mahallesi'nde oturdukları evin aylık 200 lira kirasını ödeyemeyen aile, sokakta kaldı. 3 çocuklu aile, kaymakamlığın desteğiyle başka eve yerleştirildi.

Kaçak eve ruhsat nasıl alınır?

Ruhsat alınmadan yapıya başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıların tespiti halinde yapılar, yapılar yıktırılabiliyor. Peki kaçak eve ruhsat alınır mı? Kaçak eve ruhsat nasıl alınır?

Bitmemiş eve ekspertiz değeri Haberi

Bitmemiş eve ekspertiz değeri

Bitmemiş evin ekspertiz değeri ne olur?

Ev sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakiti olmayan kimseler, bankaların sunduğu düşük faizli konut kredileri ile uzun vadede ev sahibi olabiliyor.


Bankaların sunduğu şartlar ve aradığı kredi koşulları bankadan bankaya farklılık gösteriyor.


Kredi kuruluşları, inşaat halindeki konutlar için konut kredisi verebiliyor. Ancak bu noktada bazı koşulların sağlanmış olması gerekiyor.


Konut satın alınacak inşaat ile anlaşmalı bir banka bulunmaması durumunda, bankalar kredi kriteri olarak inşaatın tamamlanma yüzdesine bakıyor.


Kredi kuruluşları ve bankalar genellikle kat irtifak tapusu oluşmuş, ve ekspertiz raporuna göre inşaatın ortalama olarak yüzde 70'inin üzerinde  tamamlanmış olması şartını arıyor.


Eksper, raporu hazırlarken inşaattın durumuna göre belirli oranlarda puanlama yapar ve elde ettiği sonuçlara göre inşaatın tamamlanma yüzdesini belirliyor. Peki, bitmemiş evin ekspertiz değeri ne olur?


İnşaat halindeki bir eve...